Манолова откровено: Когато чух диагнозата "рак", бях бясна на себе си

Омбудсманът говори за първи път за битката си с болестта
Обновена: 6 авг 2017 12:25 | 6 авг 2017 11:43, Красимир Ангелов
93
Манолова откровено: Когато чух диагнозата "рак", бях бясна на себе си
Снимка: Булфото

Омбудсманът на България Мая Манолова говори за първи път открито за най-сериозната си битка в живота – тази с рака.

"На мен лично, когато получих тази диагноза, ми помогна подкрепата на моите близки. Първите няколко дни за мен бяха най-големия кошмар", призна Манолова в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Включих се в кампанията на Нана Гладуиш "Сърдечни приятелки". Подкрепата и вдъхването на кураж на жени с такава диагноза е трудно, но е много важно", посочи омбудсманът.

Тя призна, че в първите дни дори й е минавала мисълта, че е виновна за тази диагноза, защото не е направила всичко, което е трябвало да направи. "Бях бясна на себе си. Нека да кажа на всички жени - отделете този половин час за преглед, ако не за себе си, то поне за близките си хора. Този половин-един час може да спаси вашия живот", подчерта тя.

Манолова си постави за цел да се организират безплатни прегледи в цялата страна. "Аз го направих за шивачки в Кюстендил половин година, преди да чуя страшната диагноза. Тогава ме помолиха да ме прегледат, но не намерих време", призна тя.

"Притеснявах се да си призная, но не исках да ме съжаляват и да ми спестяват нищо. Не исках и хората да си мислят, че се оплаквам“, посочи Манолова и уточни, че диагнозата е съвпаднала като време с решението й да остави политиката и да стане обмудсман. "Исках да си изнеса битката като здрав и силен човек, на които да не спестяват нищо и да не ме съжаляват", призна още Манолова.

Омбудсманът коментира и темата за отмяната на клас "прослужено време", която скара бизнеса и синдикатите.

"Този скандал е пример за това как не трябва да се води диалог. Как социалните партньори не трябва да се отнасят един към друг. Аз съм категорично "против" отмяната на допълнителното възнаграждение за прослужено време с един аргумент – хората в България са достатъчно бедни", подчерта Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До муспи 57Не всички политици трябва да се поставят под общ знаменател.Само политиците крадат, така ли?А другата мафия-в съдебната система, полицията, администрацията?В България кражбата е масов, спорт, и не само политиците крадат и са корумпирани.
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Коментатор 56Едно е да умреш на 30 години от рак, друго е да умреш на 90 години от старост, нали?
55
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Всеки е шокиран от такава диагноза и близките винаги се отзовават. Някои умират, другите пак умират но по-късно.
54
22
 
13
 
! Отговори
за ЕС преди 6 години
Нали искате ЕС и НАТО?Искате западни евроатлантически ценности, мразите Русия, нали?Яжте западни отрови в храните и умирайте от рак тогава.И се оплаквайте на арменския поп, няма кой друг да ви разбере.Кое не ви е ясно?
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
яжте западни храно от хоремага и се пукайте, като ***... елементарници
52
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си ако беше Боко Тиквата с Менискуса те си щеше да ореве орталъка.
51
7
 
25
 
! Отговори
за рака преди 6 години
Ракът е болест за обикновените хора, "елитът" не боледува от рак.Има официална медицина (за простолюдието) и медицина за "елита".
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата английска кралица Елизабет Втора никога няма да се разболее и да умре от рак.Кланът на Уиндзорите(СаксКобуртготите)не боледува от рак, както и клановете-масони Рокфелер и Ротшилд.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ракаМоят дядо умря на 107 (по лична карта на 100) и беше болен от рак. Откриха му го последната година, преди да умре.
48
1
 
26
 
! Отговори
за рака преди 6 години
Химиотерапията не лекува рака. Като знам какви дисертации пишат само, и как лекуват рака-ужас.Фармацевтичната мафия трябва да печели.
47
2
 
14
 
! Отговори
за рака преди 6 години
Дейвид Рокфелер - USA банкер и глобалист - умря на 101 години, някои фамилии не боледуват от рак.Замислете се само.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ракаИ големите кланове боледуват. Никой не е застрахован.
45
4
 
12
 
! Отговори
за рака преди 6 години
Големите масонски кланове(Ротшилд,Рокфелер,СаксКобуртготите) не боледуват от рак.Ракът е само за простолюдието, за раята.
44
1
 
21
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Докторите в България са пълни смешници бе! Говоря като цяло, обобщавам. Иначе има и свестни, но са много малко. От 100 доктора, 5 са свестните. Едно време поне са влизали само с 6-ци на изпит и са се учили както трябва. А днес влизат с 4-ки, преписват на изпити, защото иначе не могат да ги вземат никога, буквално им подаряват оценките, после стартират с 1500 лв заплата и след 5 години са на поне 3000, а ако се изкачат стават на 5000 лв. И накрая протестират, че им били ниски заплатите.
43
2
 
15
 
! Отговори
за рака преди 6 години
Има лечение на рака, но то не е за простосмъртните.За да може да печели фармацевтичната мафия-трябва да има химиотерапия, а тя убива.Питайте клана Рокфелер в САЩ, те засекретяват всичко свързано с лечението на рака,патентоват и засекретяват лекарствата с/у рака.
42
1
 
0
 
! Отговори
2001 преди 6 години
Има изтрит коментар. Писаното е за 33...
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натрупването на свободни радикали е една от причините за стареенето и за рака.
40
1
 
16
 
! Отговори
2001 преди 6 години
До 34. Брат, това за честни прегледи забрави! От както спрях да ходя на доктори оздравях. Честно! Забранил съм на жена ми да я пребъркват и пипат, защото преди две години филмираха всички, като казаха, че има нещо. То не беше доктори, то не бяха изследвания, то не беше чудо. Накрая ни писна и тя каза ако ще мра да мра! И си стисна зъбите и аз с нея. Не ми дваше даже да я питам как е. Е, добре е тогава беше на 42 сега на 44. Изглежда на 30. Доктори... Като кобилка е! Намразих докторите.
39
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ЖЕНА ПРАВИ МНОГО ЗА ХОРАТА. ПРЕДИ НЕЯ БЕШЕ КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ, ЕДИН ТРЕТОКЛАСЕН АДВОКАТ, БЕЗДУШЕН ЧИНОВНИК.В 2001 Г. ЦАРЯ И ПЛАМЕН ПАНАЙОТОВ ГО НАПРАВИХА ДЕПУТАТ, ПОСЛЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АДМ.СЪД, ОМБУДСМАН И НАКРАЯ - ЗА ДЕ УМРЕ ГЛАДЕН, ПЛЕВНЕЛИЕВ ГО НАЗНАЧИ ЗА ИЗХРАНВАНЕ В КОнСТИТ. СЪД, КЪДЕТО ИГРАЕ РОЛЯТА НА СТАТИСТ.СЕГА С МАНОЛОВА СЕ РАЗБРА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ИСТИНСКИ ОМБУДСМАН!
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Води се необявена война и геноцид над българите, затова има толкова много рак."Най-вече българите я водят тази война срещу собствения си народ!Аййййй, как ми е писнало от такива изказвания!!!Значи може чужденец да дойде в България и да отвори фирма и да дава нормална заплата с всички осигуровки, а великите български фирми не могат?!