До Америка без виза? Това остава мираж!

US-посланикът: Бъдещето ви не в тениски със сърп и чук
8 авг 2017 12:00,
167
До Америка без виза? Това остава мираж!
Снимка: архив Булфото

Пътуването до САЩ без виза остава мираж. България все още не покрива изискванията за падането на визите.
Това обяви мериканският посланик Ерик Рубин. Той обясни, че ако зависи от него, визите ще отпаднат веднага, защото знае, че това е важно за българите.

"Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че отнема време и особено за хората, които не живеят в София, това си е голямо предизвикателство, но си имаме закони, които регламентират кога може да падне визовият режим за определена държава", каза той пред Нова тв и допълни: "Не искам да ви залъгвам, че можем да променим тези правила".

Още по темата

Рубин беше категоричен, че България продължава да не покрива изискванията за падане на визите: "Най-важният критерий е хората, на които се отказва виза, да са много малко. Трябва и да се сведат до минимум онези, които остават нелегално в САЩ, след като са взели виза. Не искам да ви подведа с обещание, че визите ще паднат скоро, но аз и хората от посолството полагаме много усилия това да се случи".

Той коментира и проектът на американския посланик Доналд Търмп за отпадане на лотарята "Зелена карта".

"Президентът е убеден, че трябва да се промени имиграционната система, така че да привлича способни и добре обучени хора", каза дипломатът. Той обаче допълни, че искането на Тръмп засега е само проект и че предстои да се разбере какво е мнението на Конгреса по него.

"Горещо се надявам бъдещето на България да не е свързано с хора, които носят тениски със сърп и чук", каза още американският посланик. Той обясни, че не вярва, че човек, който носи тениска с надпис: СССР, може да промени страната ни.

"Това не е бъдещо, това е миналото и мисля, че е важно българите да го помнят и да кажат на децата си какво ги е докарало до това положение", каза посланикът.

Ерик Рубин обясни и че не се притеснява, че все повече хора се обръщат към Русия, защото евроатлантическата ориентация на страната ни е необратима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
10
 
! Отговори
111 преди 6 години
До s 155 Пишеш глупости ,поне си подкрепи твърдението с факти.Всичко най-елитно е в САЩ ,всичко най-развито е в САЩ,всичко което те заобикаля е от САЩ,всичкото кино което гледаш по телевизията е от САЩ,всичката музика която слушаш е от САЩ.В САЩ имаш най-голям шанс да успееш от колкото в която и да е друга държава,затова и САЩ имат най-много милионери.Дай ми пример с кое по-точно Япония ,Южна Корея или Китай са по-развити от САЩ ,като махнем евтините дрънкулки които разпространяват последните ?
136
3
 
10
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Бойко отказа ''южен поток'' и ''АЕЦ Белене'' заради пустите американски визи а то какво стана и без южен поток и без АЕЦ и без виза за САЩ. Който е вярвал в Америка не е прокопсал!
135
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стягат си полотиката, защото не искат нискоквалифицирани емигранти. Сега вече, се целят в хората с талант. Ще го измучат, ще го изцедят и до 20 години, ще го върнат в България, ама смачкан, с някой друг лев и това ще му е.
134
3
 
7
 
! Отговори
s преди 6 години
До 111Само който не е ходил достатъчно на изток, си остава с промития от САЩ мозък, че там е рай и всеки иска да отиде там да живее. Само американците се имат за нещо повече от останалите и си мислят, че всички останали искат да са като тях. А светът се развива съвсем отделно и страни като Япония, Китай и Корея са на светлинни години от тях в развитието си във всяко отношение.
133
2
 
4
 
! Отговори
до 130 преди 6 години
то не е смех, ти си е признание.
132
5
 
10
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 6 години
Дреме ми за умрелия САЩ, в Канада си заслужава много повече да се отиде, отколкото в САЩ, със или без визи.....
131
4
 
12
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Нагло американско влияние. Защо държавата допуска външна намеса. От къде на къде един високомерен чиновник ще ни казва какви тениски да носим. Заслужава при всяка публична изява пред самозабравилия се американец да носим тениски, които той не иска да носим.
130
6
 
11
 
! Отговори
111 преди 6 години
Do 149 ;САЩ е най-богата държава в света с най-хубавите и поддържани градове.Американската мечта е мечта за всеки човек,дори и руснаците масово бягат в САЩ! И ти искаш да ни убедиш ,че трябва да си луд за да отидеш там ? Е ако не там ,къде тогава ? В разпадащата се ПРосия ли ? Да кажеш мизерия на места като Ню Йорк,Маями,Лос Анджелис,Чикаго,Бевърли Хилс,Лас Вегас е просто върха на тъпотията.Викаш разпадащата се Москва и Якутскт звучат по-добре ?
129
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва доста да се е отчаял човек, че да тръгне да емигрира в САЩ. Не ви щем нито жилото,нито меда.
128
5
 
26
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Американския посраник за пореден път се изплю в лицето на "българското правителство".Останаха си само с неприятния вкус в устата...
127
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др.демократ,информирайте се по добре , кое е накарало Япония да капитулира!Иначе още можеше да ви вземат някъде на фронта!,
126
3
 
9
 
! Отговори
s преди 6 години
че кой иска да пътува към миналото? бъдещето е в обратна посока!
125
2
 
13
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Хахахаа..да му мислят тия дето им се ходи в кравария!хахааа..тиквата коши изгрухти по въпроса?!..ще дари някой другбтон суджук на краварския окупационен контингент сигурно!
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Магнолийтя пък мелания е от най-учените
123
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките японци :))) Нападнаха , ядоха бой и сега да ги съжалиМ. Се едно да Съжалявам престъпник.
122
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо падане на САЩ визите, ще благодарим на господ че няма падане на САЩ бомби както в Япония или в 1944 г.
121
3
 
16
 
! Отговори
Либераст преди 6 години
В ЕС всички са с еднакви права. В ЕС храните са еднакви на всякъде. В ЕС няма ограничения на пазара на труда. В ЕС няма богати и бедни държави, стандарта е еднакъв за всички. В ЕС има реки от мед и масло, дървета по които растат пари и скъпоценни камъни. Елате при нас много е хубаво, само си носете пари за членски внос.
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 131Ако е така, значи има останали достойни хора в България.
119
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че Мони Паси, Сталинка и мафиотите винаги ще получат виза, кой го интересуват останалите?!
118
3
 
16
 
! Отговори
В. Владимирович преди 6 години
Оплачете се в Страсбург, за да видим вашите добри приятели и партньори от Европа какво ще направят. Сигурно ще наложат санкции на Америка. Или за миячи на чинии на никой не му пука