Анализатор: Световната война е локализирана в Сирия

Мохамед Ибрахим: САЩ създадоха условия за пълен хаос в целия регион!
10 авг 2017 21:43, Красимир Ангелов
40
Анализатор: Световната война е локализирана в Сирия
Снимка: Bulgaria ON AIR

Между Русия и САЩ има разбирателство за спиране на ескалацията на напрежението в Сирия. Случващото се е Световна война, локализирана в Сирия, настоя анализаторът на международни отношения Мохамед Ибрахим пред Bulgaria ON AIR.

По думите му досега не е имало гражданска война в Сирия, а зад воюващите групи в държавата стоят чужди държави и интереси.

"САЩ създадоха условия за пълен хаос в целия регион. Това е организиран хаос, който трябваше да смени статуквото в Средния изток. Искат да създават нови държави на религиозен и етнически принцип", обясни председателят на Асоциацията на сирийците в България.

Войната в Сирия в студиото на предаването "Денят ON AIR" коментира и политическият анализатор Мартин Табаков, който не се съгласи с някои от тезите на своя събеседник.

"Дори да приемем, че Башар Асад остане на власт, то той ще се сблъска с редица проблеми отвъд съществуването на "Ислямска държава". Ще трябва да изгради сътрудничество с кюрдите в Северна Сирия, да се разбере с "Хизбула", благодарение на която все още е на власт. Ще продължаваме да говорим за радикалния сунизъм и след изкореняването на "Ислямска държава", категоричен бе Табаков.

Мохамед Ибрахим контрира с данни, че 70% от сунитите в Сирия подкрепят Асад и подчерта, че реалната ситуация се различава от представената от анализаторите.

"Кисинджър казва, че САЩ нямат интерес да спира конфликтите, а да ги управлява", посочи Ибрахим и добави, че според него САЩ имат интерес да създават и управляват конфликтите.

"Когато се говори за жертви, включително и за цивилни жертви, ние не можем да обвиним само сунитите. Разпознаваме лесно ролята и на "Хизбула", каза още Мартин Табаков в студиото на Кузман Илиев .

Според Мохамед Ибрахим обаче, във войната в Сирия най-много от жертивте са мюсюлмани и повечето са сунити, които са избити от сунити. Той е на мнение, че "Хизбула" участва заедно със сирийската армия в борбата срещу тероризма, който е дирижиран отвън.

"Реабилитацията на исляма в държавните институциите в Турция е изключително фрапантен", подчерта Табаков. Той каза още, че за разлика от Обама при Доналд Тръмп ясно е записано кой е враг и кой е приятел. Според него американският президент явно се позиционира на страната на Саудитска Арабия и Израел.

"Турция вкарва терористи в Сирия. Не можеш да нападнеш Турция, защото е в НАТО. Сирия и Русия оставиха кюрдите да се раздвижат в Северна Сирия, което накара Ердоган да забрани влизането и излизането в двете посоки. В момента Ердоган говори, че вече не иска Сирия да се разпада", коментира още Ибрахим.

Видео от целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точен коментар за войната.САЩ направиха цветните революции=прверат и после хаос.Турция гонеше своите геополитически интереси и подпомагаше Ислямска дъжава(освен,че и печелеше от нефта)Геополитиката на САЩ=милиони жерти
25
1
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Хора Като теб свикнали да "ядъд" само американски бургери , всичко друго не им хвресва.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Изнесе се защото света не свършва с държавната граница както беше преди 89-а. Тогава ти трябваха изходни визи които можеше да не получиш по милиони причини. Знам понеже 4 пъти ни беше отказана такава!Живеем във свят където всеки е свободен да избира къде да живее, работи и гледа семейство!
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
v Siria- svetovnata voinav BeGegetia- svetowna tikwa
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази телевизия започна да се превръща в острието на руската хибридна война срещу България, ЕС и НАТО. Сайта все още се държи, но с чадъра, който разпъва над *** и женицата му дава сериозна заявка да стане част от русофолската медийна клоака.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Коя цивилизация...защо половин българия се изнесе от цивилизацията?"То се изнесе ама да напъва хашиш, да покаже колко е цивилизован и другаде!
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Напъват потурнаците с лъжи, но няма публика. "Напъвате с 18 тона хашиш, показвате и доказвате всеки ден, колко сте цивилизовани...Не се напъвай всеки знае за цивилизацията на европееца!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя цивилизация бе, тази с ало и зъбките ли?Или тази 80 лв за празни столове?Или тази патриото-трафиканто ли?Или полицайо-трафиканто?Коя цивилизация...защо половин българия се изнесе от цивилизацията?
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напъват потурнаците с лъжи, но няма публика. Опитайте в диарбекира си. Тук остава България, а вие винаги ще сте презряни кучета, които ще лаят зад оградата на цивилизацията. Цивилизацията започва там, където свършва дивашка турция. Толкова по въпроса.
17
2
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ще ми видиш дедовия.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антисоросоида гледа ама не вижда! Великите бълхарски АНАЛизи...Не се учудвам за хала им! Заслужават си съдбата!
15
2
 
1
 
! Отговори
До Антисоросоид преди 6 години
"Относно трафика я кажи от къде преминаваха бойците на ИДИЛ на път за Сирия? "Еми преди Турската граница минават от сумати траници, предпоследната е българия! Сигурно с този акъл и ти утре други ден ще дадеш ченето:-) :-) :-) :-) :-) :-) Като виц си:-) :-) :-) :-)
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг АНАЛизатор...с великитеси АНАЛизи...Оправят света, ама себе си не могат да пооправят! Смешни сте!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много умуват българските "***"изатори...само дето не могат да анализират изнасящата и изчезващата си нация...
12
3
 
4
 
! Отговори
До Антисоросоид преди 6 години
А трафикантите и корумпираните от вашето племе, поне не го отричаш:-) :-) :-) Зависи от къде са идвали:-) :-) :-) виж оня британец, преди Турция е минал през българия:-) :-) :-) :-Оти да не им помагаме:-) :-) :-) :-) :-) ние да не сме длъжни да ги храним...шефката ти баба Цоцолана да беше послушала Ердоган за безопасната зона в Сирия...:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) бълхарски комплекси:-) :-) :-) :-) :-)
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това е типично за вашия ромо-турски етнос да си поставя златни протези. Както и да ,,бере" царевица, тухли, каквото дойде. А и да организира телефонни измами."О да всички измамини пенсионери са ромо-турски етнос... И организатори на тел измами...А трафикантите полицаи и патриотки и те ли са от този етнос...:-) :-) :-) :-) *** *** :-) :-) :-) :-) изчезваш...
10
3
 
3
 
! Отговори
До Антисоросоид преди 6 години
Остави ти сега, Ердоган, Султаните и Ататюрк...Я кажи днес твоя етнически дядо ли си даде златните зъби на апашито!Защото нашите Султани, Ататюрк и Ердгона са гледали и гледат народните и държавните интереси! Виж днес и един руснак е заловен, миналата седмица британец, още по миналата немец и американец!!!! Които всички от ИД или ПКК или PYD :-) :-) :-) :-) :-) :-)
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"така че населението в България ще се запази горе-долу еднородно за разлика от Турция. "Кое население бе...Ааааа тези, които си дават дори и златните зъби на апашитата:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Време е за кюрдска автономия!"На ромите няма да се наложи да искат автономия...
7
7
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Напрежението и хаоса ги създаде ***.Точка.