Пари за море? Да, но когато и децата ги изкарват с труд през ваканцията

Брат и сестра отглеждат зеленчуци и после ги продават
Обновена: 13 авг 2017 14:33 | 13 авг 2017 14:15, Камелия Цветанова
39
Пари за море? Да, но когато и децата ги изкарват с труд през ваканцията
Снимка: Кадър bTV

Брат и сестра от Пловдив отглеждат зеленчуци на село и после ги продават на пазара.

С парите ще отидат на море, а автор на идеята как да запълнят свободното си време през лятната ваканция, е на тяхната майка.

Хората оценяват труда им и се радват, че си купуват чиста продукция.

А в начинанието двете деца увлекли и свои приятели, които също им помагат, съобщи btV.

Мария е в 6 клас, а брат й в 4.

Градината им е в село до Пловдив. Първо са насадили доматите и краставиците, а след това и чушките.

Първоначалната им инвестиция е била в семена, които са купили още на пролет. Сега берат плодовете - буквално и преносно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: братсестразеленчуци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само аз ли намирам за много странно да пуснеш деца в 6ти клас и в 4ти на море сами? Ако ще е лагер, да - браво. Ама така написано не става ясно.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А имат ли разрешително ?!
14
4
 
40
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Тебе в някой обор ли са те отглеждали някакви мучащи? Точно през соца се падаше 22 дена отпуска и имаше бази към всяко предприятие. И най-смотаният общак (пак е работа) със семейството си можеше да отиде на почивка към базите на завода.
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало Едно Време !!!Всяко училище си имаше "Опитно Поле "!Там се отглеждаха различни плодове и зеленчуци. Които се използуваха в Столовата ,където се хранеха учениците и персонала на училището !!!Учениците се грижеха за тази градина и получаваха практически познания !ТОПЛАта вода отдавна се е изстудила !!
12
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво му е похвалното за родителите бе? Те са задължени по закон да се грижат за децата си. Да караш дете в 4 клас да ти копае градина и да продава стока за да отиде на море. Браво, няма що.
11
1
 
21
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
6) Първите ще бъдат експлоатирани, а вторите експлоататори!Или поне аз така разбрах въпроса. А иначе хубаво е децата да се учат от малки на труд. Защото обикновено когато на човек всичко му се поднася наготово, той просто не може да го оцени. От това се раждат множество злоупотреби със земните блага!
10
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво бе , вместо да ги изпратят на някой лагер те ги карат да работят . или поне можеха да ги запишат в библиотеката да прочетат някоя и друга книга . децата трябва да изживяват детството си пълноценно .
9
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунизма картите за море бяха недостъпни за обикновените хора, карти за море получаваха само единиците избрани партийци и активни борци от Политбюро, а народът блъскаше в жегата в ТКЗСтата докато партийците от БКП се излежавага на плажа и си пиеха коктейлите.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Децата трябва още от малки да свикват. На 95% животът им ще мине в бачкане по цял ден, като вечни наемници които се тресат от страх да не загубят работата си и частен съдия изпълнител да дойде и да ги изхвърли на улицата защото не могат да си плащат водата и тока. Колкото по рано свикнат с тази мисъл, толкова по добре за тях.
7
9
 
9
 
! Отговори
До Демократ преди 6 години
Имаш ли представа как се заплащаха трудодните?Дори дотираните карти за море бяха недостъпни за текезесаря, освен ако той не работеше денонощно в помощното си стопанство. Тогава успяваше поне децата си да прати на море.През 90-те години много гражданки се опитаха да разработват поне зеленчукови градини в рамките на уж реституираните им дядови и бащини земи. Правеха го не за да имат пари за курорт, а за да изхранят семействата си. Но среднощните "берачи" бързо ги отказаха от тази инициатива.
6
1
 
29
 
! Отговори
Политиците да мислят преди 6 години
Едни си учат децата още от малки да работят.Други пък учат своите още от малки да "берат".Пита се в задачата, къде ще му излезе краят, ако интегрираш едните към другите?
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Похвално за родителите,а на децата им е по скоро интересно отколкото да мислят за пари.
4
5
 
28
 
! Отговори
Вячеслав Иванов преди 6 години
Видях ти ли *** и прости гражданчета е та така са прави като тези мили дечица БРАВО деца. Знаят цената на труда и така трябва, а не да висят пред компютъра и телефона и да си бъркат в носа.
3
28
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Днес при демокрацията си внасяме домати от Холандия, само неудачниците и некадърниците са принудени да си проузвеждат томати защото не могат да си купят и не могат да си изкарят пари за море, а при комунизма и Тодор Живкото хората масово бяха вкарвани в ТКЗСта принудително да произвеждат домати за да могат да отидат на море.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бачкай яко на полето! Който не изпълни нормата - майка му ще го дере с камшика!
1
3
 
37
 
! Отговори
свилен преди 6 години
браво на децата!!!