Кристиян, Пламен и Любов... могат там, но искат тук, в България

Кампанията връща у нас българи, образовани на Запад – самолетен билет, 5000 лв. и работа
14 авг 2017 15:15, Анисия Иванова
62
Кристиян, Пламен и Любов... могат там, но искат тук, в България
Кристиян Ковачки и Пламен Петков. Снимка: Telus International Europe

Кампанията "Мога там. Искам тук" си е поставила за цел да върне 150 българи от чужбина, като им предложи кариера в България.

Само месец след старта й първите завърнали се млади българи вече са подписали договори, съобщават организаторите на инициативата - Telus International Europe.

Кристиян Ковачки и Пламен Петков избраха да се върнат в България след повече от 10 години в Испания, където живеят с родителите си, получават своето образование и първи трудов опит.

У дома се завръща и Любов Комсалова, която учи психология в Норвегия.

Тримата не се познават до момента, но ги свързва желанието да превърнат личните си интереси в професионална реализация. 

Инициативата  "Мога там. Искам тук" е част от дългосрочните усилия на водещия аутсорсинг доставчик да предоставя на можещите и талантливи българи кариерни възможности в интернационална среда, както и да предприеме целенасочени мерки за справяне с недостига на качествени кадри в бизнеса у нас, допълват от компанията.

Още в първите часове след старта на кампанията са получени десетки CV-та, а към момента те вече са над 400.

Инициативата предлага пакет за релокация на българи, които искат да се върнат обратно в България и да получат професионална реализация в офисите на компанията в София и Пловдив.

Пакетът включва 5000 лв., самолетен билет до България, съдействие от екипа на TELUS при установяване, документация и търсене на квартира, както и едномесечно настаняване в хотел при нужда.

Кампанията е активна до 31 декември 2017 г. всеки, който иска да кандидатства може да го направи на: www.iskamstelus.com
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха -дано ,ама - надали !
29
4
 
23
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Могат да мият тоаленти там.Никой нормален няма да се върне в Панелистан след като е видял какво значи спокоен живот в нормална страна!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите са по-ниски от Холандия и тук ги изтискват като лимони.
27
1
 
3
 
! Отговори
Американски новини? преди 6 години
До ако искашКакви американски новини? Аз не съм в Америка. В Централна Европа съм - Прага.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млади българи но по-старите остават без работа и няма и пари. Уволняват по-старите и вкарват по-млади без бг трудов стаж.
25
3
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Бихте ли били така любезни да ми помогнете за една бойна задача в мирно време - трябва да се грижа за една сиамска котка, а не знам какво обичат сиамките.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората статия са ти написали - Telus. Като се съвземеш от припадъка, питай ги колко дават за холандски. Само да ти кажа, че те дори не дават най-добрите пари, но въпреки това за тях бачкат natives. :)За всеки случай внимавай, да не припаднеш пак.
23
10
 
3
 
! Отговори
ако искаш преди 6 години
До Няма да се върнаАко искаш се връщай - то си е по желание. Това с престъпността обаче да не си го копи пейстнал от американските новини ? Не, че тука я няма, ама в сравнение с навън с мед да я намажеш. Иначе си стой там - техните престъпници са по-организирани.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В елитни чужди университети учат деца на крадливи политици и корумпирани държавни чиновници. Приплода се урежда с купена диплома, но е по-некадърен отколкото е заминал.Естествено се връщат в бг. татю да ги уреди на сладка службичка с "квалитетната" диплома. Малцината, които със знания са получили дипломи не щат и да чуят за България, камо ли да си хабят капацитета сред некадърници.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 хиляди безработни по 5 хиляди лева прави 2,5 милиарда лева на месец. Още 2 милиона българи са под 800 лева заплата в България.
20
5
 
14
 
! Отговори
БуахахахахАХХАХ!!! преди 6 години
Епа номер 13 не бъди толкова лаконичен!!!!!!!!!! Сподели ни на всички коя е тая топ мега гига яка фирма дето дава !2800! лева на тепсия за остарели хора с два чужди езика!!!! Да не е по някоя специална програма за временна заетост и жената телефонистка да взема и пенсия, и е реститутка събира от 3 апартамента наеми, и събота и неделя да заработва като касиерка в СВА? А като гледам на 16 коментара за мързеливите, явно някой го е мързяло с правописа в даскало "братовЧЕТКА" - припаднах от СМЕХХХ!!!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"живеят си много добре в България със заплатите, които им дават."Само дето на чуденците в България не им плащат български заплати. Много ясно че ще си живеят добре.
18
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е само до пари въпросът, бе хора! На тая територия няма качествено здравеопазване, няма добро образование за децата, няма сигурност за обикновените граждани! Парите не са гаранция, че няма да те помете шофьор с купени книжка или да ти излезе мутра с бухалка, че нещо си го ядосал или че няма да ти оберат къщата, пък и тебе да те утрепат.
17
3
 
15
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Поредната HR заблуда е че всички в ИТ ги стигат тези заплати само след някакво време. Стойте тук 10+ години и програмирайте за западните фирми, докато колегите ви в Европа за същата работа получават 5 пъти повече. Такива заплати са само за малък процент хора. 90% от персонала на една фирма е заменим и затова се предлагат български заплати.
16
2
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Абсолютно е така.Който има желание постига и успехи.Със сигурност не е било лесно на жената на стари години да учи нов език,но го е предпочела пред това да се реди в социалните и да се оплаква как нямало работа за нея и как парите били малко и т.н. Истината е,че на мързеливите все друг им е виновен.Имам братовчетка на 28, с две висши и нито ден трудов стаж защото "висококвалифицирани като нея не се търсели",е така е,друго е мама и тате да си те хранят докато могат.
15
4
 
33
 
! Отговори
Няма да се върна преди 6 години
Нали се сещате, че не е само заплатата определящият фактор?Важни са нещата като Начин на живот, спокойствие, уреденост на дадена държава. Спазване на законите, ред, дисциплина.Предлага се работа изглежда само в София и Пловдив. Тези градове се пукат по шевовете. Хората са изнервени, намръщени... Задръствания по улиците, пътуваш до работа 2 часа, градският транспорт е зле... бездомни кучета, престъпност, представители на "етноса" които се чувстват безнаказани... стрес, селяния... Не, мерси!!!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Telus доста отдавна наемат хора от Испания, Португалия, че даже и Бразилия. Няма местни кадри, а там има доста младежка безработица. Гъвкави са хората - няма работа в Португалия, отивам в България. Не пищят как Шорош ги убива и как държавата трябва всичко наготово да им снесе, ами си действат. И не им е лошо, живеят си много добре в България със заплатите, които им дават.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
телефонистка в кол център. Пълен смех!На една позната майка й на стари години изкара курс по холандски и отиде в кол-център с английски и холандски. Заплатата й беше 2800 лева. Да, доста по-престижно е да дращиш по форумите, ама и 2800 не са лоши кинти, или само така ми се струва?
12
3
 
12
 
! Отговори
Не искам и не мога! преди 6 години
И не трябва и да чувам за такива смехотворни кампании. Кампанията трябва да се преименува на:"Ревем с глас, защото търсим мега квалифицирани млади хора, с перфектно владеене на поне 2 чужди езика, висока обща култура и технологични познания! Ама не остана кой да ни работи на потните слушалки, да дава коли под наем или да резервира билети в ЕС за без пари!" Тия 5000 лева ще се стопят точно за три месеца, колкото е нормалната средностатистическа цена на живота в София (1700лв на месец)! Смех!!!!
11
3
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Предполагам, че 5 000 лева не са заплата, а пари за режийни, докато се започне работа?!? Обаче не става ясно дали тези пари трябва да се връщат по някакъв начин или са подарък от инициаторите?!? Ако не трябва да се връщат, ще има доста кандидати... както се вижда и от статията! :)