Кристиян, Пламен и Любов... могат там, но искат тук, в България

Кампанията връща у нас българи, образовани на Запад – самолетен билет, 5000 лв. и работа
14 авг 2017 15:15, Анисия Иванова
62
Кристиян, Пламен и Любов... могат там, но искат тук, в България
Кристиян Ковачки и Пламен Петков. Снимка: Telus International Europe

Кампанията "Мога там. Искам тук" си е поставила за цел да върне 150 българи от чужбина, като им предложи кариера в България.

Само месец след старта й първите завърнали се млади българи вече са подписали договори, съобщават организаторите на инициативата - Telus International Europe.

Кристиян Ковачки и Пламен Петков избраха да се върнат в България след повече от 10 години в Испания, където живеят с родителите си, получават своето образование и първи трудов опит.

У дома се завръща и Любов Комсалова, която учи психология в Норвегия.

Тримата не се познават до момента, но ги свързва желанието да превърнат личните си интереси в професионална реализация. 

Инициативата  "Мога там. Искам тук" е част от дългосрочните усилия на водещия аутсорсинг доставчик да предоставя на можещите и талантливи българи кариерни възможности в интернационална среда, както и да предприеме целенасочени мерки за справяне с недостига на качествени кадри в бизнеса у нас, допълват от компанията.

Още в първите часове след старта на кампанията са получени десетки CV-та, а към момента те вече са над 400.

Инициативата предлага пакет за релокация на българи, които искат да се върнат обратно в България и да получат професионална реализация в офисите на компанията в София и Пловдив.

Пакетът включва 5000 лв., самолетен билет до България, съдействие от екипа на TELUS при установяване, документация и търсене на квартира, както и едномесечно настаняване в хотел при нужда.

Кампанията е активна до 31 декември 2017 г. всеки, който иска да кандидатства може да го направи на: www.iskamstelus.com
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 Бях студент и делях апартамент с едно момиче. Ако ми кажеш, къде студентите си живеят само в квартирите, ще ти се зарадвам. Да, заплата 3800 лева, след данъците оставаха около 2400, а стипендията ми бе 1000 лева. Да, плащах 900 лева за стая. Оставаха ми 2500 лева. Цените бяха двойни, т.е. все едно имах 1250 лева и в България. Аз там, делях облак с двама души, и от заплата ми оставаха по 200 лева, щото бях на минимална (която бе 280 лева тогава). Прави си, няма база за сравнение !
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че я махната Статията от началната страница
48
1
 
3
 
! Отговори
Фантазии преди 6 години
Предните Герберо-менте-патриотски Фантазии които нямат нищо общо с реалния Свят , кой *** би се върнал и най-бедния получава 750 евро Социални помощи в Германия при 300 евро за наем са ти 450 за теб обърнати в лева са 900 лева , какво дават и предлагат в България какво дават ли направо Смъртения Акт , че 1 на 10 000 се е прибрал сами разберете колко искат да се пребират у дома и то някакво мамино синче студент с родители Милионери
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връщат се единствено хора, които не са успели да се реализират навън или ентусиасти, които и идея си нямат с какво ще се сблъскат. Познавам такива. Един приятел, който успя да създаде с цената на много работа успешен бизнес в щатите, много искаше да направи нещо тук. След 15 години живот там просто беше забравил действителността тук. В крайна сметка си тръгна ужасно разочарован и омерзен.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по-голяма глупост скоро не бяха измислясли
45
2
 
10
 
! Отговори
ха преди 6 години
поредните простотии и ПР на некадърните олигарси след "няма кадри", "да внесем от чужбина", "българите са мързеливи" и "не на класа"... кого залъгвате бе? И защо харчите народна пара? давате на некви 5000 лв ей така...Всуе ....като цялата ви работа... Днес, аве приемат закон за фейк нюз, внимавайте!
44
1
 
4
 
! Отговори
Лекар печелбар в UK преди 6 години
Чао !
43
2
 
8
 
! Отговори
доктора преди 6 години
Да ги видим след година когато им свършат спестяванията
42
4
 
14
 
! Отговори
баси преди 6 години
Аз за глупаците останали в България и носещи свинщината на гърба си един голям и ръбест. Честито!
41
4
 
10
 
! Отговори
До колкото преди 6 години
помня тия ТЕЛЪС, бившия КОЛ-ПОЙНТ Ню Юръп или каквото там друго изискано и префърцунено име да си сложат, все ще си останат на дъното ако ще и 50 000 лева да дават. От запознати дословно:"Екипа им е следният - хора които по време на, преди и след работа - употрбяват екстази, гъби и всякакви други видове наркотици, за да не изкрейзят тотално. Тийм лидери и меринджеи - сектанти, живеещи в свой измислен свят и не на последно място заплатите за българи и чужденци са различни за една й съща работа!!!
40
1
 
12
 
! Отговори
инж преди 6 години
А пичове it-та разберете, че не може и/или не желае всеки човек да става it. Има купища други професии и то високотехнологични или пък фундаментални като мед. специалисти при които няма хляб в България. Отделно има хора, които са IT но искат да работят в индустрията да речем (каквато тук липсва) , а не да правят счетоводен софт или сайтове. Иначе ясно, че от твойта гъвкавост си зависи оцеляването
39
3
 
7
 
! Отговори
инж преди 6 години
Кампанията си е на частната фирма с бизнес интереси. Вие леко го изкарвате едва ли не държавна кампания. Хората ще си изкарат кинти от момчетата няма лошо ако всички са доволни.
38
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато пуснат програма "Мога тук, искам там" ще се запиша веднага.
37
14
 
12
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
А ти какво очакваш,след като си карал стаж в чужбина за заплата колкото да си платиш частта от наема(защото надали си бил сам в квартирата) и като се върнеш в БГ да взимаш 5000лв чисто и да живееш при мама и тате?Е няма как да стане.Много обичам когато ми сравняват картофи с ябълки.На запад НЕ е евтино,затова и заплатите са високи,за да могат да те одерат с 40-45% данък доход,за оставяш едни 3-4000 за наем и да си пак безгласно роботче.Е там ще си и 3то качество човек,защото си от Източна Европа
36
2
 
20
 
! Отговори
Х преди 6 години
Телус не бяха ли колцентър? Това не е статия, а платена публикация.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не иска освен много пропаднали и затова правят реклами.
34
3
 
17
 
! Отговори
bobi преди 6 години
гръмко заглавие, но е достатъчно човек да прочете общите условия на тая рекламна кампания и ще се откаже.. особено ако прочете и мненията за въпросната фирма.. а тия, които са се върнали и се хилят на снимката - явно или са брали ягоди в чужбина, или мама и тате са ги издържали досега.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32 - Да, ако си чистач, който не може да говори езика, няма никакви способности или желание за промяна, а живото му се свежда до това, да направи максимално повече парички, с минимално усилие, пестейки като катеричка, за да може лятото да избиха 5-6000 лева на слънчака, а зимата да иде на Банско.
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учих и стажувах в чужбина, в световно известна компания, на половин работен ден с ниско, за стандартите им, заплащане. След това в България миморедложиха да започна на 800 лева, с тенденцията, че ще стане до известно време 1300 лева. Ало ! Стажантската ми заплатен бе 3300 лева. Нещастниците обслужват същите клиенти, но парджат с по 29-30% по-малко, ама заплатите са по 8-9 пъти по-ниски.
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,на запад е рай!Заплатите-до небесата,квартирите-евтини,транспорта-евтин,задръствания няма,колегите-професионалисти,гледат те с уважение,като специалист чужденец(от източна Европа).Престъпност-ама никаква.Атентати-никакви(всичко е исценировка и пропаганда)Образование-отлично и евтино.Съдебна система-прекрасна(ама за кого?)Здравеопазване-безплатно(е зъбките ще ги правим в БГ,че да се видим с роднините тук,не за друго).Абе я си седайте на зaдниците и си оправете кочинката първо!