Експерт: Във война срещу ценностната си система сме!

Защо се изоставят бебета на улицата? Що за майки са тези?
15 авг 2017 09:45, Красимир Ангелов
21
Експерт: Във война срещу ценностната си система сме!
Снимка: Bulgaria On Air

Само за две седмици три майки изоставиха новородените си бебета на улицата, като едно от тях почина. Кое кара някои хора да бъдат безотговорни? Или пък са отчаяни? Що за майки са тези, които изоставят децата си?

Според директора на психиатрията в Курило Цветеслава Гълъбова като общество сме в състояние на необявена гражданска война срещу ценностната си система.

Тя допълни, че доказателство за това е постоянната агресия в училище, семейство, етнос срещу етнос, на улицата и в парка, на пътя и дори в детската градина.

"Болестта е навсякъде в обществото ни, но е факт и това, че в някои социални групи или етноси агресията е по-честа. Липсата на знание и нежеланието да се научиш да се справяш с трудните неща е голям проблем", отбеляза тя.

По нейни думи не бива да се прави обобщение какво се случва с българските момичета, тъй като хората са много различни. Проблемът е кое довежда до решението да бъде изоставено новородено, което 9 месеца е носено от майката, уточни още Гълъбова.

"Нищетата в България е в ужасяващи размери и преспокойно може да бъде причина за изоставянето на децата. Все по-често виждам стари хора, които да претърсват контейнерите за боклук", заключити гостът пред Bulgaria ON AIR.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нищетата в България е в ужасяващи размери и преспокойно може да бъде причина за изоставянето на децата. Все по-често виждам стари хора, които да претърсват контейнерите за ***"Става дума вероятно за стари хора с 30-40 години трудов стаж преди това. Те биха ли гледали внуци? С какви очи?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой се опитва да воюва с ценностната система на хората, но трябва да знае, че лъжата повторена 1000 пъти не става истина. Упадък на ценностите няма, опити за подмяна се правят постоянно, но лошите новини не са доказателство за успех. Във всяко общество има известен процент нездрави хора, за които се пише в новините. Проблемът е, че се пише постоянно, сякаш нищо друго не се случва.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите,че тези,които изоставят децата си имат ценностна система?
12
1
 
4
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Докога на власт ще държат нагли престъпници ограбващи десетки милиарди от БЪлгарския народ чрез нагло престъпни данъци ,акцизи ,незаконно ДДС ..САмо за едно малко ненужно вредно и заразно сметище край Дебово терористите са ограбили от БЪлгарите над 47 000 000 живи лева. Седем общини са вкарани в беля да харчат огромни суми за подаване ***.. В НАй известния курорт в Северна БЪлгария ЧИфлика всички хотели струват два пъти по малко ..
11
1
 
2
 
! Отговори
Китай предлага преди 6 години
Трябва да с е растрелят терористи на власт в София които ограбват милиарди живи левове и евра от народа.НАд 5 000 000 с а оставени без доходи за оцеляване.600 виновни длъжностни лица да растреляте след смърта охраната ще ги излови всичките и ще ги ползва за блокиране на кражбите през нагло престъпни министерства и ведомства..
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България - държава от ЕС! Друг път! На запад ,където населението в повечето държави надвишава средно около 50 милиона души, такива инциденти се случват веднъж на 5 години. Държавата ни в момента е най-жестоката мащеха от освобождението през 1875! Не заради друго българите масово изперкаха и сега ще се нуждаем от смяната на няколко поколения за да излезем от този зловещ кръг на личностните ни разтройства водещи до още по-жесток психичен коморбит. България - над нищо!
9
3
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Доказателство за твърдението ми:Разхождате се някъде из демократичните панелни квартали на страната.Напоследък зачестиха случаите на ударени с пачки пари невинни граждани.Това не е старческа деменция ,а житейската философия за оправяне в живота на нашите по възрастни съграждани.
8
3
 
10
 
! Отговори
Мъдреца преди 6 години
Хвала Вам, Г-жо Гълъбова че сте назовали нещата с истинските имена. И да кажа на коментар 1 - няма лесна визия за оправяне на тези кошмари. Те са нагласени и подготвени отдавна и много грижливо. Почна се от дрогата, от премахване на личната отговорност на всички нива, от поощряването на мързела и "гяволъка", от толерирането на подкупите и корупцията. Всеки си казваше: че какво ме вълнува това мене? Аз нали съм си добре. И ето колко сме сега добре, нали? България загива а ние сме много добре!!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демографският проблем у нас се яви още след "изгрева на свободата" през 1944 г.Помнят се напъните на Т. Ж. да се "докара" население от 9-10млн. Знае се, че партията лъжеше на едро. Български семейства с повече деца обаче нямаше. Масово с едно до две деца. Т'ва е! Всички приказки сега са лъжи, или да го кажем по научно му - хиперболи!Нека някой обясни как "роми" налазиха у нас като скакалци веднага още през 1990, а репродуктивните българи се изчезнаха, бягайки от "прекрасните" условия на живот.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
D Не знам, ама от снощи ви седи на главната страница една снимка с неонов лилав надпис.Смешен плач, автора!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и ще бъде докато за всичко ни е виновен комунизма и не изкореняване истинските проблеми за нашето унищожаване защото докато той спирал тези простотии други по света са давали милиарди и са наемали учени да разработват начини да ни унищожат вместо да се занимават с нещо хуманно така ще е да ни е честито новото време и докато издържим
4
1
 
13
 
! Отговори
Стаханов преди 6 години
"Нищетата в България е в ужасяващи размери и преспокойно може да бъде причина за изоставянето на децата. Все по-често виждам стари хора, които да претърсват контейнерите за ***", заключити гостът...Това е есенцията на този разговор.
3
10
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Капсите с комунизъм ,другарко Папазова,сума ти години по късно още смърдят и като гледам няма измирисване.Затова казват ,че няма такава държава
2
3
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Защо ли!?Защото е свобода, имаме тоалетна хартия и банани! Ко ни пука за бебета, за нация за ценностна система!
1
2
 
17
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Констатация на факти, без визия за решението им.С други думи, чешене на езици