Паневритмия в Рила – идва Слънчевата Нова година

Изключително позитивна емоция, коментира Андрей Грива
15 авг 2017 14:30,
46

На 19 август хората от Бялото братство посрещат Слънчевата Нова година. Кулминацията на Лятната духовна академия събира дъновисти от Европа и Америка.

Мистичната тема, която присъства в паневритмията, е магнитният център, който привлича толкова хора. Всяка година имаме последователи от различни части на света. Радваме се, че имаме отворена врата на духовността, коментира Андрей Грива от Бялото братство пред Bulgaria ON AIR.

"Слънчева нова година учителят Петър Дънов употребява за периода 15-21 август. Като започнем от Успение Богородично, на 18 е денят на Йоан Кръстител, на 19 август е Преображение Господне. Участието в паневритмията е уважението към учителя Петър Дънов. Всяка година заснемаме този ритуален танц", разказа Андрей Грива.

Той добави, че още от 3-4 часа сутринта излизат хора и започват да възприемат изгрева и да се молят. По думите му това е много красиво молитвено състояние. След това дъновистите пият по чаша гореща вода, ядат по лъжица варено жито и отиват да играят своята паневритмия.

"Когато прекалено много сме навлезли в материалния свят, имаме необходимостта да имаме нещо духовно. Нашите приятели от САЩ искат да направят едно единение. Да извадят на показ идеи, зад които всички хора могат да застанат", каза още Андрей Грива.

Той отбеляза, че 90% от хората, които упражняват паневритмия са с ниско кръвно. Според него хората се събират край Седемте рилски езера, за да намерят нещо мистично и да попаднат в пространство на релакс.

"Това е изключително позитивна емоция, която храни душата на човека", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има една книга. Ванга и Дънов предтечи на антихриста.
41
5
 
6
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Тази мода с Рилските езера скоро ще ги погуби... заради хилядите туристи, паневритмсти и всякакви псевдо планинари езерата започват да блатясват... просто почвата не може да понесе изхождането им... който ще има възражения към поста ми - първо да пита Гугъл за проблема. Мерси
40
5
 
1
 
! Отговори
Кандидат преди 6 години
Трева пушат ли на Рила?
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже колко примитивна и невежа младеж.Нищо не знам и не разбирам но плюя.Ами поне научете,прочетете или питайте Кой е П.Дънов и какво е отношението насвета към него.А че има сноби и ходещи там от любопитство си е друга работа.Такива като вас отричат и Леонардо,и Ван Гог или Климт и Пикасо.Или Сачмо и Ела.На вас най прилича оня ,,умен"*** който казва,,Земята се въртяла?Върти се на майка им г.ъ.з.а" Т.ъ.п ли си,няма как да ти бъде обяснено.Дънов и църквата??????? Прочетете,научете,пък после ..!?
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проба
37
2
 
10
 
! Отговори
дрън дрън преди 6 години
Тия като минат през Седемте рилски езера остават след себе си невъобразима ***.
36
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Секта ще викате на християнството, дето е секта на Юдаизма. Пък Юдаизъмът произлиза от древни семитски и шумерски текстове и митове. Т.е. коя е праведната религия? Ислямът, точно така. Затуй идете се обрежете пък тия горе ги замеряйте с камъни.
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги знам дъновистите що за хора са, няма да коментирам разбиранията им....Но имайте предвид, че Петър Дънов е бил почитан и от Айнщайн!
34
8
 
10
 
! Отговори
дано изпукат преди 6 години
Тия са тотални откачалки. Познавам хора от сектата им. Не вярвах, че може да има толкова изтрещели гащници! Коментарът ми няма никакво отношение към православната църква. Дъновистите просто са халтави и много досадни мухи
33
2
 
9
 
! Отговори
славянин преди 6 години
МОЯТА МОЛИТВАХристо Ботев"Благословен Бог наш..."''О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата...Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове!и т. н.''
32
12
 
2
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Практикуващите тай дзи/тай чи и йога сигурно също са луди, според православните скотове, които пишат тук!
31
12
 
3
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 6 години
Само на болните православни мозъци им звучи така!
30
14
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Факт е, че най-ограничените хора живеят все в православни и ислямски държави, не приемат нищо различно от тяхното!
29
0
 
1
 
! Отговори
до 27 от славянин преди 6 години
Ти ако можеш да я докажеш каква полза от това!? ''Учен'' ***!
28
8
 
13
 
! Отговори
Учен преди 6 години
Прочетете в "Енциклопедия Галактика":паневритмия - заболяване на централната нервна система, което в напреднала фаза води до импулсивно движение в кръг.
27
7
 
10
 
! Отговори
до 18 от славянин преди 6 години
Обясни какво лошо проповядва тази ''секта'' - джихад ли, шериат ли, или нещо подобно! Хем си невеж, хем си ***, хем си късоглед!
26
9
 
10
 
! Отговори
Учен преди 6 години
Питай колко от тези с белите парцали могат да докажат Питагоровата теорема. Иначе е лесно да си питагореец..
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паневритмията е практикувана от Питагорейците, както и много преди тях от последователите на Орфей---Смея да се усъмня и да поискам сведения по този въпрос.
24
10
 
14
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
тия са хипи *** и друсат здраво!Един бабишкер от съседния блок (изтрещял дебел пингвин) ми се сопка един ден как носила само бели дрехи и не приемала негативи и незнам си какво (не може да й се прави забелешка),,,, е такива *** са горе тотални деграданти - хора на изкуството дето се вика
23
13
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
Чета коментарите и виждам едно първосигнално отношение и милиционерско ниво на интелигентност. Паневритмията е практикувана от Питагорейците, както и много преди тях от последователите на Орфей. Това са много древни неща. Преди да се отправят т.пашки и без.мозъчни критики, редно е, човек да се запознае с учението, което се е заел да критикува. Понеже сте болшевики, нека ви уведомя, че Маркс-ленинското учение банкрутира за едно столетие, а тия неща са поне на 3000 години.