Премиерът от Троянския манастир: Бог пред нас, ние след него!

Борисов обеща половин милион за ремонт на Светата обител
109
Премиерът от Троянския манастир: Бог пред нас, ние след него!
Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий посреща премиера Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусна половин милион лева за ремонта на още едно крило на Троянския манастир.

Пред журналисти в Светата обител той каза, че решение за това ще се вземе утре на заседанието на правителството.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то утре ще стане", заяви Борисов.

Той каза още, че от една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да потвърди - че стотици са направени.

"На 10 септември се разбрахме с патриарха и руския посланик, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да направят Пантеон, сега я изградихме наново", заяви още премиерът. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е по канон, предаде БТА.

"Така че за наша голяма радост днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли вяра, има надежда за бъдещето", каза премиерът, който честити празника на всички българи и им пожела да са живи и здрави.

"Бог пред нас, ние след него, това е изключително хубав празник", каза още Бойко Борисов.

Той беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия епископ Сионий.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
18
 
! Отговори
ДО КОМУНИСТА БОРИСОВ преди 6 години
КАКВО ОБЩО ИМА РУСКИЯТ ПОСЛАНИК С ЦЪРКВАТА В РУСЕ?
68
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХОРАТА СЕ СЪБИРАТ НА РАЗЛИЧНИ ПРАЗНИЦИ: РЕЛИГИОЗНИ, НАРОДНИ СЪБОРИ И ПР.И ИЗВЕДНЪЖ СРЕД ХОРАТА СЕ ПОЯВЯВА НЯКАКЪВ ГЕРБЕРУНГЕЛ И ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК.И РАДОСТТА НА ХОРАТА СЕКВА.ЗАТОВА СЪВЕТВАМЕ ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ДА НЕ ХОДЯТ СРЕД ХОРАТА, НЕКА СИ СЕДЯТ В БАНКЯ, И ДА НЕ ПРЕЧАТ НА ХОРАТА ДА СЕ РАДВАТ НА ПРАЗНИКА СИ.
67
3
 
23
 
! Отговори
Qzeka преди 6 години
"Бог пред нас, ние след него...", каза още Бойко Борисов. Докажи си думите, монокнижни вожде и уволни охраната си...На Бог ли вярваш повече или на мутрите около тебе...Айде да те видим.
66
2
 
30
 
! Отговори
неофит преди 6 години
До ОСТАВКАТА 3Няма да доживее славата на бай Тошо! Ще свърши на бунището!
65
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не убивай, не кради, не лъжи - кое от тия неща не е престъпил Борисов.
64
3
 
16
 
! Отговори
да ти еба Господа преди 6 години
- дето те е направил комунист-монархист! - по негов образ и подобие!
63
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалко е мафиоти и мръсни хора като премиера да се умилкват пред Бога ,, дано Бог му даде каквото той - силовият застраховател заслужава и дано го стигне (него премиерот ) каквото му желае народа
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с разделението между религия и държава, за което са загинали толкова хора... Резил...
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то утре ще стане", заяви Борисов.Чета го от ляво на дясно и от дясно на ляво и все не разбирам. Догодина или утре? Хората в Хитрино сигурно си спомнят обещанията за утре-то. Още чакат. Хората от с. Бисер пет години вече чакат утрет-то. А то не идва и не идва. Проклето да е! Май по добре е Бойко да тръгне смело напред, а Бог ако иска да го следва.
60
3
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Честит имен ден на всички които носят името на Дева Мария, да им се свети името !
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не убивай, не кради, не лъжи - кое от тия неща не е престъпил Борисов.И продължава да го прави.Той ще ми говори за Христос, дето прави метани и на мюезина.
58
3
 
35
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
България - Аспарух Велики я създаде, Боко Суджука ще я ликвидира. Колкото и кръста да целунеш Тикво, ако я караш така горещия катран на рогатия е твой за вечността!
57
15
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
Съфорумци, поне на празника бъдете позитивни, нека мислите ви бъдат чисти, за да нямате неизбежни проблеми впоследствие. Каквото и да направи ББ, било хубаво, било не дотам хубаво, напред излиза все езика на омразата. Христос е казал: "Който сее ..., ще пожъне ...". Знаете я цялата. Идете на църква, купете букет на именник, зарадвайте се на приятел, пийте вечерта по чашка и се усмихвайте, без да нападате никого. Поне днес.
56
3
 
17
 
! Отговори
кой Бог камараде преди 6 години
Борисов,май говорите за рогатия таварищ командире.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не възможно да има някой преди Бойко! Не.
54
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е велик и народа го подкрепя. Ще управлява поне още 15-20 години да гради държавата. Целия народ го подкрепя, другите саразни крадци и ***!
53
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се опитваш да внушиш ? че се боиш от началника горе ли ? него не можеш го излъга,така както лъжеш народа си ! Той е и справедлив и човечен ! Това което ти липсва на теб баце ! В държава в която си вече 8 г.на власт и слепеца вижда ,че имаме богати и алчни политици и ненаситни бизнесмени и това няма как да не създава бедност и сиромашия за народа ни ! Една е хазната и когато от там се грабе безогледно от вас как да остане за пенсии, за работещи българи ? Просто вие я изпразвате !
52
2
 
20
 
! Отговори
размисъл преди 6 години
За него ми говореха: "Той е лъв! Но какво да се прави-нямаме пустини. Трябва да го дадем в цирка, в зоологическата градина или пък ....... - в музея.
51
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като почне да театралничи става такъв досадник ! Съвет смени си пр
50
3
 
21
 
! Отговори
буда преди 6 години
Българина е железен човек - изобщо не чувства веригите като чуждо тяло!