Симеонов на дискотека – реклама за туризма или цирк?

И все пак проверки трябвало да имало, но не така показно
Обновена: 15 авг 2017 09:54 | 15 авг 2017 09:37, Камелия Цветанова
34


Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че проверките му срещу силния шум по морето, които разбуниха духовете, ще продължат през целия летен сезон.

Журналистът Нора Стоичкова подчерта пред Bulgaria ON AIR, че вицепремиер не може да предвожда подобни проверки, които са от компетенцията на полиция, НАП и службите, които отговарят за хигиената.

"Неговото участие показва, че всички останали мерки са останали без резултат", посочи тя и добави, че явно желанието на Симеонов е лично да покаже и наложи власт.

Още по темата

Според нея се разиграва цирк около нашия туризъм, който не е от полза.

"Дразни ме до смърт липсата на всякаква хигиена. Всички отпадни води се изливат там, където се къпят нашите деца. Дразни ме поведението на хотелиерите. Гледат ни като ходещи портфейли", отсече още тя.

Политологът доц. Иво Инджов е на мнение, че всички случки от последните дни са метафора на ставащото в България и "истинската" реклама на българския туризъм.

"От една страна имаме поведението на Валери Симеонов, който е спорен като политик, но аз го подкрепям, защото показва това, което държавата трябва да направи. Въпросът е, че това не може да става така показно. По същия начин не е нормално министърът на туризма да обикаля плажовете и да прави проверки в палатките на къмпингуващите. Трябва да се прави по-тихо и не с участието на министри", обясни гостът в "България сутрин".

Той подчерта, че сериозният проблем е случващото се около Калиакра и според него дребните скандали целят да заглушат това.

Журналистът Николаос Цитиридис е присъствал на част от проверките на полицаите в къмпинг "Корал".

"Последствията от проверките на министър Ангелкова са, че хората психясаха и се стресираха. Получава се насаждане на вина в невинни хора. Води се активно мероприятие срещу къмпингуващите, за да се случи нещо на "Корал", коментира той.

Според него появата на Симеонов и Ангелкова е признание, че службите у нас не работят.

"Явно трябва да отиде министър, за да овладее нещата. Проверки трябва да има, но не с кубинките напред", каза още Цитиридис.

"Корал" не е уреден къмпинг. Къмпинг сте го нарекли вие, които ходите там. Навсякъде в "белия свят" всички незаконни къмпингувания се таксуват бая сериозно", контрира го Нора Стоичкова.

Доц. Иво Инджов смята, че дивото къмпингуване трябва да бъде регламентирано или забранено. Той е категоричен, че премиерът Бойко Борисов знае за акциите на Валери Симеонов и Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България хората са свикнали да няма ред и всеки да прави каквото си иска. Симеонов няма как да бъде разбран от всеки.
10
0
 
12
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
При положение че живеем във циркаджийска държава,клоуни и хора със животински инстинкти се разхождат навсякъде,дресьори няма......но публика много.Вие ми кажете дали това е цирк..........
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката защо не продължи и към Св. Влас?? Там също има шумни дискотеки.... Ама Диневи ще му дърпат ушенцата...
8
4
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 6 години
Искам да проверят всички DJ дали пусканата от тях музика е с платен лиценз !И крайно време е да ги проверят за доходите им и дали плащат данъци.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов ми се вдигна в очите! Наркоманите, алкохолиците и наркодилърите не са доволни, че им скепцаха рахатлъка помиярски!
6
8
 
10
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Как пък решихте, че не било работа на вицепремиера?А каква е работата на изпълнителната власт?Да седи в кабинета на климатик и да подписва заповеди ли?По тая логика не е работа на шерифа да участва в акции - трябва да праща само обикновени полисаи. Или не е работа на инженера да наглежда производството...Събрали се там някакви никому неизвестни умници и решили да дават наклон.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата е бесен, че осакатиха мими катетъра. Що кияк на държавна хранилка бе на издръжка при ококорената не е истина. И сега атакува с този брадясал каналджия, който след козият рог трябваше да си е подал оставката. Но поне да се радва че не си тръгна с наврян и отворен плажен чадър.
4
1
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Дали е цирк не знам,обаче на очи се набива кофти дресура .
3
4
 
15
 
! Отговори
куката преди 6 години
Не е работа нито на министъра, нито на вицето да прави подобни проверки! За това има полиция, НАП и пр. служби които ако работят нормално няма да има нужда от подобни проверки! С други думи службите са го ударили на рекет! Или минисъра и вицето са огладнели толкова, че са тръгнали те да събират десятъка от тъпите хотелиери и ресторантьори!
2
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 6 години
За жалост опита е показал, че ако не е показно ще се мушкат рушвети и нищо няма да се промени. Иначе Валерката го подозирам, че премахва конкуренцията по този начин.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е пълен провал.Няма какво да се коментира повече.