Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!

Демонстрацията ще е на 31 август пред земеделското министерство
15 авг 2017 16:30,
123
Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!
Снимка: Facebook

Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България организират от сдружение "Български вегански съюз" на 31 август от 11:30 до 14:30 часа пред "Министерство на земеделието и храните" на бул. "Христо Ботев" 55, обявиха организаторите.

Още по темата

"Излизаме на поредния протест за преустановяване дейността на всички ферми за отглеждане на животни заради кожата им в България.

Защо сега? Защото в момента тече законният период за предложения и становища от заинтересованите НПО по отношение на предложени промени в Наредба №2 за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти", поясняват от "Български вегански съюз".

От сдружението се обединяват около съмненията, че законотворчеството в България обслужва по-скоро бизнес интереси, отколкото граждански такива.

Те смятат още, че не се прилагат никакви санкции при генерални нарушения на наредби, а законите се променят "по поръчка" на производители, целейки узаконяване на бизнеса им.

Веган общността се пита още защо изобщо е нужно да се отглеждат животни за кожи в България и смятат, че това ни превръща в страна от "третия свят", предвид това, че в цяла Европа подобна дейност се забранява.

"Започваш да се питаш – държавата инструмент за репресия ли е или да пази законността?", пишат още активистите.

Специално за събитието са подготвени огромни 34-инчови монитори с документални видеокадри от ферми, дерящи кожата на живи животни, активисти с речи, разкриващи тъмната страна на кожодерската индустрия, както и пърформанс, показващ реално дрането на норки, съобщи Никола Донев, председател на "Български вегански съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изостанала му работа. Те от кожите вече правят месо. И от найлона - млеко, па тия врещът!
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи , "НАКРАЯ ЩЕ УМРЕ В АДСКИ МЪКИ" - всеки умира само веднъж, Няма колективно раждане, няма и колективно умиране. Дали ще умреш днес или след 15 години какво значение има за света.....И динозаврите са умрели....
33
11
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Човевкът не е Земен - Винаги съм твърдял че е извънземен - Това е жестоко създание убиващо за удоволствие - за кожи за рога и за копита и опашки- Това е създание което се самоубива (няма такова на Планетата което да иска да се самоубие -дори старият лъв се бори до край ) То убива себеподобните си за удоволствие изгода секс и пари- Убива животните за пари удоволствие и да си пробва пушката--Това създание точи всички ресурси на ПЛАНЕТАТА И НАКРАЯ ЩЕ УМРЕ В АДСКИ МЪКИ- защото то Унищожава всичко !
32
6
 
14
 
! Отговори
WTF преди 6 години
До АнонименНе съм чул животни да се дерат живи?
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой дере "живи зайчета"!? Първо ги правят не живи и после ги дерат :)
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой във ферма не дере живи животни. Приспиват ги с газ и после се вземат кожите...Това са "градки легенди" с живото дране. Дядовците на село , агнетата на живо ли ги деряха?!? А ПЕТА от всички дадени им животни за отглеждане в техните приюти за 2014 година са "евтаназирали" 98%. ..Пък вие им давайте парите си и времето си
29
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Персонално решение е да носиш кожа или не. Майка ми ми даде две палта, едното ми го преправи един кожар на късо и е много семпло. Нося го вече 4 година. Майка ми го носи и тя десетина години. Ами много по-еко е като се замисли човек от това да си сменяш пласмасовата шубка произведена в Бангладеш от дечица на по 9-12 години на 18 часов работен ден...Китайско и подобно "не" купувам, но "да" нося кожа...
28
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! Колко зли и жестоки хора има,не мога да повярвам,че не изпитвате нищо когато гледате как дерат живо зайче,например.И ако е така,може-би се нуждаете от специализирана помощ,а после се чудим защо има агресия в обществото.
27
6
 
13
 
! Отговори
Зизизи преди 6 години
Не ги убивайте за кожа,само за месо..
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с дрането на животни на живо го разследваха, оказа се че НАМА такава ферма, а кадрите са направени от абсолютни аматьори на които точно такива фанатични правораздаватели на английски отзад обясняват какво точно да направят . Няма такива фанатици като ПЕТА и подобните им. Животното в дивата природа живее 2 до 4 години при голям късмет. За отглеждане по една година и половина, и ги гледат в повечето случаи много добре, защото няма как да е лъскава козинката при болно и недогледано животинче.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За отглеждането на животни за кожи съм против. В това ги подкрепям.Ненужна жестокост е, не е нито за харана, нито за нещо жизненоважно.
24
4
 
16
 
! Отговори
Бивш Веган преди 6 години
Животните не трябва да се дерат а трябва да се ядат. Катерици, мечки, вълци, лисици, къртици и всички птици - в казана! За да може човек да бъде нахранен и доволен от живота. Само с рупане на корнишонки няма щастие и веселба. Трябва много месо и много ракия!
23
1
 
12
 
! Отговори
А преди 6 години
До Анонимен 24Това не са аргументи това си е самозалъгване. Според вас защо примерно дърветата пускат смола като им одереш кората или ги нараниш, за какво им е да се защитрават отново защо не си останат оголени нали не изпитват болка и нямат нервна система как тогава точно на нараненото място се случват всички защитни механизми. Те доста животни не изпитват страх това е първичен инстинкт за самосъхранение далече от осъзнато изпитване на страх. Така че дайте нещо друго по приемлив аргумент
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вагините протестирали!Дреме ми на фара!Айлази и лентяи!
21
5
 
22
 
! Отговори
Месоядник преди 6 години
Веганите щом обичат животните толкова много, защо им ядат храната?
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И сега тези хора протестират за убиствата на животни но те самите убиват растения за да ги ядат."Аргументът е, че растенията нямат нервна система и затова не могат да изпитват болка, да мислят, да се страхуват и т. н.
19
3
 
15
 
! Отговори
goso преди 6 години
В София се отглеждат много кучешки кожи. Стават за якета, панталони, колани и обувки, пък и не са скъпи, сами се гледат, само хващай и дери.
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"носят кожени обувки , кожени колани , кожени /дамски/ чанти ..кожени каишки за часовници , кожени калъфчета за очила и телефони ....."Не е вярно, от изкуствена кожа са. Вълна също не носят.
17
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постоянното правене на паради и протести създава неприязън и раздразнение у хората. Нормалния човек си има грижи, сметки, работа, семейство, деца, здравословни проблеми и т.н. После се появяват разни прогресивни, които вдигат врява по вегански или хомо въпроси. Накрая ще накарате хората да ви намразят, ако продължавате така!Ако продължават веганите така, скоро ще има контра-протести състоящи се в ядене на кебабчета и мръвки организирани на същото място където са и тея вегани.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая съм съгласен. Глупаво е да се убива само заради кожата едно животно заради нечии кич. Виж Овце, Крави и така нататък се употребяват цялосно кожи месо и т.н.