Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!

Демонстрацията ще е на 31 август пред земеделското министерство
15 авг 2017 16:30,
123
Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!
Снимка: Facebook

Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България организират от сдружение "Български вегански съюз" на 31 август от 11:30 до 14:30 часа пред "Министерство на земеделието и храните" на бул. "Христо Ботев" 55, обявиха организаторите.

Още по темата

"Излизаме на поредния протест за преустановяване дейността на всички ферми за отглеждане на животни заради кожата им в България.

Защо сега? Защото в момента тече законният период за предложения и становища от заинтересованите НПО по отношение на предложени промени в Наредба №2 за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти", поясняват от "Български вегански съюз".

От сдружението се обединяват около съмненията, че законотворчеството в България обслужва по-скоро бизнес интереси, отколкото граждански такива.

Те смятат още, че не се прилагат никакви санкции при генерални нарушения на наредби, а законите се променят "по поръчка" на производители, целейки узаконяване на бизнеса им.

Веган общността се пита още защо изобщо е нужно да се отглеждат животни за кожи в България и смятат, че това ни превръща в страна от "третия свят", предвид това, че в цяла Европа подобна дейност се забранява.

"Започваш да се питаш – държавата инструмент за репресия ли е или да пази законността?", пишат още активистите.

Специално за събитието са подготвени огромни 34-инчови монитори с документални видеокадри от ферми, дерящи кожата на живи животни, активисти с речи, разкриващи тъмната страна на кожодерската индустрия, както и пърформанс, показващ реално дрането на норки, съобщи Никола Донев, председател на "Български вегански съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
9
 
! Отговори
Секта преди 6 години
На всички е ясно, че по-голяма част от веганите в България (и не само) са като сектантите. Избрали са си кауза, с която се чувстват по някакъв начин значими. Ако сте забелязали повечето хора в сектите са, хора, които обикновено са отринтати от обществото. Не мисля, че на такива хора трявбва да се отделя обществено внимание, защото получават точно това, което искат - чувство на значимост, а реално нямат право на такова. Не им обръщайте внимание и в един момент и те ще започнат да допринасят
94
1
 
5
 
! Отговори
Ewto преди 6 години
Огромни 34 инчови монитори.!!!!!?????????? Едвам се събират пред министерството. Ще се наложи спиране на движението.
93
5
 
7
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Всички дето искат кожи да си ги Одерат от собствените си миризливи ***
92
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Веганите са радикализирани вегетарианци, те са абсолютни откачалки и ненормалници.
91
8
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Вегетарианец - индиянска дума за мъж който не може да ловува и затова няма как да яде месо а се изхранва с трънки :)))Веган - сами си направете извода що е то :)))))))))
90
6
 
9
 
! Отговори
skunka преди 6 години
тези не се ли хранеха като тревопасни?от кога станаха от "четири лапи" - организация за защита на животните???
89
8
 
13
 
! Отговори
бягате от темата преди 6 години
Отдавна отмина времето, когато ловците са убивали животни за прехрана и облекло. Да убиваш животни за кеф е извратено. Това е смисълът на този протест и ако вашата кифла иска норка - купете й имитация-и без това няма да разбере.
88
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В конкретния случай подкрепям този протест. Тук не става въпрос за начин на хранене.
87
2
 
8
 
! Отговори
фиро преди 6 години
Кой какво яде или прави в спалнята си е негова лична работа. Стига да не го натрапва на обществото.Кадрите които искат да покажат са ужасни, но тази логика е наклонена плоскост. Следва забрана на ловните дружинки, отглеждането на зайци, кокошки и патици?Учуден съм само че има хора които купуват още естествени кожени палта. Мислех че тази мода отшумя миналия век.
86
7
 
12
 
! Отговори
до 93 преди 6 години
...и при мен този рефлекс се задейства, когато тези вегани ми натрапват техния избор и внушения кое е правилно и кое не...
85
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мнозинството от коментарите показват или масова липса на умения за четене с разбиране или тежка форма на о.л.и.Г.о.Ф.р.е.н..и.я! Явно яденето на месо не ви прави по- велики индивиди. Акцентът на статията е съвсем друг, на вас обаче ви е трън в очите изборът на хора с каква храна да се хранят или да не се хранят. Нито съм вегън, нито вегетарианец, но като гледам как масово се плюе за спорта и ми се задейства анти-имбецилния рефлекс.
84
9
 
13
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Веганите се гаврят с природата, но природата ще ги накаже!
83
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо заглавие. Пък повечето коментари показват неграмотността на българина в най-рафиниран вид! Вие изобщо четете ли бе?! Протеста не е вегански- срещу фермите за норки, които процъфтяват в България е! Говорим за морал! Да се пречинява толкова болка на тези прекрасни създания....за да може някое просто к*рве да се накичи с кожата му....2017 година?!
82
9
 
7
 
! Отговори
ined преди 6 години
Всяко малко прасе иска да стане като порастне кюфте
81
11
 
20
 
! Отговори
Ети преди 6 години
Само при варварски народ като нашия може да просъществуват такива ферми! Избиват по особено жесток начин прекрасните животни, за да могат да се кичат с кожите им грозните и комплексирани жени!
80
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са ни всякакви *** и психопати, че и тия сега. Да пеят на кожения...
79
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен е дълбоко аморално и садистично да ядеш живи растения - кълнове от соя, леща, синап, лук и всякакви други! Тръгнали към светлината и живота, душиците биват зверски отхапвани и дъвкани от някакви изпаднали в амок индивиди! Същото важи и за ядките и суровите семена! Тези хора са решили, че с разни измислени хранителни табута се възвишават духовно и стават по-мили Богу! А повечето свято вярват, че храната им ще им донесе здраве идълголетие. O, sancta simplicitas!
78
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе всякакви смахнати са се навъдили: вегани, русофили, комунисти...
77
2
 
16
 
! Отговори
Хайде, моля! преди 6 години
Заглавието е тенденциозно.Акцентът е отглеждането на животни с цел убийството им за добив на кожи. Собственикът на "Градус" е инициаторът на лобистки законодателни промени в негов интерес. Дали са вегани, индиянци или други, смисълът е протеста срещу това.
76
9
 
14
 
! Отговори
молба преди 6 години
Моля, спрете да ни занимавате с ................. да не ползвам нецензурни думи. Нека си плачат над лука, ама да не ни занимавате с тях