Държавата пак помага на ромчето Марсело от Монтана

Правителството отпусна пари за семестъра му в Кеймбридж
75
Държавата пак помага на ромчето Марсело от Монтана
Марсело Илиев. Снимка: Bulgaria On Air

Правителството одобри изплащането от бюджета на МОН на 6060 британски лири за покриване на таксата за първия семестър на обучение на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts.

Още по темата

Финансовата помощ на студента се отпуска по молба на майка му. Молбата е мотивирана с невъзможност семейството да заплати разходите за обучение, съобщават от правителствената пресслужба.

През 2015 г. ромското момче от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, обаче е непосилна за неговото семейство.

Досега държавата на няколко пъти отпускаше пари за настаняването му в общежитие.

 


75
Още по темата: МонтанаМарсело Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До ии Пожарникар държава управя.... Пажарникар ама генерал , генерал ама Премиер вече 10г.Любимец на народа.
39
0
 
3
 
! Отговори
манго преди 1 година
Не гласуваме за Герберите и нашите деца без помощи за образование дори и тук !!!!???? Явно ромските програми са ,,усвоени " отдавна.
38
1
 
11
 
! Отговори
дискриминация май преди 1 година
Време е българите да почнем да внасяме жалби за дискриминация. Ние плащаме здравни и данъци - смет и сгради, те -не! ние плащаме сметки за ток, вода , те -не! Плащаме карти и билети за транспорт, те -не! Плащаме им фалшивите инвалидни пенсии, социални от нашите данъци, помощи за отопление, отглеждаме захвърлените им деца, изсякоха паркове и гори.... Време е за масови жалби - ние сме дискриминирани всеки ден! За целта да записваме с телефони как контролите "милостиво" не ги виждат и глобяват!
37
2
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
Да добавя само - в този Университет има студентски програми за финансиране на талантливи деца , независимо от религия , пол и цвят .
Тук вече прозира Корупция за тези пари - ромката е дала някоя жълтица на Държавен Служител и ХОП - Цига,,ето Студент . Мама ви .
36
1
 
16
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
Омерзен съм от Държавата .
Вижте моя случай - Моята Дъщеря я приеха при голяма Конкуренция да учи за Акушерка .
Платих първия семестър 400 лева . Работник съм и изтеглих заем за да финансирам моя си Проект . Чудя се само как ще се справя защото плащам Данъци и Сметки , а НАЙ - Ядното е че за моята Дъщеря не съм взимал детски добавки , защото надхвърлям прага .
Та за Ромите пак има .
35
2
 
9
 
! Отговори
айде стига наглост преди 1 година
МА КОЙ МУ Е КАЗАЛ НА ТОЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА УЧИ ПЛАТЕНО В "КЕМБРИДЖ"??? А ХИЛЯДИ БЪЛГАРЧЕТА, ДЕТО СЪЩО ИСКАТ ТАМ, НО НЯМАТ ПАРИ, ТЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ? АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ***, ДЕТО ИМ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКО, А УТРЕ ЩЕ ПАРАДИРА, ЧЕ Е УЧИЛ В "КЕМБРИДЖ4, КАТО ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ СЕТИ ЧЕ Е С НАШИТЕ ПАРИ! АМАН ОТ НАХАЛНИ *** - ЕДНИ СЕ ЛЕКУВАТ В ЧУЖБИНА БЕЗ ГРАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, ДРУГИ ИСКАТ В КЕМБРИДЖ И ПИТАМ - КОЙ ПОЗВОЛЯВА ТОВА С МОИТЕ ДАНЪЦИ?
34
0
 
13
 
! Отговори
Пари е имало,къде са преди 1 година
Няма лошо, ако се помага на такъв младеж.
Но по-долу някой е написал много разумна забележка. Къде са парите, отпускани за интеграция на ромите? Защо сумата, нужна на това момче не се вземе от тези пари? Ако бъдат използвани разумно, сигурно и други ученолюбиви роми ще успеят да завършат образованието си в престижни учебни заведения.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега искам някое българче учещо в чужбина да помоли държавата да му плати таксите и когато го одрежат или изобщо не го отразят, което ще се случи 200% искам днес.бг да напише статия как на българче му е отказано финансова помощ от държавата. Извода ще бъде, на едните може, на другите не. Не разбрахте ли, че готвят България да бъде държавата на ромовете, защото те, както по примера на евреите нямат държавата и Великите Силички милички ще им предоставят такава.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИВИЛЕГИИТЕ ЗА ЕДНИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА СА ДИСКРИМИНАЦИЯ ЗА ДРУГИ!ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ ДИСКРИМИНИРА НАСЕЛЕНИЕТО ОСНОВАЛО И Е ЗАГИВАЛО ЗА ТАЯ ДЪРЖАВА ХИЛЯДОЛЕТИЯ!?АЗ НЕ СЪМ ЧУВАЛ ЗА НИТО ЕДИН "РОМ" СРАЖАВАЛ СЕ ВЪВ ВОЙНИТЕ НЯКОГА ЗА ТАЗИ СТРАНА!
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това не е ли дискриминация на другите студенти и техните семейства ?
И защо анти-бхк не даде тези пари ?
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма правно основание за такива разходи.
Има достатъчно безплатни места за обучение, дори в чужбина.
Все пак висшето образование не е задължително.
29
0
 
25
 
! Отговори
mery преди 1 година
А къде са парите за ромската интеграция и всички техни организации? С тези пари трябва да се образоват ромите, а не правителството да им отпуска пари за престижни университети!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на момчето и честито - НО ИСКАМ ДА ПОПИТАМ: НА МЕН ЗАЩО НЕ МИ ПОМОГНАХА ?
27
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Честно казано ,Доган ме дразни много повече.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ало България ,свършиха се Бългрите ли
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всичките деца, завършващи немската гимназия се признаят за роми, света с необятните възможности ще е отворен за тях. И условията на ЕС за интеграция ще бъдат изпълнени и средствата оправдани и всичко ще си дойде на мястото. Трябва да сме научили нещо от Андрешко и бай Ганьо.
24
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от къв зор държавата ще дава от НАШИТЕ данъци за тоя бе? Щото е много специален нещо ли кво? Да си плаща ако може и толкова.
23
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завистта и омразата са признак на простащина. Няма лошо в това, че държавата подпомага едно надарено момче. И в края на краищата за какво толкова е тоя рев. По-добре си запазете гнева за ***, дето се занимават с кражби, просия и проституция. Тук просто пожелайте на Марсело успех.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко екзотика...
21
0
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Кучета и котки може ,прасета не може.