Без виза до Щатите? Няма да е скоро, но колко го искаме?

Всеки трети читател на Dnes.bg смята, че е време да пътуваме безвизово
17 авг 2017 07:00, Красимир Ангелов
65
Без виза до Щатите? Няма да е скоро, но колко го искаме?
Снимка: Reuters

Ще отпаднат ли визите за българите за САЩ? Това е тема, която от години вълнува мнозина.

Само преди седмица обаче американският посланик Ерик Рубин отново ни поля със студен душ, като даде ясно да се разбере, че пътуването до Щатите без виза засега остава мираж, защото България все още не покрива изискванията за падането на визите.

Още по темата

Рубин все пак уточни, че ако зависи от него, визите ще отпаднат веднага, защото знае, че това е важно за българите.

"Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че отнема време и особено за хората, които не живеят в София, това си е голямо предизвикателство, но си имаме закони, които регламентират кога може да падне визовият режим за определена държава", обяви той.

Трябва ли да паднат визите за българи за САЩ? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1680 души.

Всеки трети анкетиран (31%) е твърдо убеден, че е крайно време визите за Щатите да отпаднат, след като страната ни е партньор на САЩ повече от 2 десетилетия.

Само 9% са тези, които са на обратното мнение, защото според тях България не отговаря на основни изисквания за отпадането на визите.

Нека първо да ни приемат в Шенген, пък после да мислим американските визи, смята всеки десети в анкетата (10%).

Сравнително голям е и броя на тези, които са сигурни, че и със и без визи, нямат никакви намерения да тръгват към САЩ. Тази позиция са изразили 39% от всички отговорили.

5% обаче са категорични, че само да паднат визите, веднага тръгват към Ню Йорк, Чикаго и другите големи американски градове.

За последните 5% от отговорилите пък най-важното вече е факт – че българите могат спокойно да пътуват в Европа и да се радват на почивка там без визи и излишни формалности с документите.


65
Още по темата: САЩбългаривизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щатите отдавна не са това,което бяха,така че...
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батето си отиде заради един *** когото нарече пръдльо. Скроиха му номер и го изгониха от УЕФА. Защо ми е да ходя до САЩ? Нямам и никакви намерения да емигрирам за това не ми трябва отпадане на визите, но за американците същите правила за визи. На когото му трябва да ходи отвъд океана и сега си ходи, така че този въпрос е маловажен.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ вече са бита карта - факт, а ти продължавай да си мучиш.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да си пр*ост неможеш да кажеш на САЩ регионална сила, която е водач на НАТО ,има 800 военни бази по целия свят,най-силната и модернизирана армия за всички времена ,всички бели и силни държави седят зад тях.Регионална сила са Русия ,защото скоро време може да станат и провинция на Китай.Руснаците са длъжни да слушат и каквото кажат САЩ и НАТО ,това трябва да правят !
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ вече е само една второстепенна регионална сила. Страни като Северна Корея които от десетилетия са под санкции и икономическа изолация се подиргават със САЩ и американците са безпомощни.
44
0
 
1
 
! Отговори
Футуролог преди 1 година
до анонимен №48

САЩ са все още страната на неограничените възможности и мен ме учудва че клошарите и бедняците там се увеличават непрекъснато
Вина носи донякъде китайската икономика

Иначе файда от емиграцията след 1989 американците не са видяли

Вече публично говорят че са се превърнали в сметището на света а те все пак са основани от емигранти и са толерантни към тях

Привличането на мозъци се оказа един голям сапунен мехур които се спука
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е ,че САЩ е най-богатата и развита страна в света и дет се вика е страната на неограничените възможности и с най-елитните градове.Точно поради тая причина голяма част от световното население иска да се пресели там и пускат постоянно за зелени карти ,че други даже имигрират нелегално.Колкото и да не им се иска на русофилите ,точно децата на Руския живеят в САЩ.Руснаците масово бягат в САЩ.Вие да сте чули някой да иска да имигрира в тая кочина Русия дето още електронни часовници нямат?
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато живееш с черната раса в САЩ , Англия, Холандия, Белгия, Франция ще се навъдят мелези .. А черната раса е с по-малко мозък в главата .. Да сте видели черен програмист , едно са филмите по холивуд съвсем друго е да си изгледал стотици клипове за програмиране в ютуб и да не си видял нито един лектор от черната раса..
Като се навъдят мелези и се умешите с черната раса това е еволюционна деградация...
41
3
 
9
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Само човек бил там може да разбере, колко безсмислено е да емигрираш в САЩ. Няма нищо по-хубаво от Европа. България, дори и в периферията и ограбвана от западния свят е Европа. Та... същественият въпрос е, не кога ще отпаднат американските визи, а защо ЕС третира българи и други европейци (мисля поляци и румънци), като хора втора и трета ръка? Защо се спира въвеждането на визи за граждани на САЩ, както изискват самите правила на ЕС?!

Васална работа и лицемерие.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До визи ли
Пак си гледал Атака ТВ
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а защо няма визи за БГ за американците?
38
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
За да ви отпаднат визите - отказите които НИЕ ви даваме трябва да станат под определен процент. А това не става щото НИЕ ги даваме отказите. Всичко си е по правилата и така е редно.
Не съм изтърпявал по-голямо унижение като българин от това да гледам как едно наше хубаво момиче се стараеше да говори книжовно на англииски на черен чиновник и цялото му поведение говореше "пуснете ме при вас аз съм мила и добра и много ще слушам". Тъжно ми стана.
37
10
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Българина трябва най после да разбере, че социализма когато всеки се обличаше както си иска свърши и днес сме демокрация и сме свободни, но това не значи свободия. Не може при демокрацията всеки да се облича както си иска, българите трябва да засвидетелстват на по-старшите партньори, че са достойни за честта да ви вземат в голямото евроатлантическо семейство и да се обличат според както изискват по-старшоте партьори, докато българите носят тениски със сърп и чук визите няма да отпаднат.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИЗОБЩО НЕ МИ Е ТУМНАЛО ДА ХОДЯ В ЦИОНИСТКАТА И *** КЛОАКА САЩ.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво направиха англосаксонците с техните завоевания и грабежи.. Размножиха черната раса , сега Америка се оказва завладяна от черната раса.. И белите американци плащат данък на черните под формата на социални помощи.
34
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 година
Президента Радев обеща да върне ДОСТОЙНСТВОТО на българите. Искам реципрочност в отношенията със САЩ. Визи за американци докато има такива за българи. Никакви други интереси не са по-важни от това.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До не разбрах

Визите за Русия има реципрочност ЕС иска визи за руснаците.. А при САЩ няма реципрочност ние не искаме визи , те ни искат.
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората се връщат от Целия запад то стана черна Африка.. Никой не иска да живее с черната раса..
31
6
 
2
 
! Отговори
не разбрах преди 1 година
а за Раша кога ще паднат визите, че тука троловете напират да тръгват, направо са задръстили Терминала)))):
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз заминавам за Русия за Сибир..