Китното хотелче в Китен – с чудна хигиена, без нарушения

Агенцията по храните в Бургас: Това е фалшив сигнал!
Обновена: 17 авг 2017 11:28 | 17 авг 2017 11:23, Анисия Иванова
51
Китното хотелче в Китен – с чудна хигиена, без нарушения
Архив: Булфото

Агенцията по храните в Бургас е установила добра хигиена и липса на нарушения в хотел-ресторанта в Китен, за който бивш украински служител алармира за мръсотията в него. Това са изводите на институцията след проверката на обекта.

Разказът за ужасните условия в кухнята на хотела се появи преди дни в украинския сайт "Турправда". Авторът му - 22-годишният Иван Дончев от Киев, работил в хотела от 3 до 31 юли тази година.

Още по темата

По думите му храната за клиентите се изхвърляла едва, когато вече миришела на развалено, алкохолът се наливал в туби, кухненският персонал - 5 ромки, изглеждали мръсни и не минавали през медицински прегледи, но работели по 16-20 часа в денонощието.

За доказателство на думите си авторът публикува и снимки как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна, а персоналът рови в храната – без ръкавици и без шапки.

Проверката на агенцията по храните констатира друго, поясни началникът на бургаската дирекция Георги Митев пред БНР.

"Изключително добро състояние на обекта, с изключително добри уреди, с добра хигиена, със здравни книжки, проследяемост на хранителните продукти, съхранение на хранителните продукти. Нищо вярно нямаше в това, което беше описано в жалбата, по-скоро в оплакването", обясни Митев.

Спред него има вероятност нещата умишлено да са представени по този начин. Все повече са фалшивите сигнали, на които се изпраща агенцията. Причините може да са конкуренция или недоволни служители, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
18
 
! Отговори
късно е либе за китк преди 6 години
руските туристи ще ги заобикалят все едно са прокажени
4
1
 
47
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
тепърва почват тия сигнали от работници от украйна и и бившия соц лагер по нашето черномориекакто начисляват 20 лева такса за празен стол, без да го обявяват по същия начин назначават чужди работници, за мизерни 500 лева възползвайки се от лошия стандарт в страните им, а отгоре на всички и към края на сезона ще ги изритат без да им платятпросто национални особености на родния бизнес, които печели от ниската заплати на персонала си и от прецаканите клиенти и партньори.
3
0
 
51
 
! Отговори
Men преди 6 години
Мда и един мармот им носи пресни плодове и зеленчуци от близката био градинка.
2
36
 
10
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Този украинец вероятно е дошъл на лекото и на хляба мекото.И като видял че не е така ,решил да си отмъсти.
1
4
 
6
 
! Отговори
спас преди 6 години
жабата?