"Тишина"-та на Симеонов – героизъм в мирно време!

Без него институциите се страхували да навлязат тези територии
17 авг 2017 13:23, Петя Славова
99

"Слънчев бряг е една анархия до момента, в който държавата не влезе. Валери Симеонов е първият високопоставен държавник, който видя очевидното - че институциите имат страх да навлязат в тези територии. Валери Симеонов е герой."

Това каза пред Bulgaria ON AIR директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов по повод проверките на вицепремиера за силен шум от заведенията в Слънчев бряг.

По думите му Симеонов е проявил героизъм в мирно време, тъй като години наред туристическият бранш е тероризиран от несвършване на работата.

Румен Драганов подчерта, че туроператорите плащат обезщетения за милиони заради жалби от туристи за силен шум.

Още по темата

Няма нито един туроператор, който да рекламира Слънчев бряг по друг начин, освен като семеен курорт, настоя той и призова да вземем пример от Ибиса, където фонът трябва да бъде 85 децибела.

На противоположното мнение е изпълнителят и продуцент Стоян Михалев. Той подчерта, че министерство по шума в България не съществува, а за да функционира цялата система, трябва институциите да са си на мястото.

"Случващото се в Слънчев бряг е клоунада, която уронва престижа на институциите в България. Представете си заместник на Меркел да тръгне по клубовете в Германия с шумомер", коментира той.

"Как така ще изземат лаптопа на диджея?! Изобщо не адмирирам да продължава тази практика", посочи Стоян Михалев.

Вчера стана ясно, че събитието One love tour ще се проведе в Слънчев бряг и Варна въпреки проверките. Продуцентът Андрей Арнаудов, който е част от организаторите, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да сподели своето мнение.

"Екипът на One love tour се притеснява, че доста хора останаха със заблудата, че концертът ни тази вечер ще бъде отложен. Организацията на всички тези звезди от България и Македония не е лесна работа. Вярваме в каузата най-големите звезди от двете държави да са заедно на сцената", обясни той.

"Ще спазим всички правила. Нашият концерт е направен така, че да свърши до полунощ. Трябва да има норми и те трябва да се спазват, но не съм сигурен, че това е начинът. Слънчев бряг е локация за забавление на младите", каза още Арнаудов.

Той посочи, че в България трябва много внимателно да се следи за правилата, които въвеждаме, но и да не съборим един от малкото работещи бизнеси у нас.

"Вярвам, че когато спазваш правилата, няма повод да ти се случи каквото и да е. Ще посрещнем Валери Симеонов с уважение, ако дойде", отбеляза продуцентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм на много курорти в Европа, Азия, Африка и Близкия изток. Работя за най-голямата круизна компания в света. Такава клоака като Слънчака никъде няма. Никъде по света няма да намерите такова изтезаване на почиващите с музика. Само в мутренска България е разрешено (само за някой) да не се съобразяват с закона. Ние сме страната на принципа "Абе то и така може"Младите като искат децибели да си наврат по едни блутут слушалки в ушите усилени на макс и диджея да им пуска музиката на блутут.
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крайно време беше да се вземат такива мерки , и не само в Слънчев бряг.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сто пъти по-вече ще спечели туризма и държавата ако спре притока на алкохолни туристи и привлече нормални хора на тяхно място. В Гърция има ли такива к-ре-тении , бе к-е-леши?!
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е смешно, трагично е че полицията не смее да си свърши работата по спазване на закона ако не присъства поне вицепремиер. На коментиращите за лаптопа им личи че въобще не са в час. Това не е някакъв си там лаптоп. Това е средството където до джеа съхранява музиката и от където я пуска. Ерго това е оръдието на нарушението на закона. За да се спре музиката трябва да се изземе лаптопа. Полицията трябва да провери дали диджея е платил авторските права за промишлено използване на всички песни.
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я проверете веднага кой с какви пари и как е направил дискотека и колко точно печели и плаща като данък , да видите как ще подвият опашки!!
40
0
 
27
 
! Отговори
Споко преди 6 години
Същите младоци дето сега искат шумна музика след някоя година сами ще защитават тишината и спокойствието. Имахме такъв един дето крещеше пиян до 7 часа сутринта под балконите и се държеше арогантно, сега тика количка и шътка на всеки който повиши глас. Всяко нещо с времето си, но трябва да се научат да спазват правилата и да не си мислят , че са единствените на този свят. Търсят си правата, а останалите хора които не могат да почиват- те права нямат ли?
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз на демонстрациите собственици не виждам( те са лесно разпознаваеми).Само принудително изкарани сервитьорки , чистачки , тук-там някой охранител и това е!
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дискотечната музика води до фатални мозъчни изкривявания!
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божеееее, нарушиха безметежният живот на нашите математици, физици, химици, архитекти, литературни критици и всякакви други интелектуалци, дошли на Слънчака за са работят през ваканцията.И с право недоволстват, как ще си платят семестъра през есента. А Винкела първи разрови мравуняка и какво се оказа, зад концесиите стоят Маргините и техните хора. Колко са гриживни към научния потенциал, каква грижа!!!Браво на Винкела, може да е всякакъв но държавата и нейните работещи хора трябва да е приоритет
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе турете еможи бре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Валери! Естествено , че не става въпрос за пълна тишина , но все пак да се спазва определена сила на звука и до определено време ! Я ми кажете на Витошка където има доста заведения и са отворени отвсякъде , смеят ли да думкат цяла нощ , или спазват регламента ?!
34
2
 
22
 
! Отговори
ист преди 6 години
Туроператорите обещават на курортистите слънце, море и българска кухня.Никой туроператор не е предупредил че Слънчев бряг е дискотека, менте алкохол, шум до дупка и лесен секс между пияни и дрогирани. Слънчев бряг мутрите го превърнаха в болно място за наркозависими и прос ти тутки.Време е службите да проверят кой с какви пари е строил хотели и дискотеки.
33
1
 
19
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Проблемът не е само в Слънчев Бряг, в Созопол е същото. Чалга и диско до малките часове, а полицаите се правят на глухи. Кмета също не го е грижа,щом са му платили. Въпросът е , че трябва да се спазва закона. А когато някой се опитва да въведе ред , винаги се намират такива с нарушени интереси. Искаме законова държава, а не бананова република .
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо да ги затваря Валери Симеонов тези бардаци , после да мине и към мутренските хотели висящи над морето . С багера да ги почне ..Аман от анархия в тази държава
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че никой няма да смее, след като плажовете и заведенията се държат от такива знакови фигури, приближени до премиера като Маджо, Маргините и Цеца Секса.
30
1
 
13
 
! Отговори
boto преди 6 години
Добре а запитали ли сте се защо нашето черноморие е такова?Аз ходя или в Гърция или в Турция със семейството си. Рядко на нашето и то за 2-3 дни и далеч от СЛЪНЧАКА.Ако нямаше кой да ходи да слуша силна музика, пие, пуши, шмърка и *бе дали па тея мутри немаше да направят хубави спокойни хотели?А това, че е цирк цялото представяне се е верно. То си е направо "СВЕТОВЕН ЦИРК" а балканския ряпа да яде. Това показва колко се е сляла държавата с мафията, като не говоря конкретно за това.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоян Михалев е абсолютен ТЬПАК.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25На хората децата, които са по-малки от теб искат да спят на тишина, селЮ!? Не са задължени да слушат тълпа комплексари, която крещи, като овчари до 7 сутринта, а след това нямате спомени от вечерта... Който иска дискотека, която да дъни и селтици да крещят, като овчари до 7 сутринта, да бъде така добър да си я шумоизолира!
27
4
 
16
 
! Отговори
БРАВО, Симеонов ! преди 6 години
Разни ДиДжи-та, изпълнители и продуценти естествено че защитават бизнеса си, те от това живеят. Но тези хора, които се опълчват срещу г/н Симеонов, са дребните риби. А от едрите риби, собственици на шумните дискотеки, печелищи милиони, няма никаква реакция. Сигурно, за де не се издадаъ кои са, но хората си ги знаят. Все пак поздравления за смелостта на Валери Симеонов.
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам че троловете на Валери са се разцвъкали из форума! ***, обяснявайте ЗАЩО ВИНКЕЛА ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ, надупи се на ГЕРБ, стана ОЛИГАРХ и МУЛТИМИЛИОНЕР, ПРИЗНА МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНИЗМА, и ЗДРАВО СЕ ОБЛАЖИ СЪС СТРОЕЖА НА ПОЛУСЪБОРЕНАТА ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ И С НАСТАНЯВАНЕТО НА ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ В НЕГОВИ ХОТЕЛИ!!! Отговаряйте търтеи мръ-сни