От класната стая до окултното: Новият живот на Андрей като Адриана

През 1992 г. тя става първата транссексуална жена на Балканския полуостров
24

Снимка: Facebook

52-годишната Адриана Миронова е първата транссексуална жена в България. На 18 май 1992 г. 28-годишният учител Андрей взима съдбоносно решение в живота си - решава да се подложи на сложна интервенция за отстраняване на пениса, за да постигне мечтата си - да се превърне в Адриана. Манипулацията продължава почти едно денонощие и превръща Адриана в първата транссексуална жена на Балканския полуостров.

Операцията за смяна на пола е предавана на живо по БНТ, а след нея хирургът д-р Калоян Персенски е канен да работи в страни от цял свят.

Днес бившият учител, превърнал се в Адриана, е гадателка в родния си град Рудозем и се радва на спокоен живот сред приятели.

За миналото, трансформацията, връзките и новия живот

52-годишната гадателка споделя пред "България днес", че е взела това решение, защото винаги се е чувствала жена и е искала да бъде такава.

"Още в пубертета не се чувствах добре в кожата си и тогава за първи път се замислих да направя нещо подобно", признава първата транссексуална жена.

Въпреки това, Адриан, все още учител в основното училище в Рудозем, създава семейство и му се ражда дъщеря. Признава, че се е опитал да си наложи този начин на живот, но не се е получило.

След това настъпва съдбоносната 1992 г., когато Адриан претърпява две операции през 7 месеца. Първата е продължила 11 часа, а втората - 8.

За това как близките приемат промяната, Адриана споделя: "Дъщеря ми беше малка и не разбираше. Сега сме в добри отношения, чуваме се по телефона, защото тя живее в Лондон. Жена ми го прие нормално тогава и сега продължаваме да общуваме. Искала ми е съвети, поздравяваме се за рождени дни. Ние никога не сме се карали. Родителите ми също го приеха добре, не сме имали скандали и проблеми. Свикнаха бързо с промяната, широко скроени са. Те сега живеят в къщата, в която живея и аз, на долния етаж".

Тя споделя също, че не е имала проблеми в обществото и не е усещала дискриминация, вероятно защото винаги се е отнасяла с уважение към всички. Съседите също приели спокойно промяната, а в момента за тях тя е просто Ани.

Адриана няма никакви други корекции по тялото си, освен премахването на половия орган. Няма намерение да си слага силикон и смята, че вече на такава възраст би било смешно да променя себе и да се прави на "млада ученичка".

Относно интимния живот, тя споделя, че никога не е усещала привличане от жени, винаги се е чувствала като част от тях. Разказва, че след промяната е имала много връзки с мъже, не е срещала никакви трудности. За първата си такава връзка признава, че човекът до нея е знаел, че преди това е била мъж, но го е приел нормално.

"Той знаеше за мен, че съм била мъж и нямаше проблем с това. Беше много добре, чувствах се жена. Въпреки това, не намерих човек, който напълно да отговаря на потребностите ми", казва Адриана и уточнява, че в момента няма човек до нея. Това обаче не я притеснява.

"Вече свикнах да бъда сама и съм си самодостатъчна. Не ми е скучно, обичам следобед да си пусна телевизия и да си гледам сериали. Приятелки идват на кафе и си прекарваме чудесно", споделя още тя, допълвайки, че сега се чувства много по-щастлива и успешна, отколкото преди, когато е била мъж, защото тогава е имало много неща, които са я потискали и не са й позволявали да бъде пълноценна.

Преди да започне да се занимава с гадателство, тя е танцувала известно време. Още от дете обаче усещала някакви неща, а много хора са й казвали, че това, което им каже, се случва след известно време.

"Явно това е дар от Бога", смята Адриана. Тя споделя и, че всякакви хора са търсили услугите й.

"И по-заможни са идвали. Гледаш ги богати, изтупани, имат всичко, а проблемите са им човешки и не им дават мира. Гледам винаги добро да им кажа, но понякога лошото е неизбежно", разказва още тя.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тц тц тц..
признавам има и добре излгеждащи, но това...
чудовище!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МААЛЕЕЕ
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомням си го този, още през 90-те даваха интервю с него. Тогава все още изглеждаше като мъж и се чудех защо го наричаха "новата дама". Сякаш че като му отрежат нещо и става дама. Да, ама не.
14
1
 
3
 
! Отговори
Varnenec преди 1 година
Болен *** е
13
4
 
15
 
! Отговори
байхейс преди 1 година
това е и грозно и жалко и тъжно
идивид страдащ от тежко психическо разстройство - обаче еврейската пропаганда ще го развява наоколо както развяват сакатото *** Хокинс .... евреите се опитват да ви внушат че трябва да се равнявате по лузерите - така се убива стремежа на бялата раса към съвършенство, а това води до самоунищожение !!!
12
12
 
5
 
! Отговори
Люта чушка едно преди 1 година
Прекрасна е !
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Иран държавата плаща всички процедури, терапии и операции по смяната на пола на транссексуалните, името и пола се сменят във свички регистри и дори нов акт за раждане се издава.
10
2
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 1 година
"Тя" вече е самодостатъчна, т.с безполово и не е станала жена, ама и мъж не е! Е, невиждам смисъл от пластиката!

пп. всъщност, за какво е завиждал от малък на жените! Така или иначе е било плод на фантазия и не го е постигнал, т.с жена не е станал щот жената не е просто липса на пeнис!
9
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Браво! Още един приел европейските ценности присърце! Мисля че е редно да се запише сега в някой певчески конкурс, където от солидарност ще му дадат първа награда.
8
2
 
25
 
! Отговори
Манекен преди 1 година
Явно е бил изключително грозен мъж и си е помислил че като се оперира ще стане красива жена. Е да ама не
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този тpaвестит е грозен, но като цяло има много красиви тpaвестити и транссексуални жени в България.
6
6
 
17
 
! Отговори
Надето преди 1 година
Строете повече л-удници,защото има огромна нужда от тях.Ужас!
Май казаха,че това е жената на Снайпера.УжасТтт! ;-)
5
7
 
15
 
! Отговори
Съд за лекарите! преди 1 година
Необходимо е обновяване на законодателството с тези пластични и козметични операции. Трябва да има строги правила - опъване на бръчки, торбички под очите, двойна гуша --- всичко това добре; всички други операции трпбва да се разрешават от комисия от лекари и подписвани лично от министъра на здравеопазването. Това за цял свят.
Татуси на видимо място на тялото трябва да се заявяват поне 6 месеца предварително, за да може да се обмислят добре от поръчителите.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости.
3
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само един въпрос имам. Защо давате ефир на подобни създания?
2
2
 
36
 
! Отговори
Stefko 88 преди 1 година
Ми .... гадничък си е (да не кажа друго). Особено в муцуната,,,
1
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край. Повърнах. Вече не ми се гади.