Трима българи са с белезници в Гърция. Заради палатки

Наложена им е и санкция от по 150 евро на човек
Обновена: 20 авг 2017 17:27 | 20 авг 2017 15:33,
62
Трима българи са с белезници в Гърция. Заради палатки
Снимка: Reuters, архив

Плажовете на Ситония и Касандра несъмнено са най-красивите на Халкидики. Проверките на полицията за незаконно свободно къмпингуване са постоянни, разказва БНР.

Навсякъде има поставени табели, че палатка или каравана извън къмпинг е забранено. Въпреки това, ежедневно гръцката полиция глобява както гърци, така и чужденци.

Властите отново арестуваха трима българи, които въпреки забраната опънаха палатки на най-силно охраняваните плажни ивици на Халкидики. Наложена им е глоба от 150 евро на човек за нарушаване на закона. Допълнително са глобени и за оставени отпадъци на плажа, съгласно закона за замърсяване на околната среда, като в този случей глобата е над 300 евро.

В Гърция замърсяването на плажа се счита за тежко престъпление. Много високи глоби се предвиждат и за палене на огън, независимо от мястото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: БългариГърцияпалатка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
45
 
! Отговори
Бай Гого преди 6 години
*** си помисли, че награбил сандвичи и палатка за сто лева ,ще седи без пари на дюните в гръцко,ще прави моклук ,който друг да чисти и копае отходни ями ама НЕ е познал :-) Тоя номер с "дивато къмпингуване" му минава само в БГ .
12
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай СтавриЗабранени места за палатка в Гърция са всички места, с изключение на къмпингите.Така трябва и да е в България. Какво е това нещо-отиваш и опъваш палатката на пясъка, или в близката горичка.По тази логика всеки тъмнозелен може да се опъне палатка и между блоковете в Младост-защото ще каже, че къмпингува.
11
7
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Няма начин българин да отиде някъде сред природа и да не си остави *** ! Идете на Витоша да видите каква *** оставят след себе си , само че тук не глобяват!
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се радвам като чуя че наш *** е глобен за просстотиите, които е направил.Явно българина е много *** щом не е разбрал, че извън България се спазват законите.Само глоби и затвор за такива, дето цапат навсякъде!Не са нито роми, нито мигранти, а чисти българи с малко мозък и голямо его ;)
9
3
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"В Гърция замърсяването на плажа се счита за тежко престъпление." Ако се считаше за тежко престъпление, нямаше да пускат с глоба, а щяха да пращат в кауша за по 5-6 години.
8
0
 
34
 
! Отговори
Митака преди 6 години
*** защо не правят същите номера там, каквито правят в България? Ако беше тук щеше да има едно протести .. едни чудесии.
7
0
 
17
 
! Отговори
На снимката преди 6 години
хората са африканци: естествено, всеки има право на почивка в Гърция.Но дали е почивка или е "пристигане и изчакване"?
6
0
 
42
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Допълнително са глобени и за оставени отпадъци на плажа..
5
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Плажовете на Ситония и Касандра несъмнено са най-красивите на Халкидики." ??? Някой не е ходил, а коментира!
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да, то това да не им е къмпинг Градина!Ако някой посети къмпинга и бежански лагер край сирийско турската граница, на дали ще намери голяма разлика!
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старогръцка демокрация, глоби за всички от сърце.
2
20
 
46
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Поредната платена статийка против гръцкото море, а? Хайде замислете се - там са глобили някой за НЕЗАКОННО опъване на палатки на забранени места. А по бетонираното Мутроморие има ли въобще останало място, където човек може да опъне палатка?
1
0
 
17
 
! Отговори
SAFC преди 6 години
"случей"???