Губретчиите се изхитриха, теглят бърз кредит от България и... бягат

Взимали парите от фирми за море, най-често от 2 до 5 000 лв.
58
Губретчиите се изхитриха, теглят бърз кредит от България и... бягат
Снимка: Булфото, архив

Българи, живеещи в чужбина, измислиха нова схема как да си изкарат на аванта дълга ваканция.

Нашенците се завръщат в родината и с личната си карта теглят между 2 и 5 бона бърз кредит, с който отиват на море. След като свърши почивката, веднага заминават обратно на гурбет, като "забравят" да погасяват вноските.

Още по темата

"Засега имаме около 200 случая на просрочени заеми от емигранти. Голяма част от тях работят и живеят в Гърция. Надяваме се, че след като получат заплатите си, ще си върнат парите", заявиха от фирма за бързи заеми пред  "Стандарт".

От фирмите коментираха, че нямат притеснения, защото някои от длъжниците имали имущество в България.

"Въпреки че не получават доходи у нас, в рамките на ЕС имаме възможности за реакция спрямо недобросъвестни кредитополучатели", обясняват кредиторите.

Наскоро стана ясно, че бързите кредити нарастват с близо 15%, като размерът им се увеличава за шесто поредно тримесечие.

Финансовият консултант Стойне Василев пък коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, че заемането на бързи кредити се превръща в сериозен риск, когато средствата биват използвани за покупка на продукти като скъпи телефони, техника, почивки и екскурзии, които се връщат в рамките на година.

"В тези случаи закъснението дори с една вноска може да вкара заемополучателите в дългова спирала", обясни той.

Според финансовия консултант при подобно развитие на събитията се правят две основни грешки, а именно - тегленето на още кредити или избягването на фирмата, отпуснала заема, или на колекторската компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Повечети са си продали имуществото.
34
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдба интересно мие като не поканиш близки и роднини на повод какво следва същото от моя страна ако се оженя тоя и кракът му не искам да виждам сега няма да му пожелая ни честито ни нищо вече за мен е чужд човек просто червен картон от днес
33
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейските лихварокредитори друго и не заслужават.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 - Странното е, че ако са от индийската каста, дължат Парини ти набият, не се чува ни по новини, ни нищо. Ако някой реши да си играе на скинари, да гледа да има солидна думичка в банката и няма да има проблеми.
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
35 - Няма да имат стаж в България. Повечето от тезинхира, живеят по 15-29 години в чужди държави. Аз нямам нищо против, да не връщат парите на фирмите за бързи кредити, защото всички такива формички са започнати с пари от наркотици, проституция и изнудвания. Ако утре изчезнат, никой няма да плаче за тях.
30
18
 
13
 
! Отговори
КироДебелия преди 6 години
Слаба ракия сте в БГ! Кредит за 5 бона?! Та аз толкова имам в най-малката си карта на Кепитъл Уан. В големите ми карти на BoA и на Чейс има по 30 Гранд...мишкарски истории ми разказвате в Таз статия.Имам Един приятел, който се прибра в БГ и ги опраска към 250 бона с българското си АйДи. Фирмени кредити и т. н. После се прибра в Шикаго и сега си пътува до БГ с американския паспорт и го боли дебелата синьо-лилава вена! Както казах вече-доста сте назад
29
4
 
26
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Стамат (34)Какво му е хубавото - като ги подгонят по цяла Европа и ще писнат като зарезани прасета...освен ако не са решили да живеят в нелегалност докато мине "срока на годност"и заема стане несъбираем след 7-8 години.. Заради 3-4000 лева аванта ще се крият като мишки толкова време и после няма да имат стаж за пенсия..
28
7
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ха-ха, браво. Само така! :-D
27
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ххахахаха "богаташи".....само последните два месеца се върнаха десетина бройки които познавам лично или чрез трети човек,очакват се още и то все млади хора,вчера се прибра и племенницата от северна Европа и само дето не е целувала земята на летището
26
2
 
49
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
До Българин"29 1 32 !ОТГОВОРИ Българин преди 1 час" Фирмите за бързи кредити трябва да бъдат забранени със закон!" И глупаците дето вземат бързи кредити, също!
25
2
 
50
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Статията може да се определи като добра инструкция за тези, които мислят да минават границата еднопосочно и преди това да получат малко кеш, който да не върнат никога.
24
6
 
98
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Фирмите за бързи кредити трябва да бъдат забранени със закон!
23
1
 
68
 
! Отговори
Бай ГошУ преди 6 години
Ако са от индийската каста ще им фаните...опинците!!! НИщо, то си има баланс в природата...тия фалшиви фирми4ки млако ли хора изгориха и разплакаха с тия кържави кредити.
22
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и такива които имат лични карти с бивш адрес на апартамант или къща но са ги продали заминали са за чужбина и ще им вземат цървулите! А такива са стотици хиляди! Никой не е луд да вземе кредит ако знае че ще му конфискуват имуществото!
21
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво им пречи на колекторските фирми и частните съдия изпълнители да вземат панелките,по 5-6 000 евро да ги шитнат,а са дали едни 5 000 лв кредит
20
5
 
57
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Хахахха, знаете ли от коя държава са родом "Бързите Кредити"?Индия !Българино индиец в ЕС.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след това две години не се върнали що щото бизнесмени до следващия кредит ама затова е виновна държавата или безработица или калпава работа а живеи де ама де
18
3
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така им се пада на законните лихвари. А иначе е ясно, че джунгали са крали пари.
17
7
 
87
 
! Отговори
ПУ преди 6 години
ПЛЮЯ НА ЖИВОТ КОЙТО Е НА КРЕДИТ, ТОВА НЕ Е ЖИВОТ, А БРЕМЕ С КОЕТО ЗАРОБВАТ МИЛИОНИ ХОРА !!!
16
4
 
53
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Предпочитам бавни кредити. Тия от бързите са кожодери.