Наргилета с наркотици! Най-големият пазар на дрога у нас

Проблемът на Слънчев бряг не е шумът, а пазарът на дрога, смята психолог
22 авг 2017 11:00,
54

Психотропни вещества в наргилетата. Употребата им става все по-често срещана тендеция сред младежите. Химическите субстанции, които приемат, въздействат главно на централната нервна система, създават временни изменения на възприятията, настроението, съзнанието и поведението и я унищожават. Това посочи в студиото на "България сутрин" психологът Христо Монов.
 
"Проблемът на Слънчев бряг не е, че шумът от заведенията е твърде висок, а че се предлагат всякакви опиати с неизвестно съдържание, най-вече под формата на наргилета. Това е най-големият пазар на дрога у нас", отсече той.

Именно спор за наргиле доведе до убийството на 11-годишно дете в Бургас. А извършителят е 15-годишно момче. 

Заподозреният и жертвата са се запознали чрез социалните мрежи преди няколко седмици. Те разменили телефонните си номера. Последвала е среща, спор и убийство.

"Фактът, че са се запознали във Facebook е показателен. Този случай за пореден път повдига въпроса за отговорността на родителите и институциите в България. Тъй като децата са онова, което виждат и чуват около себе си", категоричен бе психологът.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Монов посъветва родителите да прекарват повече реално време със своите деца, тъй като, ако до преди няколко години възпитанието на подрастващите зависеше от семейството, обкръжаващата среда и прочетените книги, то днес израства едно онлайн поколение с достъп до информация от всякакъв тип.

По думите му освен, че семейството трябва да си върне мястото на първата социализираща среда, е необходимо и образователната ни система да пренареди своите приоритети през новата учебна година и учениците да започнат да изучават истинските проблеми в живота, как да се справят с тях и как да реагират в определени ситуации.

"Задължително е първата родителска среща в началото на учебната година да не бъде "дайте по 50 лв.", а да бъдат повикани специалисти, които да обяснят какви са рисковете от присъствието на децата в мрежата", категоричен бе Христо Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преследването на пушещи трева с тестове по пътищата и училищата е причината да се пушат синтетични вещества, нека политиците отговорят защо предпочитат подрастващите да измират като мухи, а от билката дори не могат да предозират... защо е това гонение след като се мре от друго, хероин, кокаин, синтетика, алкохол!?...
38
0
 
36
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Целият Свят е загубил здравия си разум. Погледнете лидерите на Западните сстрани на какво приличат!
37
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAI NAKRAIA ZAGRIAHTE ZACHO E TAZI VRIAVA ,BRAVO..................
36
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тонове синтетика се пръска под носа на МВР босовете, иначе някав плевел, дето се пуши на 5 континента е най-големият проблем
35
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ще накаже паякът Зукербург?
34
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30аз не намирам нищо лошо в мириса на трева, а съм сигурен, че доброволно го пушат, никой не ги насилва.
33
0
 
38
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
кажи какво работиш, че аз съм СТО в голяма Датска ИТ компания и не ги вземам... стандартната заплата в дания е около 6к за обесзован човек ти трябва да си някой професор или да взимаш помощи за 20тина чавета
32
0
 
36
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Позволи ми да се усъмня в тези твой писания, при това просто защото не искам да кажа, че направо си излъга!
31
1
 
41
 
! Отговори
Boto преди 6 години
А вече ми забраниха и писането от това IP.Дали пък и така ще успеете да отрежете мнението на хората? Май не....ДНЕС престанете да се гаврите с мъката на хората за жълти стотинки!!!!!СПРЕТЕ !!!!
30
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 - 120 000 датски крони заплата взимат само подбрани адвокатите, няколко души в Мærsk, директори на банкови клонове, малко народ в увеселителната индустрия и може би ръководители в отдели на богати IT фирми. Няма повече от 5000 души в Копенхаген, които да са едно от горните неща. Другите богаташи, са все бизнесмени. Ти не звъпуш, да си нито едно, а ако беше, щях да те знам. Хайде, лека нощ сега.
29
0
 
39
 
! Отговори
чичо пич преди 6 години
До 27И като се събуди...подмокрен.....***
28
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера защо сте толкова късогледи ,Вие-тези,които все живете на запад,и си мислите,че там е светия светих ?!И аз обилалям Европа и виждам съвсем друго през уикендните вечери.А мириса на трева по обществени места посред бял ден е нещо съвсем нормално.Ай стига сте избивали комплекси с тази чужбина...Аз това,аз онова,аз изкарвам еди колко си..Смешни сте
27
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скаппани родители - лоши деца- каллпаво поколение - развален народ.С такива компоненти не се прави хубава Държава.
26
0
 
46
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Изобщо не ни интересуваш !!
25
1
 
34
 
! Отговори
Циник до 27 преди 6 години
Не е дискриминация - чиста наглост е!
24
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея в Германия, тук масата от децата нямат фейсбук. В България детето на мои познати на 5 г. вече имаше собствен профил. Телефоните в училище са забранени, ако телефонът не е изключен едно устройство вибрира, телефонът се взима от учителя и се получава от родител. Това важи и в междучасията. Така масово децата не са така пристрастени към мрежата, но как да е по-различно в БГ, като родителите висят масово във фейсбук, като се видиш с някой почва се със снимки и айде веднага ги качва.
23
9
 
34
 
! Отговори
батка преди 6 години
тая статия е тотално изтрещяла
22
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мале, *** народ..от 90та помня какви "наргилета" се пушеха и колко депутати удряха здраво на "дружба", вие сега се сетихте шум срещу слънчака да правите..то бива да сте лъжливи и платени ченгета и медии, ама вашето граничи с безобразие.наиивниците по форумите мислят, че това е от вчера и само младите и "татурианите туристи" са в схемата.вижте първо за колко хиляди евро, бело се шмърка на горните етажи на властта, тогава занимавайте хората с глупости
21
1
 
55
 
! Отговори
Циник до boto преди 6 години
В предната статия за трагедията ...беше написано нещо от рода - " не е ясно имали ли са интимни отношения.." , и това за дете 4и клас! На напълно резонния ти призив за спиране на гаврата....отговарят с *** на коментара ти!И това от медия с претенции за обективност, и качество! Това е показателно за морала на цялата нация!Такива възпитават мирогледа на аудиторията си! За такова нещо в Германия - директно отиват на съд "за накърняване достоинството на жертвата, и близките и"Но ! Тук е България
20
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След наргилетата идват джамиите!!!Представете си Слънчев бряг във времето:- След 4-5 години - "руски бани", вместо цаца сельодка, вместо ракия водка.- След 7-8 години - 5-6 "ракети", 7-8 хамама.- След 10-15 години - китайски квартал с "опиумни пушални"и т.н.;)