Константин Каменаров – новият ген. директор на БНТ!

Той спечели конкурса с 4 гласа "за" и един "против"
Обновена: 23 авг 2017 12:49 | 23 авг 2017 11:53,
76

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Констанин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това реши Съветът за електронни медии след като изслуша шестимата кандидати, стигнали до втория кръг.

В конкурса участваха общо деветима претенденти за шефския стол на националната телевизия.

Новият генерален директор бе избран с 4 гласа "за" и един против – този на Иво Атанасов.

Каменаров сменя на поста Вяра Анкова, която изкара два мандата начело на БНТ. Той ще е 22-ият генерален директор на националната телевизия.

Една от идеите на новия шеф на БНТ е предаването "Панорама" да се излъчва в събота или в неделя.

Друга част от концепцията му е да има две двойки водещи на централната новинарска емисия "По света и у нас", които да се редуват.

При представянето си пред СЕМ той обясни, че БНТ не трябва да се конкурира с големите търговски телевизии, защото тя трябва да е алтернатива на комерса.

Константин Каменаров е роден на 31 юли 1964 г., завършил е Медицина. Работи в Българската национална телевизия от началото на 90-те години като репортер, впоследствие - става водещ на централната новинарска емисия "По света и у нас" и директор на новините.

През 1999 г. за кратко е говорител на правителството на Иван Костов, след което поема комуникациите на "Мтел". През 2011 г. се връща в БНТ под управлението на Вяра Анкова и заема позицията на оперативен директор на медията. Напуска през 2013 г.

В периода между 2013 и 2017 г. е работил като консултант и лобист към компанията "Ernst and Young".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Препоръчвам на всички който обичат сериали за Пожарникари Полицай и Лекари да гледат супер американските сериали който са гледани обичани харесвани и гледани с много фенове в целият свят и спечелили много награди 1 Пожарникарите от Чикаго2 Полицаите от Чикаго3 Лекарите от Чикаго Супер яки сериали са Благодаря ви
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Каменаров моля вьрнете италианският сериал Отдаденост моля ви този прекрасен сериал отново да се изльчва по БНТ 1 моля ви и вьрнете и френският сериал Сен Тропе и той да се изльчва отново по БНТ 1 и моля ви пуснете Ало Ало Спасители на плажа моля ви тези прекрасни яки сериали отново да се изльчват по БНТ 1 Благодаря ви
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова тв е супер яка телевизия и изльчват много яки сериали филми Предавания но изльчват много простотии турски и индийски който са провал
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БНТ е милиони яка добра телевизия от бТВбТВ не струва защото само турски глупости изльчва но изльчва и много хубави сериали но хубавите сериали ги изльчват донякъде и ги местят през нощите или ги спират а само турски глупости изльчват който не струват
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито Браво моля ви БНТ да изльчва само хубави яки сериали и повече бг сериали давайте и БНТ е е чудесна яка телевизия много яки сериали и филми изльчват и дано много такива да има И дано БНТ да не пуска никога турски сериали и БНТ да пуска и много латино сериали и простотията Дързост и красота никога да не я пускат от БНТ защото този сериал е провал и е нищо и много ще е добре сериальт никога да не се изльчва по БНТ
48
0
 
0
 
! Отговори
stan преди 6 години
До АнонименTo e ясно - за малкия народ
47
0
 
5
 
! Отговори
ПАВЕЛ ПЕТКОВ КАЗАНДЖ преди 6 години
ПОЗДРАВЯВАВМ КОСТАНТИН КАМЕНАРОВ С ПОСТА КАТО ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ ПРЕВЪЗХОДЕН ЧОВЕК ОБИЧАМ ГО БЕЗКРАЙНО МНОГО ТОЙ ЕДИН ОТ НАЙ - ДОБРИТЕ ЖУРНАЛИСТИ КОИТО ПОЗНАВАМ МОЯ БАЩА БАЩА МИ ПЕТКО КАЗАНДЖИЕВ В БНТ БЕШЕ ЗВУКОРЕЖИСЬОР В БНТ ОСВНЕН ТОВА ТОЙ ЗАСЛУЖАВА ДА Е ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР КАТО МУ ПОЖЕЛАВАМ МНОГО РАДОСТ МНОГО ЩАСТИЕ МНОГО ТВОРЧЕСКИ УСПЕХИ МУ ПОЖЕЛАВАМ МУ ДА ИЗПРАВИ НА КРАКА БНТ ДА Я ВЪЗРОДИ
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя изкърти с тази автобиография. От медик до лобист и после щатите били държавата с неограничените възможности, а от днес и шеф на БНТ, интересно за кои ще лобира?
45
0
 
2
 
! Отговори
алпинист преди 6 години
БНТ може спокойно да се закрие. останалите продажни телевизии величаят пре достатъчно оня от банкя и оня от шума.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му е честито!Познавах майка му, свястна жена беше.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия женички с вдигнатите ръчичики на снимката в хор крещят - И аз искам суджук!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривай!!
41
5
 
4
 
! Отговори
65 преди 6 години
Тоз пък Иво комунагата къде се бута?Ужас.!!А сега кака Радина къде ще иде?Няма ли конфликт на интереси.Нали води новините.Питам
40
1
 
9
 
! Отговори
Иво Драганов преди 6 години
Жалко за ангажирания избор.В БНТ зннаеха,че лелките от СЕМ им го готвят.Каменаров ще разбие телевизията,защото има много да си връща.Под формата на реформи ще изхвърли доста хора.Да видим къде ще устрои жена си.Телевизията няма да стане по-гледаема.чаквайте Биг брадъри и раазни КомицицицициЦЦЦИИИ и по БНТ.Имаше една само достойна кандидатура ,ама семпличките познавачки на медийните дебри го подминаха.Разпозна го само Иво Атанасов.Ами това е СЕМ !
39
7
 
1
 
! Отговори
факт преди 6 години
Критикуват го, че не бил журналист а лекар. # Е по-добре щеше да бъде ако е пожарникар (или поне какъв да е милиционер), ама всички що годе ограмотени от този aсортимент биле вече в парламента, павителството съда и прокуратурата . . .
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четирите жени са избрали най-красивия мъж, кво толкова? Вяра Анкова да не е била най-компетентна?
37
1
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Нерде медицина,нерде...журналистика;нещо не се...връзва тази работа,та сега и директор на БНТ.То и Боко от еди пожарникар-бодигард,стана главсек на МВР,а след туй и ни...яха три мандата кат премиер.Изучил се е в...Магнаурската школа и му носим...последствията.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да знам с какво полезно и добро нещо е допринесъл за развитие на публичната ни среда, за авторитета на БНТ и т.н.. Едно-единствено нещо, което е направил не за себе си и джоба си, а за обществото! Напълно безличен човек на статуквото. Никаква изненада! Хранилката продължава и то със същите хора!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nama li artisti tejisiori tn ta lekar isbran no e po ok ot garelov i kuschlukuv schuta
34
1
 
12
 
! Отговори
Валер преди 6 години
Браво Иво