Константин Каменаров – новият ген. директор на БНТ!

Той спечели конкурса с 4 гласа "за" и един "против"
Обновена: 23 авг 2017 12:49 | 23 авг 2017 11:53,
76

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Констанин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това реши Съветът за електронни медии след като изслуша шестимата кандидати, стигнали до втория кръг.

В конкурса участваха общо деветима претенденти за шефския стол на националната телевизия.

Новият генерален директор бе избран с 4 гласа "за" и един против – този на Иво Атанасов.

Каменаров сменя на поста Вяра Анкова, която изкара два мандата начело на БНТ. Той ще е 22-ият генерален директор на националната телевизия.

Една от идеите на новия шеф на БНТ е предаването "Панорама" да се излъчва в събота или в неделя.

Друга част от концепцията му е да има две двойки водещи на централната новинарска емисия "По света и у нас", които да се редуват.

При представянето си пред СЕМ той обясни, че БНТ не трябва да се конкурира с големите търговски телевизии, защото тя трябва да е алтернатива на комерса.

Константин Каменаров е роден на 31 юли 1964 г., завършил е Медицина. Работи в Българската национална телевизия от началото на 90-те години като репортер, впоследствие - става водещ на централната новинарска емисия "По света и у нас" и директор на новините.

През 1999 г. за кратко е говорител на правителството на Иван Костов, след което поема комуникациите на "Мтел". През 2011 г. се връща в БНТ под управлението на Вяра Анкова и заема позицията на оперативен директор на медията. Напуска през 2013 г.

В периода между 2013 и 2017 г. е работил като консултант и лобист към компанията "Ernst and Young".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
10
 
! Отговори
БНТ преди 6 години
А дрътата папардачка за която е женен този *** - Радина Червенова да бъде назначена за програмен директор !
12
3
 
25
 
! Отговори
стефан преди 6 години
Валери Тодоров си е най-свестния за Генерален директор на БНТ,но пак задкулисието на ГЕРБ избра любимото пиянде на Иван Костов.
11
12
 
16
 
! Отговори
пери преди 6 години
Кого искахте? Пенсионерът Гарелов, да получава и заплата, и пенсия, или Кошлуков, който се чуди в коя телевизия да се пробва?Каменаров си е добър избор. Отдавна е в телевизията и знае проблемите в нея. Ще се справи.
10
19
 
7
 
! Отговори
Х преди 6 години
гражданин!Браво, бях за г-н Константин Каменов и се случи!Успех и Късмет!
9
15
 
15
 
! Отговори
bobi преди 6 години
толкова ли пък нямаше някое ново лице да се яви на тоя конкурс.. докато не променят нещо генерално, никой няма да гледа тая телевизия, дори турските сериали са за предпочитане пред тая боза "панорама"
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е перманентно пиян! Айде сбогом на БНТ. Сега вече "воуто на канала" ще се излъчва денонощно. А Тончо Токмакчиев сигурно ще му стане заместник директор. Да живеят пияниците и крадците!
7
2
 
13
 
! Отговори
100 милиона преди 6 години
все тая, лигавщини по каналето с бозачай евризия, десетина наизустени новини след педя човек лакът брада, стари муцунки антураж, кънтящ фон и мънкаща погребална дикторка на документалките
6
0
 
11
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 6 години
Така е, напоследък само мъже, женени за кака си, са забелязвани...
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднините *** се менкат ту този ту онзи да е директор
4
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ми тракате минуси? Босфор ТВ с турските сериали ли има повече за гледане? Или Нова пеевизии със селските драматургии и халтури тип дето ги дават от 22 часа?
3
10
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Наше момче !
2
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената телевизия, по която има нещо за гледане. Успех, дано има повече нормални предавания и документални филми. Че другите телевизии ни заливат с чалга, интриги, селски истории и турски сериали!
1
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов бардак със стари....! "Гениални" идеи има Каменаров! БНТ е пълна скръб отвсякъде и изглежда това няма да се промени!