Учебниците във Facebook – на 50%, удрят борсите

В мрежата се продават и нови помагала с отстъпка
23 авг 2017 13:23, Анисия Иванова
6
Учебниците във Facebook – на 50%, удрят борсите
Архив: Булфото

Учебници "секънд хенд" се продават във Facebook на половин цена и така конкурират борсите за учебни помагала, където отстъпката е по-малка.

В групата "Учебници на половин цена – втора употреба – от ръка на ръка" потребители от различни градове предлагат учебни помагала, като прилагат снимка и посочват предмета, издателството, съответния клас и цените.

В една от офертите дори се продават нови учебници за 10 клас с 50% отстъпка. В друг пост пък се предлага допълнителна отстъпка при по-голям брой закупени помагала, съобщава "Монитор".

В групата се продават както учебници за задължителна подготовка, така и помагала за подготовка за матура, национално външно оценяване и други изпити.

Друг вариант за желаещите да се отърват от стари учебници и да закупят нови е да използват борсата "БГ Учебник". Там процедурата е следната – старите помагала се изкупуват на 30% от цената им на място в книжарниците или на 40%, когато клиентите в същото време купуват други учебници на място.

"Възможно е в някои периоди определени учебници и учебни помагала да се изкупуват по различен критерий или да се продават на по-ниска цена в книжарниците на "БГ Учебник“ или в сайта bguchebnik.com.", пише на сайта на онлайн книжарницата.

Употребяваните учебници пък се продават на фиксирана цена от 70% от цената на съответните нови варианти с изключение на определени периоди, в които цените може да са по-ниски.

За новата учебна година се очаква всички ученици от 2-ри и 6-и клас да имат нови учебници още на 15 септември. От 25 август започва разпространението на одобрените учебни помагала.

От просветното министерство обясниха, че при забавяне на доставката тя няма да е значителна и учебниците ще бъдат осигурени преди децата да са преговорили материала от миналата година. Учебниците и учебните комплекти за учениците от 1 до 4 клас и на тези от 5 до 7 клас са безплатни и се предоставят безвъзмездно от МОН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е защо да не си продават учебниците на 1/2 цена? купуваш учебник за 10-ти клас, един комплект ти излиза трицифрено число, детето ги пази, няма да ги чете и препрочита в 11-ти клас => може да си изкара едни джобни или за нови маратонки примерно.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в една държава може да има граждани, но и селяни.всичките са ПОДАНИЦИ на държавата
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3 /до себе си/ И аз се правя на грамотен, че даже порицавам....а И аз се изложих като магаре!!! Държава да се чете като Република :) .... Републиките имат граждани :)
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поданици имат монархиите, кралствата, царствата и тн. Държавите имат граждани. И тия граждани когато са научени, грамотни и начетени-знаят гореописаната разлика и не се излагат в коментарите си.
2
2
 
13
 
! Отговори
Полза преди 6 години
И каква полза от тези учебници , като ни задължават да купуваме поне още 2-3 учебни помагала по всеки предмет. И накрая детето ми става един "попълвач" на учебни тетрадки и един папагал, а не може да мисли. Ако все още има останали свестни даскали да знаят ,че техните пенсии утре ще се решават от тези, чиито мозъци съвсем съзнателно промивате днес.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
държавата не иска грамотни поданици, затова и не дава безплатни учебници.целта е всички да са прости като магарета, да слушат чалга, и да гласуват за народните изедници без да мислят.