Вегани vs. месоядни: Животните имат права, мислят, чувстват...

Подготвят се протести в защита на животнити
23 авг 2017 09:00, Петя Славова
168

Протести пред Министерство на земеделието и храните са предвидени на 24 и 31 август срещу отглеждането на животни за кожи. Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев настоя пред Bulgaria ON AIR, че това е ненужно насилие в 21 век.

"В Каменната епоха хората не са имали алтернатива, но в днешно време не е нужно насилие. Искаме тотална забрана за кожодерската индустрия без гратисен период. Насилието, което се прилага към животните, е абсолютно ненужно. Почти всички европейски държави са приели забрани за това нещо", обясни той.

Още по темата

Зам.-председателят на Българското либертарианско общество Аркади Шарков контрира, че случващото се е част от нуждите на едни или други хора. Той подчерта, че правата на хората са на много по-високо ниво и съществуват.

"Животните не осъзнават своите права. Убиваме ги, защото това е част от нашата природа, както е част от тяхната природа да убиват други животни. Признаем ли животинските права, ще се наложи да съдим и животни", коментира той в "България сутрин".

"В същия ред на мисли някои са мислили, че имат право да използват роби. Трябва да бъдат гарантирани правата на животните. Доказано е, че всички животни притежават нервна система, чрез която мислят и чувстват", каза от своя страна Никола Донев.

Той даде пример с норките, които по думите му са основните жертви на кожодерската индустрия. Те са затворени в 50-сантиметрови клетки и според него това е безумно, защото норките полудяват в толкова тясно пространство.

Аркади Шарков посочи, че евентуални забрани за отглеждане на животни за кожи ще доведат до създаването на сив сектор в тази част на икономиката. Поради голямата нужда от употребяване той би създал големи диспропорции за хората, уточни той и попита как ще тестваме нов тип лекарства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мима това не е дескриминация? Всички, които предпочитат пържоли пред марули да бъдат унищожени. Аз нямам нищо против те да си пасат ливадата! Същото е и при много оплакващи се от расизъм... Те ми казват ***, защото съм черна. Ми не - просто си ***. Много беше забавно и във филм за викингите да видиш *** викинг, защото така било по правилата, за да не е расистко. Ама, ако аз искам да съм крал на зулусите в даден филм, дали няма пак аз да се окажа расист.
74
4
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
В тази Европа трябва да си гей-веган и всичко ще ти е наред
73
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Кожудерска индустрия...хахаАвторче казва се кожухарска...
72
3
 
9
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Вие се смеете ,но когато в Екосъюза влязат достатъчно броя екодепутати и наложат забрана или такси и глоби за животновъдство ще ни се плаче.Онова с щастливите прасета беше просто върха на върха на върха на айсберга.
71
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече - трябва да кажем едно голямо НЕ на всички ненормалници които се опитват да пробутат извратени идеи и даже да ги облекат в закони. Няма заради 10 социопати с големи усти и празни кратуни, да налагаме абсурдни ограничения. Да си отидат в някое изоставено село и да си направят едно хипи затворено общество, където да ядат и правят каквото си искат - не желая повече да ги виждам тези!
70
1
 
7
 
! Отговори
Защитник преди 6 години
Обявявам се за защитник на всички растения и животни!Призовавам да се руча само камъни,може и малко киселец за десерт!
69
1
 
15
 
! Отговори
Вегански джихад преди 6 години
Веганите са психичноболни комплексари, който непрекъснато парадират нагло и позират с прихичните си вегански отклонения. Такива палячовци ги изритвам от ресторанта като мръсни *** и им предлагам да търсят веганско меню в гората отсреща. хахахаха.Само гавра и доскриминация на такива психариДори кварталните пияници са по-предпочитани кленти, отколкото тия откачалки
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам протести пред земеделското министерство срещу консервната промишленост, която унищожава милиони тонове плодове и зеленчуци, които са живи растения и не могат да се защитят. Превръщат ги във вредни за здравето храни пълни с какви ли не консерванти и отрови.
67
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе всички имат права, само аз дето плащам за целият масраф нямам. това за норките е верно малко гадно, но все пак... Иначе тоя веган на нищо не прилича. "Горкият" направо ги съжалявам такива хора. Смятам по тоя повод да хапна една пържола или може и риба от съпричастност.
66
0
 
11
 
! Отговори
само естественото!! преди 6 години
Изкуствените материи = натравяне,алергии и болести!Не на изкуствените кожи! Долу химията!
65
1
 
5
 
! Отговори
хм до 65 преди 6 години
То лесното в живота си го е имало винаги.От както е съществувал светът винаги е имало тарикати.Вече нямаме жрици,дервиши и тем подобни ,но вакума е запълнен от нови течения.Хитро е хлапето видяло е новата "секта" и без много да му мисли е станал гуро.Стига му една поразия с "лайф" мотив веган еко и от големите международни НПО-та ще го позлатят.Да не забравяме Калиакра ,знае ли го някои какви ще ги надроби в ЕС централата и дали утре няма да ни "баннат" животновътството.
64
2
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
*жевотничи ошше си сиди... Леле,леле!!!
63
9
 
1
 
! Отговори
Чърчил преди 6 години
В известен смисъл има логика да не се ядат бозайници защото ние също сме бозайници и сме от един и същи вид и се получава нещо като канибализъм но всички други животни могат да се ядат аз например ям само пернати и всякаква риба и морски дарове като какъв да се причисля...!?
62
2
 
18
 
! Отговори
дръндер преди 6 години
Имах гадже заклета веганка . Много пърдеше на сън. От храната й . Отразява се лошо на озоновата дупка !
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак ли тоя хахо-"аболицонист" бе? Тия ще им е най-добре в тапицирана стая, само на хапчета като не им се яде месо
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкуствено се създава ефекта, че тук някакъв спор - не няма, имаме един луд за връзване и трима дето му гледат сеира.
59
1
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Тоя Донев, яко го хапе мухата Це-Це, отгледана в лабораториите на "Америка за България"
58
0
 
28
 
! Отговори
Хой преди 6 години
Пазете веганите те се грижат да има повече месо за нас!
57
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересни професии се навъдиха - веган, самотна майка, третополов или безполов, социално слаб... Доходоносно е явно.
56
19
 
6
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Подкрепям и съм напълно против кожодерската индустрия въпреки, че съм месояден. Напълно ненужно е при положение, че има страхотни изкуствени кожи. Това си е чиста ненужна глезотия.