Вегани vs. месоядни: Животните имат права, мислят, чувстват...

Подготвят се протести в защита на животнити
23 авг 2017 09:00, Петя Славова
168

Протести пред Министерство на земеделието и храните са предвидени на 24 и 31 август срещу отглеждането на животни за кожи. Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев настоя пред Bulgaria ON AIR, че това е ненужно насилие в 21 век.

"В Каменната епоха хората не са имали алтернатива, но в днешно време не е нужно насилие. Искаме тотална забрана за кожодерската индустрия без гратисен период. Насилието, което се прилага към животните, е абсолютно ненужно. Почти всички европейски държави са приели забрани за това нещо", обясни той.

Още по темата

Зам.-председателят на Българското либертарианско общество Аркади Шарков контрира, че случващото се е част от нуждите на едни или други хора. Той подчерта, че правата на хората са на много по-високо ниво и съществуват.

"Животните не осъзнават своите права. Убиваме ги, защото това е част от нашата природа, както е част от тяхната природа да убиват други животни. Признаем ли животинските права, ще се наложи да съдим и животни", коментира той в "България сутрин".

"В същия ред на мисли някои са мислили, че имат право да използват роби. Трябва да бъдат гарантирани правата на животните. Доказано е, че всички животни притежават нервна система, чрез която мислят и чувстват", каза от своя страна Никола Донев.

Той даде пример с норките, които по думите му са основните жертви на кожодерската индустрия. Те са затворени в 50-сантиметрови клетки и според него това е безумно, защото норките полудяват в толкова тясно пространство.

Аркади Шарков посочи, че евентуални забрани за отглеждане на животни за кожи ще доведат до създаването на сив сектор в тази част на икономиката. Поради голямата нужда от употребяване той би създал големи диспропорции за хората, уточни той и попита как ще тестваме нов тип лекарства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
21
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
ДЗЗФ - Дружество за защита на фикусите категорично протестира срещу веганите
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес.бг официален говорител на всички ненормалници.
53
2
 
5
 
! Отговори
биолог преди 6 години
Природата на всяко живо същество е оцеляването и възпроизводството. На пръв поглед парадоксален е факта, че отглежданите от човека за консумация видове, далеч надхвърлят по брой дивите си аналози. Животински вид приел опитомяването си осигурява бъдеще. За пример на един вълк се падат стотици хиляди кучета.
52
5
 
2
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Suglasrn sum za kojenite izdelia.gadno e i ne nujno
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако веганите се мислят за някакъв вид преживни животни, да си живеят някъде на стада, да полягат по пладне на сянка и да връщат обратно от стомаха в устата си това, което са пасли, за да го преживят отново. Ама преди това да си извадят кучешките зъби, защото преживните животни нямат такива. Останалите ще си използваме кучешките зъби по предназначение - природата ги е дала на месоядните, за да бъдат по-високо в хранителната верига от тревопасните.
50
0
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До Дреме миХа-ха-ха-ха-ха :))) Як пост брат, много се смях :)))) Този гей от интервюто ако прочете какво си написал, сигурно ще получи инсулт
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт на всички хора!!!
48
1
 
22
 
! Отговори
Един преди 6 години
Ще изям по случая 3 кюфтенца на обяд и никой нищо не може да направи по въпроса. Който иска да си пасе глухарчета, но какво слагам в собствената си чиния си е само мой избор.
47
2
 
14
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ - вегани ! преди 6 години
АКО САМО ТРИ МЕСЕЦА ХОРАТА (7,6 милиарда) ОСТАНАТ БЕЗ МЕСО - 1 (един) МИЛИАРД ЩЕ ЗАГИНАТ! ЯСНО ЛИ ВИ Е МАЛКИТЕ ***?! ИСКАТЕ УНИЩОЖЕНИЕТО НА ПОПУЛАЦИЯТА ПО ТАЗИ ПЛАНЕТА ЛИ?! Това няма ли кой да им го набие в овчите главички!
46
3
 
15
 
! Отговори
Веган под прикритие преди 6 години
Прави са хората, чета и се потрисам! Келнер, две пържоли по касапски!!
45
2
 
18
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 6 години
Абе кой ги организира тия? Кой им плаща? Защо?На тоя с мазната опашка кой му купува морковите?Единствения резултат от тяхната дейност е още един повод за разкол в обществото! Нещо като ПЕТА в америка.Защо медиите им дават трибуна? Ако никой не им обръща внимание веганите ще забравят че са вегани.
44
1
 
27
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 6 години
Вегитарианецът е човек който спазва някаква диета, по някакви причини, например здравословни, или защото го мързи да дъвче, или защото няма кой да му сготви.Веганът е социопат, дразнител, екстремист, твърде вероятно със психическо разтройство. От веган няма никаква полза нито за животните, нито за обществото, нито за самия веган. За да станеш веган трябва да си глупав, а колкото си по-веган толкова по-глупав ставаш например този от видеото.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези т.н. вегани, като са толкова ербап, защо не рипат срещу ловджиите ?! Там действително става дума за избиване на диви животни за удоволствие. Да, ама не ?!Ловджиите са мафия и мигом ще им запушат устичките.Иначе какво искат - да нося чепици от балатум и да си вързвам панталоните със сезал ли ?!? Аре у лево !
42
0
 
5
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Вече наричат малкото пcихо "Г-н". Намокрил е стола, милия...
41
6
 
17
 
! Отговори
Дреме ми преди 6 години
Клахме агне в Събота. Гъгролеше му гърлото, докато течеше кръвта, а на мен лигите ми потекоха. Веднага след като му резнахме тиквата и го одрахме леля ми спретна една дроб сарма. 2 ракийки и хубава музика по късно и ходи ми разправяй, че най-българското нещо е лошо, щот някви болни мозъци мислели, какво му е на агнето. Грам угризения на съвестта нямам. След като се натъпках като *** спах като бебе. Тоя Николайчо да ми се обади да му заколя едно агне да пийне една ракия пък после да се прави
40
4
 
6
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
Животното има право само да бъде изядено
39
0
 
29
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ние спазваме права на животни, права на бежанци, права на малцинства - ***, права на хомосексуалисти (***) и др. и др. А кога някой ще организира протест за правата на БЪЛГАРИТЕ в БЪЛГАРИЯ, които ежедневно се потъпкват. Освен това категорично отказвам да нося обувки от изкуствена кожа. Това си е чиста химия, краката се вмирисват, да не говоря за качество и удобство.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работниците са модерни роби и имат по-малко права от животните.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Коментира отглеждането на норки за кожи, която дейност не знам някой да извършва в България... Всъщност въпросният хилав веган и той не знае какво иска - явно се опитва да се прави на известен и интересен! Наскоро призоваваше да се откажем от месото?! По неговата "логика" мога да призова - погледнете как изглежда въпросния веган и не водете начин на живот, като неговия, но не го правя....
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И растенията са живи същества. Вегани не ги убивайте и не се хранете с тях. И те имат права...