Коцев, който се закани на премиера: Не харесвам ГЕРБ, но Борисов е мъжкар

Много от политиците не знаят думата "извинявай", смята той
24 авг 2017 07:00, Александър Попов
70
Коцев, който се закани на премиера: Не харесвам ГЕРБ, но Борисов е мъжкар
Снимка: facebook

Васил Коцев нашумя, след като ГДБОП започна да го проверява за заканителен пост срещу Бойко Борисов във Facebook. Смята, че е станал известен по неволя, но пък заради цялата случка намерил много стари приятели.

Публикацията, провокирала проверката на спецполицаите е написана на 4 април. Тя гласи: "До Бойко, това което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!". После историята е известна - след цели пет месеца ГДБОП се захваща със заканата, а всичко завърши с извинението на Борисов.

Още по темата

"Няколко дни след историята с разпита в ГДБОП ми звъни телефонът. Беше сутринта. Отсреща чувам: "Ало, добър ден. Удобно ли е? Бойко Борисов се обажда". Щях да си изпусна кафето. Не съм очаквал такова нещо. Може да го критикувам във Facebook, да не одобрявам политиката на ГЕРБ, но това, че премиерът се обади на един обикновен човек и се извини, и то заради други хора, е достойна и мъжка постъпка. Думата "извинявай" отваря доста врати. Много от политиците не я познават", заяви 36-годишният Коцев пред "24 часа".

При обаждането на Борисов двамата си говорят и за чл. 39 от Конституцията - че всеки има право да изразява мнението си. Васил разказва, че в поста му наистина има вербална заплаха, но тя не е реална. "Всеки има право да ме харесва или да не ме харесва", казал премиерът.

Коцев е критикувал и други политици във Facebook.

"Така мога да изразя позицията си, така го правя. Ако управляващите се зачетат в социалните мрежи и се съобразят поне с половината от това, което пишат хората, щяхме да сме много по-добре. Не може да убиват старци за по 10 лв. в малките населени места например. Не може данъците да са толкова високи, заплатите ниски, а администрацията толкова тромава и да убиват всяка инициатива на хората, които искат да се занимават с бизнес. Но най-вече ме дразни, че губим човечността си. Хората са се загледали в себе си и тесния семеен кръг. Други сядат в кръчмата и псуват. Това не е решение на проблемите. Излезте и кажете какво мислите, хора, имате право на това", пали се той.

Не вижда себе си като бунтовник, не вини и полицаите от ГДБОП, които по думите му се държали човешки. Притеснил се най-много от внезапната известност, "защото бил обикновен човек".

Признава, че не харесва управлението на ГЕРБ, но Бойко Борисов умее да се учи от грешките си и се променя - от първия му кабинет през втория и чак досега, докато други политици остават на едно ниво през цялото време.

Използвал Facebook, който го направи известен за ден, за различни каузи, за контакти с фенове на ЦСКА, социалната мрежа му помогнала и да събере пари за операция на майка му. После ги върнал.

Признава обаче, че живее трудно. Разчитат и на пари от чужбина, където живее сестра му.

"Винаги мога да напусна България, имам достатъчно роднини и приятели зад граница. Не съм го направил и няма да го сторя. Не искам да се чувствам чужденец. Обичам си родината. Искам да чувам български език около мен, да се срещам с приятелите си", категоричен е Коцев.

След казармата Коцев работи като охранител. Изпуска шанса си да постъпи в МВР още на 19 години.

"Служих в жандармерията. Беше 2000 г., а аз бях на 19. Предложиха ми да изкарам школа в академията и като я завърша, да съм лейтенант. Тогава отказах и сега съжалявам. Не ми се носеше униформа цял живот. Но стана така, че след това работих все като охранител. Искал съм отново да кандидатствам в МВР, но сега едва ли ще го направя. Ако ме вземат, ще ме обвинят, че премиерът се е разпоредил", разказва още той.

Във Facebook вече го наричат комунист заради негова снимка с две знамена на Русия.

"Обичам Русия заради културата, песните, литературата, затова, че ни е освободила от турско робство. Спори се дали по времето на комунизма сме били руска колония. Може и така да е било. Сега не е ли същото с Америка?", пита Васил Коцев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега, не ми е работа, ама едни и същи текстове се въртят тук за трети път. Пет месеца след 4 април излиза, че са на 4 септември. И как става така, като все още е август!
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЪЖКАР Е !СЪС СИМИТЛИЙСКИЯ КМЕТ СТАВАТ ДВАМА.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте го да каже нещо на руски да се посмеем.Сигурно не знае да върже едно изречение нас руски.
19
1
 
4
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Хехехе
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време казваха "истински мъж". Сега се казва "мъжкар", т.е. вид ... ***.
17
4
 
21
 
! Отговори
Не вервам преди 6 години
" но това, че премиерът се обади на един обикновен човек и се извини"===================Толкова ли си наивен, Васко? Как позна кой ти се обажда по телефона? Чувал ли си за пранкер? Пранкерите често разиграват политици по телефона, като се представят за кого ли не и след това публикуват разговора в нета за смях на аудиторията.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно от двете е - "Да ама не" или "Не ама да".Бил курнас, после се вразумил(и).
15
5
 
13
 
! Отговори
Сценарист преди 6 години
Заповядайте на концерта на Dream Theater!Ще има и много пуканки, боза и ще пишат във вестника!На излизане - по един суджук за всеки зрител, ръкопляскал на постановката....Раздаден лично от един човек в шлифер и големи уши.
14
6
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Тоя случай, започна да намирисва здраво на ПР-акция на ГЕРБ. Абе то, Борисов и на мен, може да е звънял, ама аз не си вдигам телефона:))) на непознати. Още повече, вижте къде се стреля - русофил, започва да одобрява Борисов;))) Звучи като виц, но при русофилите, това може да се случи, виждал съм го наживо. В крайна сметка, целта е да се скрадне колебаещият се електорат на БСП-то за следващите избори.
13
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясен е щом се е снимал със знамена на русия. Аман от такива псевдо българи.
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народен конгрес срещу Бойко Тиквата.
11
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори това човече разбра ,че Бойко Борисов е мъжкар.Освен това Премиерът е истински патриот и държавник.Успя да убеди и Емануел Макрон да посети България.Това е много добър политически ход.
10
2
 
13
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Коцев,ти си кукумицин уа!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селския *** получава 5 минути слава
8
6
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Ченгеджийските номера на Цецо-Шестака за...излъскване имиджа на вожда.От къде ги намира тези...образи,като Коцефф;поне да бяха по...автентични.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с *** физиономия, е гламаво ченге,осигуряващо работа на още по-гламави от него. Голяма работа станала, заплашили били симитлийската мома от банкя, крадлата на суджуци.
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли писна да ви управлява оня неандерталец? Защо изобщо му плащате данъците, сметките за ток и суджуците?
5
6
 
21
 
! Отговори
ами преди 6 години
И кое му е мъжкарското....не знам,но изцепките....колкото искаш!
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката прилича на подмазеач.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е пълна с под-логи на властимащите. Не народ, а... - ша, ще кажа и ще свърша.