Нова мода "здравословен глад": Децата без храна, без вода

Родители подлагат на "сух пост" малчуганите си с дни
71
Нова мода "здравословен глад": Децата без храна, без вода
Снимка: Булфото, архив

Да оставиш дни наред детето си без храна и вода. Това според някои родители е лечебен глад и се оказа, че масово се практикува у нас.

В социалните мрежи са създадени групи за здравословно гладуване, а последната мода е и децата да бъдат подлагани на т.нар. здравословен глад.  В тези групи майките и бащите разказват за опасните практики.

В единия от тях майка на малчугани на 5 и 8 години обяснява, че когато те се разболеят ги оставя без храна, а ако поискат такава им дава сок, докато отшумят основните симптоми.

И още постове: "Синът ми е на 5 години и прави 4-5 дни сух пост". "Всяка сряда дъщеря ми прави по 36 часа сух пост, чел съм в книгите, че децата могат да са без храна и вода толкова дни на колкото са години".

Според родителите те подлагат децата си на глад и жажда с дни, за да "пречистят" организма им от токсини.

"Няма как едно дете да не се дехидратира, ако не пие течности. Ако детето не пие вода, това няма да го детоксикира, а ще го интоксикира", обясни специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова пред Нова тв.

Тя е категорична, че здравословното гладуване може да се практикува само от възрастни, и то след специална подготовка.

Безопасно било само в продължение на три дни. "До третия ден ние усещаме глад, защото мозъчните центрове все още имат храна, но след това гладът спира, защото мозъкът няма с какво да работи", допълни тя.

"Децата обаче не могат да издържат толкова. Те могат да не се хранят максимум 24 часа, но при задължителен прием на вода”, каза Байкова.

Тя обясни и какви са рисковете за организма, оставен без най-необходимите за него вещества по-дълго време – проблеми с черния дроб, бъбреците, стомашно-чревния тракт.

"Ако човек иска да приключи с живота си, най-лесно е да спре да яде", обобщи експертът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
35
 
! Отговори
Ги преди 6 години
Тва да не е нова революционна стратегия, предоставена от българския технологичен гигант беге мама
16
1
 
25
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи аз тия родители бих ги остажил на 40 - 50 дена сух пост, при това по време когато са болни я от малария я от тиф я от нещо друго! Мога да ги уверя, че след моя сух пост всичките им проблеми ще се решат! При това каквито и да било проблеми да имат ще бъдат решени!
15
1
 
46
 
! Отговори
1 преди 6 години
Съвременните родители бъркат интернет търсачки и социални мрежи с наука. Това води до ново заболяване ... на родителите !
14
1
 
14
 
! Отговори
Надето преди 6 години
До 17Това не са вълци в овча кожа,а истински ч.удовища.Винаги действат с голямата секира и се правят на големите моралист,но всъщност самите те са грешници и отвътре са проядени от злоба и завист.
13
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много спешно се нуждаем от Национална стратегия за борба с Тъпотата и Невежеството!Въпрос на национална сигурност е вече!
12
26
 
12
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Да им се отнемат децата?Да нямат деца?Това сигурно са го написали бездетни хора.Кои сте вие,че ще решавате това?Да не сте Господ Бог?Със сигурност трябва да се работи с тези хора за да проумеят върховната си г.лупост,но това дали да имат деца го решава този горе.Аман вече от озверяли и озлолени отпадъчни продукти!
11
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяха излъчили репортаж с майки,които яростно защитаваха веганството сред децата им,на година,година и половина.Това според мен е диагноза!
10
1
 
30
 
! Отговори
Blake преди 6 години
Вегански булшит... на тези трябва да им се забранява да имат и отглеждат деца!
9
2
 
36
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Това , трябва да се криминализира и да бъде наказуемо!
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека. Естествен подбор в действие. Напълни се с изкукали
7
5
 
51
 
! Отговори
Веганистанската сект преди 6 години
Веганските глупости за слънцеядство, антиваксърство, некъпане, гладуване и прочие отново оплитат по- плиткоумните в мрежите си. После бърза помощ им била виновна, че детето хвърлило топа. Като искате да сте едно с природата махайте се от нета и ходете в гората. Факт е че всички т.нар. вегани и бг анти ваксъри едвам са избутали средното , а интелектът им е на ниво 9 годишен вярващ в Хари Потър. Всичките са еднакви с еднакви брътвежи и интереси.
6
2
 
27
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Одобрявам оставянето без храна само когато болестта е такава, че дето повръща на секундата всичко, което хапне и поради този факт може много бързо да се обезводни. Даже и тогава е добре а се дава вода, компот и всичко, което детето успява да задържи. Иначе за други болести е глупост и то абсолютна, дано да не навлезе като мода!
5
1
 
30
 
! Отговори
Надето преди 6 години
На тези промити мозъци трябва да се предостави професионална помощ!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненормалния 2, ти и цигари, като пушиш не ритваш камбаната веднага. Дори да не ядеш, организма продължава да обработва и усвоява запасите в тялото. Този процес (както всеки друг) отделя "***', който няма как да се изхвърли от тялото ако е дехидратирано.
3
2
 
41
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Пътят към ада е постлан с добри намерения. За жалост на децата няма какво да направят срещу откачени родители, които ги ползват за опитни мишки. Като стане белята някой ден как ли ще се успокояват?
2
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма как едно дете да не се дехидратира, ако не пие течности. Ако детето не пие вода, това няма да го детоксикира, а ще го интоксикира" обясни специалистът по хранене и диететика проф. Донка БайковаДонке, а какво е станало с тези деца, дехитратирали ли са се? Интоксикирали ли са се? Разболяли ли са се?
1
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След веганството, това е поредната лудост. Да оставят децата без храна, точно в този момент, когато растат. А това, че им спирали и водата, направо без думи.Съжалявам, че ще го кажа - чета коментарите тук и в на други места от много години. Прави впечатление как народа масово изпростява. Дали се дължи на това, че свестните бяхат; на чалгата или на нещо друго - не се наемам да кажа