Родилка почина след раждане секцио в Асеновград

След аутопсия ще станат ясни причините за трагедията
24 авг 2017 17:15,
56
Родилка почина след раждане секцио в Асеновград
Снимка: архив Булфото

Родилка e починала след раждане вчера.

Жената е била на 37 години, а трагедията се е разиграла в болницата в Асеновград.

Родилката е получила усложнения след планирано секцио, съобщи "Дарик".

Предстои да бъдат обявени резултатите от аутопсията, от които да станат ясни причините за смъртта на жена.

Сигналът за инцидента е постъпил в прокуратурата от полицията, каза заместник окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

"Води се разследване, което трябва да установи дали в случая се касае за причиняване на смърт по непредпазливост. Разпитват се свидетели, приобщени са всички документи към случая на този етап", обясни още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
8
 
! Отговори
Хххх преди 6 години
Лекарска грешка е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Единствено само лекарите са виновни ЗА РОДИЛКАТА да получи кръвоизлив и да не предприемат спешни мерки. ....Една от починалите е наша много близка и следя от близо за случая и след втория смъртен случай съм убедена че е грешка от страна на дежурните .!!!!
42
3
 
4
 
! Отговори
dok преди 6 години
kolegite niamat vina za slu4aite,no si mislia 4e navremeto rajdaneto 4rez sekctio beshe 8-10 procenta. sega e 30-40 - do 50 procenta v bg.imashe monografia ot prof Kaculov,4e s.c. e niakolko pati po riskovo za rodilkata ot normalno rajdane
41
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До 43Ти надали знаеш какво изобщо значи раждане, така че не се изказвай неподготвен.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно става дума за лекарска грешка щом за толкова кратко време вече две родилки си заминават пак в Асеновград след секцио... Така е като не останаха свестни лекари вече и се налага да си плащаш за избор на екип и за всичко докато раждаш от страх да не уморят теб и детето ти...
39
1
 
7
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Така е ,като приемат студенти с 3.Едно време за медицина и с 6 не приемаха всички...
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей цялата интелЕгенция се е изказала и всичките до един - раждали и знаят! Вие изобщо давате ли си сметка като сочите с пръст колко боли секциото, че ни разяснявате как жените избирали цезарово сечение да не ги боляло.И ако ще си говорим за рисковете, не съм чула нито един доктор да разяснява и да обяснява какви са опасностите от естественото раждане, а те не са по-малко от оперативното раждане.Така че, господа, не се изказвайте неподготвени.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички вас големите съдници, аз исках да родя естествено, НО НЕ МОЖАХ, преносих седем дена и с рев влязох за планова операция. Е,родих здраво и красиво дете , но си изживях и болката и шевовете и белезите.Не съдете като не сте го преживели.Българина нали е всезнаещ по всички въпроси дай му да съди без да е запознат с фактите.Ала Бог вижда.
36
1
 
10
 
! Отговори
stoks преди 6 години
Раждането е физиологичен акт,родоразрешение с секцио е акушерска Операция!Разликата е голяма.Как и защо е извършено е друга тема...
35
5
 
35
 
! Отговори
Ася преди 6 години
Починалите родилки в Асеновград са 2-ве. В рамките на 2-ве седмици. Явно е, че става въпрос за лекарства некомпетентност....На този лекар трябва да се води съдебна отговорност... Лично познавам момичето което почина преди седмица..Беше невероятно красива,добра и позитивна .. Жалко, че некъдърните доктори остави ха едно малко невинно създание без майка... А за нейното семейство няма по-голяма трагедия...
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсни доктори, взеха си парите и убиха жената
33
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България на първо място по раждане със секцио в Европа, това са фактите!
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
починалите при секцио родилки в Асеновград са две
31
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасна трагедия. Но това в новините ли трябва да влиза? До всички плюещи секциото, родилки почиват при нормално раждане също. Понеже в Швейцария правят опити да пестят, жена ми при първото раждане я караха да ражда нормално. На всички лекари казаха че нормално няма да стане, но какво знам аз. След 24 часа мъки и след като без малко си заминаха и двамата, фацит:1. Секцио щеше да е 5 пъти по евтино.2. Нямаше да има никакви усложнения както при второто дете.Не съдете прибързано.
30
2
 
28
 
! Отговори
БеГе Еец преди 6 години
Защо пак българи и пак в Асеновград? Асеновград се оказа най-българския град! Само те се изправиха срещу терора! В другите градове има същите проблеми,но се оказа че асеновградчани са с, ,,най-големи топки" ! Съжалявям че не съм от този български град, Вие сте България!!!!
29
5
 
22
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 6 години
До малките душички,които цъкат минуси-знаете ли какво е жена на 67 години да си гледа внучета близнаци на 45 дена /тогава ги дават от дом майка и дете/Знаете ли ,че изчезнаха ВСИЧКИ документи- един плик от Билла пълен със стари изледвания по време на бремеността. Като стана белята всеки тича и накрая няма виновни.Знете ли ,че скенера загрява много време ,след като се намери ключа. БОГ ДА ПРОСТИ ЖЕНАТА.
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За секцио има пътеки за усвояване.
27
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас на всички родилки правят секцио даже и да не се налага защото се води операция и се плаща скъпо такава е практиката питайте
26
5
 
5
 
! Отговори
Alo преди 6 години
Da ishte mi govoryat ce nyama dvoini standarti alo bnes novinar zakakvo ne pisahte predi dve sedmici kato pocina druga rodilka s turski proishot a sega pishet i to samo za ednata
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"в белите държави що не стават такива грешки ?!!?!"Стават, стават, не се притеснявай. Там само те карат да прочетеш за възможните проблеми по време на операцията, които да те увредят за малко или перманентно, както и да доведат до смъртта ти, после подписваш, че си запознат с риска и няма да търсиш отговорност на никой.Стандарта в Америка е 2% грешки(на годишна база) - хирургия(смъртни случаи и тежки уврежд). Реално са 2.6%-3.9%. Ако надхвърлиш 2% - чак тогава те разследва лекарска комисия.
24
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дете което не се е родило нормално "не знае", че се е родило. Нямате си и представа колко жизнени процеси и функции се инициали зората с родилният акт. При децата със секцио тази инициализация липсва.