За смъртта на Никол: Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?

Появиха се осъдителни коментари, че момичето имало 3000 приятели във Facebook
24 авг 2017 12:15,
104

Смъртта на 11-годишната Никол от Бургас потресе България. В раздаващото присъди общество бързо се появиха коментари, че детето само е предизвикало жестоката случка заради факта, че във Facebook профила ѝ има над 3000 онлайн приятели.
Още по темата

"11-годишно дете да е виновно за каквото и да е, още повече да е виновно за това, че са го убили, е безумие", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR певецът Тодор Георгиев, който бе събеседник по темата заедно с Деляна Маринова - Джуджи.

"Няма нищо лошо в това един човек да бъде социално активен. Разбира се, че няма нищо лошо, даже напротив - трябва да бъде такъв. Но един 11-годишен човек не е млад човек, той е дете. Той дори още не е тийнейджър. Тук идва ролята на семейството или на родителите, защото не може майка ти и баща ти да не знаят колко време висиш в интернет, с кого си чатиш, какви сайтове отваряш - въобще какво се случва. Това за мен е абсолютно недопустимо", категорична бе тя.

А Георгиев добави, че родителското възпитание, което предполага 11-12-годишните деца сами да взимат решения и да носят последствията от тях, е деструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
32
 
! Отговори
ели преди 6 години
До Бижеваей това ни е проблема.Прекалено много се общува в мрежата.Картички за поводи безброй ,а няма и помен от живия контакт или разговор по телефона.Хората се крият зад профили.Деца НЯМАТ място в фейсбука!
53
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо обществото да в виновно? Когато деца на нейната възраст печелят олимпиади по математика и физика,защо никой не казва,че това е благодарение на обществото?Всичко е в генома. Кросинговър.Смеехте се на Б.Б като каза "кофти материал" ,ама е прав. като всеки селянин/в добрия смисъл/ и той усеща инстинктивно нещата.
52
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 6 години
Педофил до педофил, мила моя майно льо... все те виновни! :)
51
4
 
1
 
! Отговори
каспина преди 6 години
В крайна сметка нищо пречи да дадем а доброто момче една доживотка без помиловка. Там ще е сред добри кат него хора. Какво толкова страшно има?
50
2
 
10
 
! Отговори
Бижева преди 6 години
До Киро кофражиста50Да има. Нормално е да общуваш в фейсбук с познати хора като:роднини, съученици, колеги.
49
1
 
9
 
! Отговори
х преди 6 години
Ехоо, не бъркай Белене с този случай. ОСЪДЕНИ ОТ НАРОДЕН СЪД. ВРАГОВЕ НА НАРОДА. Нищо общо няма Белене със случая на 11 годишната и ???? Кой каквото е надробил да си го сърба. Има си криминалисти, правораздавателни органи, оставете ги да си свършат работата докрай. Не съм ничия аз, но съм 50:50 в случая
48
2
 
32
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Стига се карахте!Не било нормално 11-годишно да има 3000 приятели във фесбукаЧе то изобщо има ли нещо нормално във фесбука?
47
4
 
20
 
! Отговори
Бижева преди 6 години
До Stefka48Не е нормално да изпраща и приема покани за приятелство от непознати хора. Защото сред тях сигурно има и педофили и наркомани. Ако е нормално за вас детето ви да общува с педофили и наркомани... добре!!!. Но след това не се оплаквайте като ощипани, и че нищо не сте знаели.
46
4
 
9
 
! Отговори
Stefka преди 6 години
До Анонимен 47И какво от това?Това прави ли я виновна за нещо?Пълна глупост е въобще да се коментира това.
45
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората професионалисти със стаж от 20 години имат около 100 приятели в фейса. Момиче на 11 години има 3000 приятеля... Наистина ли? И това го имате за нормално?
44
2
 
17
 
! Отговори
Стокхолм преди 6 години
Защо ни тресе този стокхолмски синдром бре?!?! Сами да се обвиняваме и да проявяваме разбиране към тези които наистина са виновни...
43
2
 
51
 
! Отговори
ЕЛИ преди 6 години
Абсурдно и недопустимо е дете на 11 да има фейсбук.Не напразно има ограничение на възрастта за регистрация.
42
0
 
32
 
! Отговори
Бижева преди 6 години
Съжалявам за детето. Бог да го прости.
41
2
 
23
 
! Отговори
11 преди 6 години
При условие, че самите вие нямате нужното поведение да се пазите и да оцелявате в тази среда, по каква логика искате полицията да ви опази или лудите да не ви убиват? И кой да възпита децата ви в адекватност към средата и умение да оцеляват? Вместо това вменяват на децата си чувство на самоувереност, чувство за безнаказаност, чувство за безотговорност или пък тотално ги оставят да се оправят сами. И после лелеее кво стана *** то мойто дйетйе ний такова...
40
8
 
29
 
! Отговори
11 преди 6 години
Някои от коментиращите тук не са осъзнали, че в определена социална среда има самоубийствен тип поведение. Ако отидете в Саудитска арабия, промъкнете се в джамия, свалите си гащите , надупите се и обидите пророка Мохамед, кой ще е виновен за това, че са ви отсекли ***? При тази среда в България момичето е имало поведение, което го е превърнало в жертва. Това за мен е пълна неадекватност от страна на родители и жертва към заобикалящата ни среда. Факта че е жертва доказва, че съм прав.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в България всички жертви са виновни! По еднолентовите ни селски пътища, по които се движат ТИР-ове и убиват хора, са виновни убитите или хората които бързат, а политиците кога ще понесат отговорността, че си гледат собствените интереси, вместо интересите на хората, които им дават заплатите и са ги поставили там да работят за народа, не да крадат и бездействат?...
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия двамата като ги видиш ясно защо нещата са такива каквито са.......
37
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според болшинството коментиращи в този сайт , винаги жертвите са виновни- убитата Елена с това, че била рускиня, убитата Никол- че имала много приятели във ФБ. А убийците, разбира се, са невинни- те са мъже и са предизвикани и имат право да убиват.Абе да не би Днес.бг да е сключило договор с психиатриите в Курило и 4-ти км. да усвоят евро средства за лекуване на психо-болни с иновативен метод коментари под статии за жестоки и безсмислени убийства?
36
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лошото е, че 100% от родителите си мислят в момента "То моето ангелче не е такова!"
35
1
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Поредната ялова тема-медийна дъвка, или както казват сърбите "Гума за джвакане", която губи вкусът и ползата си, когато се коментира от някакви "Джуджита" и татуирани ***...