За смъртта на Никол: Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?

Появиха се осъдителни коментари, че момичето имало 3000 приятели във Facebook
24 авг 2017 12:15,
104

Смъртта на 11-годишната Никол от Бургас потресе България. В раздаващото присъди общество бързо се появиха коментари, че детето само е предизвикало жестоката случка заради факта, че във Facebook профила ѝ има над 3000 онлайн приятели.
Още по темата

"11-годишно дете да е виновно за каквото и да е, още повече да е виновно за това, че са го убили, е безумие", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR певецът Тодор Георгиев, който бе събеседник по темата заедно с Деляна Маринова - Джуджи.

"Няма нищо лошо в това един човек да бъде социално активен. Разбира се, че няма нищо лошо, даже напротив - трябва да бъде такъв. Но един 11-годишен човек не е млад човек, той е дете. Той дори още не е тийнейджър. Тук идва ролята на семейството или на родителите, защото не може майка ти и баща ти да не знаят колко време висиш в интернет, с кого си чатиш, какви сайтове отваряш - въобще какво се случва. Това за мен е абсолютно недопустимо", категорична бе тя.

А Георгиев добави, че родителското възпитание, което предполага 11-12-годишните деца сами да взимат решения и да носят последствията от тях, е деструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
12
 
29
 
! Отговори
11 преди 6 години
Щом е достатъчно голяма да се среща с непознати батковци да пушат наргиле, и кой знае какво още, значи е достатъчно голяма да си търси белята, и е достатъчно голяма да си понесе и това което си е търсила. Щом съзнава какво търси, съзнава и какво може да намери. Това момиче целенасочено се е стремяло да бъде интересно на всяка цена, по възможно най лесния и популярен начин. НО нали ние сме турбо и на нас не може да се случи.... само на смотаните им се случва..... Да ама не.
33
1
 
32
 
! Отговори
65 преди 6 години
Мисля,че това дете го е тресло пубертета малко по_рано,изключително слаб родителски контрол.Мисля дали не е подмамено уж да пуши,а са искали да я отвлекат ,изнасилят.Този Иван е бил примамка щом е леко куку.Ами ако е някой педофил,детеубиец.Народа вече не вярва на толкова бързи разкрития.Жалко за детето.Горко на родителите.
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При лошия бай Тошо олигофренчето щеше да бъде самоубито, а не отглеждано 2-3 години за наша сметка и след това пуснато на свобода, да продължи да убива.
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че 11-годишната Никол / мира на душичката й/ не е виновна.Виновно е олигофренчето и най-вече обществото. При лошия социализъм такива като това ненормално изродче бяха в специализирани училища за бавно развиващи се, а не с лични учители, и бяха под специален надзор.
30
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обществото е болно от неизлечима много заразна болест. Народа не е това което беше. Народа е покварен болен мизерен. Младото поколение израсна в чалгаро мутренска среда. От медиите всекидневно народа е облъчен от убииства грабежи изнасилвания измами. Как мислите тези неща се отразява на хората и особено на младото поколение? Ами негативно разбира се. Негативни емоции негативно разбиране за живота и негативни реакции. Всичко това води до негативизъм който прераства в криво рабиране за живота!
29
3
 
30
 
! Отговори
Всичко е възможно преди 6 години
Може, защо да не може. Потърсете за Мери Бел: 10-годишната серийна убийца
28
20
 
6
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Едно време при соца ги колеха по 5 на ден в лагера Беленевие сега за едно ревете
27
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се мотае с 15 годишен наркоман-ножар с психични отклонения.Голяма грешка.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е на обществото, в частност на родителите. Съболезнования, никой не е застрахован
25
10
 
23
 
! Отговори
милена преди 6 години
Основната вина е на родителите, защото не са упражнявали никакъв контрол. Това дете не е ли споделяло с кого се вижда, как прекарва деня си? А родителите не го ли питат, не знаят ли с кого дружи, кои са приятелите му?Но детето също има известна доза вина. Вместо да играе с другите деца на неговата възраст, то общува с доста по-големи батковци, отива да пуши, кой знае още какво е правило.Аз на 11 години си играех с кукли, на криеница, стражари и апаши..
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е толкова бавно развиващ,как е стигнал до 8 клас? Или пак жертвата ще е виновна,защото не могат да чуят и нейната истина.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема не е в обществото и родителите, проблема е в съдебната система. Погледнете само съдебната систем, България трябва да реформира съдебната система. Една добра съдебна система е основата на всяко демократично общество, затова трябва да се започне с реформа на съдебната система. Реформата на съдебната система е едно добро начало!
22
8
 
15
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Кофти късмет, лоша кармаНикол на 11 развита над възрастта си, и Иван на 15 със забавено развитиемалката очаквала нещо по-така, големия очаквал да си играят на ножки...и станало сакатлък
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да обвинявам детето, изповедите на деца започват от къде 7 годишна възраст защото се счита че разбират достатъчно.
20
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е не е в детето проблема е в обществото и родителите! Погледнете в какво общество живеете. Човек за човек е станал звяр. Така ли беше преди повече от 28 години? Не не беше така. Хората си общуваха ходеха си на гости. С комшиите заедно гледаха мачове пиеха си бирата деляха си където има една дума и залъка. Кака стана така че всички се отчуждиха гледат се накриво клеветят се един друг всеки гледа в паницата на другия и завижда! Това убииство на детето е резултат от всичко горе изброено.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БъзА ако ножа не го е носило това момче?Кой ще каже къде е истината?
18
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито детето е виновно нито деморакцацията е виновно - виновни са родителите. Деморкацията е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра, ако при демокрацията убият 11 годишно дете значи виновни са родителите, детето не е виновно, че са го убили при деморакцията, то е искало просто да пуши наргиле с баткото, това е нормално при демокрацията, детето абсолютно няма вина.
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Джуджи както какъв експерт се явява и защо е на всяко гърне мерудия?
16
2
 
34
 
! Отговори
Бъз преди 6 години
Ако момчето Иван наистина е бавно развиващо се, не разпознава истина от шега, добро от злото е опасно и трябва да е настанено в специализирано заведение, а не да се разхожда с нож по улицитеУтре може да заколи някой друг със същото оправдание
15
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 годишно дете,снимащо се с пръстче в устичката и гледащо закачливо.