За смъртта на Никол: Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?

Появиха се осъдителни коментари, че момичето имало 3000 приятели във Facebook
24 авг 2017 12:15,
104

Смъртта на 11-годишната Никол от Бургас потресе България. В раздаващото присъди общество бързо се появиха коментари, че детето само е предизвикало жестоката случка заради факта, че във Facebook профила ѝ има над 3000 онлайн приятели.
Още по темата

"11-годишно дете да е виновно за каквото и да е, още повече да е виновно за това, че са го убили, е безумие", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR певецът Тодор Георгиев, който бе събеседник по темата заедно с Деляна Маринова - Джуджи.

"Няма нищо лошо в това един човек да бъде социално активен. Разбира се, че няма нищо лошо, даже напротив - трябва да бъде такъв. Но един 11-годишен човек не е млад човек, той е дете. Той дори още не е тийнейджър. Тук идва ролята на семейството или на родителите, защото не може майка ти и баща ти да не знаят колко време висиш в интернет, с кого си чатиш, какви сайтове отваряш - въобще какво се случва. Това за мен е абсолютно недопустимо", категорична бе тя.

А Георгиев добави, че родителското възпитание, което предполага 11-12-годишните деца сами да взимат решения и да носят последствията от тях, е деструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БъзРодителите или са безработни и се чудят как да вържат двата края и как да се цанят на някой работодател да благоволи ги вземе, или треперят да не останат без работа че тогава може и на улицата да ги изхвърлят ако не си платят тока, така че и в двата случая или не им пука за детето или нямат време да се занимават с него.
13
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой бил ли е там? Видял ли е кой посяга с ножа, какво става?До колкото разбирам това момче е малко бавно развиващо се. Дали може да разпознае шегата от истината?
12
4
 
35
 
! Отговори
Бъз преди 6 години
Може да е била виновна, че излизала с батковци и че пушила наргилета, но по-виновни са родителите, които са я оставили без контрол.Едно дете на 11 г. още не осъзнава рисковете, няма опитЗа съжаление получила опит, но платила с живота си.Тъжно :(
11
13
 
18
 
! Отговори
не разбилрам??? преди 6 години
За какво може да бъде виновно едно контактно 11 годишно момиче с 3000 контакта във Фейсбук, запознавала се е с батковци в интернет, излизали са по градинки и тавани да пушата наргиле - всичко това е нормално при демокрацията, за какво може да бъде виновна?
10
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както може 15 годишно дете да е виновно, така може и 11 годишно да е виновно.
9
0
 
44
 
! Отговори
Правила преди 6 години
Къде са родителите? "Нямате право да използвате Facebook, ако сте на възраст под 13 години"Всеки се е сблъсквал с това изискване при регистрация, ама на някого да му е направило впечатление, да се е замислил що пък е така ?
8
3
 
33
 
! Отговори
Комаров преди 6 години
До Бирено мечеПресилено е да твърдиш, че имаш 2000 приятели. Не е възможно човек да има 2000 приятели, дори познати.
7
10
 
19
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
За българските хейтъри винаги вината е в жертвата. Както и в случаите с Виола и Елена
6
9
 
6
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
Може ли едно 15 годишно дете да бъде виновно за нещо?
5
4
 
37
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Колко зле е интерпретирана информацията от коментарите...Много хора се възмутиха от факта, че детето имало няколко профила, 3000 приятели и провокативни снимки и реплики, но за това са виновни родителите и възпитанието, което е получило. А за убийството да се обвинява жертвата е направо лудост! Иначе да - дете на тази възраст може да осъзнава много неща, като например, че не трябва да наранява другите...
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, естествено че може да е виновно за много неща. Не е бебе вече. И естествено, че не си е само виновно за убийството. 15 годишния да го съдят като възрастен.
3
1
 
32
 
! Отговори
по принцип преди 6 години
Да,11 годишно дете може да бъде виновно за много неща. В случая не е.
2
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За грешките на децата са виновни родителите
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да?