За смъртта на Никол: Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?

Появиха се осъдителни коментари, че момичето имало 3000 приятели във Facebook
24 авг 2017 12:15,
104

Смъртта на 11-годишната Никол от Бургас потресе България. В раздаващото присъди общество бързо се появиха коментари, че детето само е предизвикало жестоката случка заради факта, че във Facebook профила ѝ има над 3000 онлайн приятели.
Още по темата

"11-годишно дете да е виновно за каквото и да е, още повече да е виновно за това, че са го убили, е безумие", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR певецът Тодор Георгиев, който бе събеседник по темата заедно с Деляна Маринова - Джуджи.

"Няма нищо лошо в това един човек да бъде социално активен. Разбира се, че няма нищо лошо, даже напротив - трябва да бъде такъв. Но един 11-годишен човек не е млад човек, той е дете. Той дори още не е тийнейджър. Тук идва ролята на семейството или на родителите, защото не може майка ти и баща ти да не знаят колко време висиш в интернет, с кого си чатиш, какви сайтове отваряш - въобще какво се случва. Това за мен е абсолютно недопустимо", категорична бе тя.

А Георгиев добави, че родителското възпитание, което предполага 11-12-годишните деца сами да взимат решения и да носят последствията от тях, е деструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
3
 
! Отговори
Бах преди 6 години
Айде стига рев. Едно малолетно ковре умрел о, а оревахте цяла българия...
73
6
 
7
 
! Отговори
аз там преди 6 години
И какво стана ... детето заслужавало да умре, защото имало 3000 контакта във Фейсбук ...Явно нещо като ракова клетка е превзело доста мозъци. Все пак пребройте и вашите контакти преди да влезете в асансьора. Казват, че човек имал истински приятели максимум пръстите на едната ръка. Да не се окаже, че ще си отидете защото обществено одобрения убиец смята, че всички над 6 трябва да умрат. /при децата е символ на престиж да имат лайкове. Моите както им скимне имат от 100 до 5000/
72
0
 
12
 
! Отговори
Читател преди 6 години
"Заедно съгрешихме и заедно безполезни станахме" е казал Л. Каравелов. Виновни са и средата, и родителите, и децата. Най-важното във възпитанието на едно дете е да го научиш кое е истина, реалност и кое е измица, условност. Да му създадеш защитни рефекси...
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарение на този "мъж" Иван Иванов разбах защо БГ е била 500 г. под турскоТо целият свят гърми за джихад и съдбата на жените,той трепе 11-ниБойко Борисов направо да го жени за дъщеря си щом елита ни го защитаваА онази 25г. варненка изнасилена от 10 роми преди седмица как пък сама не си е била виновна?Заради нея ченгетата влезоха в махалата и пребиха към 500 роми?Де ти 25 г.,де ти 11 г.??????????????????????????????????????????????????????
70
0
 
14
 
! Отговори
galya преди 6 години
Характера на един човек се гради ОСНОВНО в семейството в дет. години.Когато няма любов и разбирателство ефекта е агресия.Да! Виновни са основно родителите, че не им се занимава с децата, изнервени са, бързат все за някъде, мързи ги, чакат училището да свърши това, тикат им се всякакви технологични играчки само и само да не ги занимават и хленчат на главите.Вече сме свидетели на деца, пораснали в ерата на технологиите и ефекта е налице, но по-лошото тепърва предстои ... следващите поколения
69
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неслучайно в някои страни фейсбук е забранен. И не е щото са *** и ограничени нации.
68
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои деца си се раждат из родчета.Сичко е химия, неврони, хормони.
67
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е желателно деца да имат неограничен достъп до интернет. НО това нещастно момиче е жертва! Независимо дали е имала Фейсбук профил или не, никой няма право да отнема живота й. Това е главното. Виновните трябва да бъдат осъдени в случая, а Не момичето да е осъдено от медиите.
66
2
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Изгледах клипчето и единственото което чувам е : Родителите, родителите... ! Добре де а самите родители към кого да се обърнат за помощ? Ние сме /или не сме/ общество или ... ?!? пп. е родителите и те понякога имат необходимост от помощ!
65
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Може ли 11-годишно дете да бъде виновно за нещо?"Точно толкова, колкото и едно 15 годишно дете!Сорри
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва много добре да се занимаят институциите с проблема КАКВО предизвиква/изгражда агресията у децата и хората.Има клиники и затова на запад.Това дете(вероятния убиец),често само е било жертва на насилие(побоища),терор в квартала и е нямало кой да му обърне внимание или му помогне.И един ден то постъпва по същия начин,който вижда около себе си - с насилие и жестокост.
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам,че в Холандия има такава институция и клиника,която специално се занимава с хора зависими от интернет и да ги предпазва от интернет,нещо като наркозависимостта.И това е съвсем сериозно.За съжаление ние нямаме такива и не обръщаме внимание,докато не стане твърде късно,защото "благодарение" на интернет се случват страшни неща в живота на много хора и се пропиляват много животи,семейства и т.н.И ни промиват мозъците.Препоръчвам по-малко интернет,повече сред природата или на разходка из града!
62
1
 
3
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
и как ще ги научиш илианче
61
1
 
27
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Съболезнования на близките! Жалко за детенцето! Щото имаме много деца...Не намирам логичен отговор защо не се показва личицето на Никол... Вече никой не може да й навреди повече от това. Късно е за лентичката върху очите й. Трябва да си пазим дечицата приживе, а не като си отидат от този суров свят преждевременно.
60
3
 
25
 
! Отговори
ИЛИАНА преди 6 години
Вярно няма нищо лошо да си социално активен на 11 години.То няма нищо лошо и на 14 да си с вид на ***.Справка - С У З А Н И Т А :) Децата днес са толкова напред с интернета, дори повече от родителите така, че винаги могат да се скрият, ако решат.Номера е не да ги следиш, а да ги научиш кое е правилно и кое не.
59
1
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не,но е по удобно за гузни възрастни да се скрият като се прехвърли вината върху детето,а още по удобни виновници са демокрацията и социалните мрежи.
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВОДЕЩАТА: "НЯМА ЛОШО ДА ИМА ТОЛКОВА АКТИВНОСТ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ"....."СЛЕДЯТ ЛИ РОДИТЕЛИТЕ КОНТАКТИТЕ..." ТАЯ НЕ Е НАРЕД!
57
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Родителите са виновни! Не е нормално дете да се подвизава във фейсбук! На ви телефони, на ви интернет, на ви социални мрежи! Виждаме колко са социални! Фейсбук развежда, уволнява и ...убива!
56
2
 
27
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
не е лошо, че много общуват във ФБ лошото е, че въобще не общуват на живои виртуалното е единственото им общуване и на база него си изграждат представата за света...и от тук липсата на всякакви защитни реакции към заобикалящите ги реалности и отделно, че са още деца ...и така ....
55
0
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
За нет пристрастяването и общуването на малолетни и непълнолетни как стои въпросът извън БГ? Как процедират отделните държави, а обществата им? пп. това единствено в БГ ли се случва?