Мискет, калкан... Вълнения за менюто на Макрон

Майсторът-готвачът отговаря за качеството на продуктите
Обновена: 25 авг 2017 11:30 | 25 авг 2017 11:23,
38

Менюто на официалния обяд, който премиерът дава за Еманюел Макрон, ще се състои от славянска салата с българско сирене и вкусен калкан, полети с прочутите евксиноградска ракия и дъхав "Врачански мискет" от избата на резиденцията.

Това стана ясно ден преди визитата на френския държавен глава у нас, който кацна във Варна заедно със съпругата си Брижит. Цялото събитие и съпровождащият го протокол се следят с огромен интерес. Не по-малко любопитство буди и храната, с която ще бъде гощавана френската делегация.

За да разяснят тънкостите на висшия клас кулинария, в "България сутрин" гостуваха председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски и Ути Бъчваров, водещ на кулинарно предаване.

"Добрите калкани, които са разрешени легално, трябва да бъдат над 5 кг големи. Класическият български метод е да бъде нарязан на големи триъгълници и да бъде хрупкаво изпържен. Много е вкусен! Френската технология за приготвяне за такива скатни тъмни риби, които в себе си имат много колаген, е с нежни сосове и на пара", сподели Ути Бъчваров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той предположи, че за конкретното събитие кожата на калкана ще бъде махната, бялото месо отделено и сготвено в нежен сос, може би на маслена основа.

И още кулинарят разкри, че на обяд от толкова високо ниво майстор-готвачът е този, който гарантира, че предварително проверените продукти ще стигнат до масата. А по време на самото приготвяне на ястието, не трябва да го изпуска от поглед нито за миг.

Михаил Марковски пък добави, че изборът на врачанския мискет или димят, както още го наричат, е изключително удачен, с оглед на това, че варненския регион се слави именно с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
"Майсторът-готвачът" - мбуаххха хахахаътра - Василиса ли си ква си, вземи си нарежи дипломата, посоли я със шарена сол и си я изяж. Ако не влиза през устата си я наври в отходната тръба, да я запушиш, че вони.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
nz kvo gi e qd ``komunistite`` :D no kalkan lqtoto ne se qde , hubaviq kalkan izliza pri mnogo burno ili studeno more :) kapish ?
26
1
 
5
 
! Отговори
Комунистите ги е яд преди 6 години
Комунистите ги е яд, че Бойко говори с Макрон, а не ***.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа , важна е темата за мезетата , щото тия двамата стават точно за "мезе" изявите си , единият вече се "омези" е аферата суджукгейт , а на французинът тепърва му предстои да "забавлява" французите, само че натях дали ще им е забавно..???
24
3
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Няма как гостите да не бъдат омаяни от премиерски деликатес ,препечена филия със мас и шарена сол
23
8
 
7
 
! Отговори
Решетников преди 6 години
Каскети, хората идват на гости на Боко и ядат калкан, защото така е прието в Европа.Ако дойде Путин, ще го гостят с евразийски шишарки и гилзи по стар руски обичай :)
22
7
 
5
 
! Отговори
Сорос преди 6 години
А за Батко френско мъжко млеко на богато да се нагълта.
21
10
 
12
 
! Отговори
НАЙ-ВАЖНОТО преди 6 години
Колко пари ще платят на *Високите* Гости за това че са си изхабили Зъбите ?
20
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе Боко, дай му суджук на човека, нали виждаш, че е по суджуците.
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хапнаха ли пиленца и яйца от холандските? Ако не са веднага да им се приготвят ястия от тях. Ало Готвача спиш ли? Кви са тез калкани салати и сирена бе готвача те са отровни?
18
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕГЪРНАЛ ГО ВСЕ ЕДНО ТОКУ ЩО СА РИТАЛИ ТОПКА И СЕГА ОТИВАТ ДА ЯДАТ ФИЛИИ С МАС.БАНКЯНСКА РАБОТА.
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДЕСЕРТ - СЛАДОЛЕД С ОТРОВНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЯЙЦА.
16
5
 
14
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Що не ти се откъсна от сърце да резнеш за мезенце малко суджук бе, да не го изяде вече. Ако си го изпапал връщай отново в НС "н-к снабдяването"
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А докато тия *** оти хапват отбрано, българите ядат отровни белгийски яйца, щото през последните месеци беше по-важно менюто на франсето, отколкото адекватни мерки за забраняването и контролирането на вноса на отровните яйца.
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алеко, спиш ли? Бай *** се върна от Чикаго!
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гнусно
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inatutТоп лидер !!! Тоя яловец ли ,бе ?
11
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано само Боко да не забрави отново да се похвали за трите папи дет са го галИли по главето!Иначе програмата няма да е пълна !
10
5
 
44
 
! Отговори
LosHo преди 6 години
Според мен трябваше една пържена цаца с пържени картофки със сирене. Една студена бира и човекът щеше да си остане доволен.
9
23
 
17
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Жителите на гара Комунари да ги питам - Бойко бил прегърнал Макрон еди как си. А Орешака с кого се прегръщаше - 5 пъти само Сърбия и това е. А мишо миков пърцуцата кого прегръщаше - танцьорките от масата в Село Зайчар..Тук идва топ лидер и то не за 5 мин, а стои цял ден.. За ужас на пролетарските търтеи..