Отбрана и социален дъмпинг... Макрон започва преговори

Сред другите теми вероятно ще бъдат Шенген и Еврозоната
52

3640 гледания   |  Още видео

Обща европейска отбрана, отпор срещу тероризма, Шенген, Еврозоната и социалният дъмпинг ще са в дневния ред на разговорите на френския президент у нас. Това прогнозираха наблюдатели пред Bulgaria ON AIR.

Днес Еманюел Макрон сяда на масата на преговорите с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. Държавният глава на Франция и неговата съпруга Брижит пристигнаха късно снощи във Варна.

Те бяха посрещнати от министър-председателя, външния министър Екатерина Захариева, френският посланик Ерик Льобедел и съпругата му, началникът на кабинета на президента Иво Христов и други. Борисов и Макрон бяха приветствани от почетен шпалир от матроси.

Още по темата

"Нормално е за всичко в ЕС да разчиташ на Франция, която е другият основен стълб заедно с Германия. Би било добре, ако влизането в Шенген е част от разговора", каза експертът Арман Бабикян.

Според него в България толкова години не е идвал френски държавен глава, защото не сме били интересни за Франция.

"Ключовите точки Варна и Бургас са изключително важни и за Франция. Стратегически тази линия става изключително важна, а Франция има решаваща дума в общата европейска отбрана и в Съвета на ООН", каза още Бабикян.

Журналистът от "24 часа" Кристина Кръстева смята, че визитата на Макрон е знакова заради задаваща се реформа в ЕС. Според нея Франция ни подкрепя за Шенген. Тя допълни, че въпроса с чакалнята за Еврозоната е по-сложно, но и там бихме могли да очакваме подкрепа от Франция.

"Отпорът срещу терора е официално обявен в изредените теми на разговори. Вече е ясно, че България е заделила 1,2 млрд. лева за закупуване на техника за пехотата от Франция. За пръв път президент и премиер са заедно домакини на визита от такъв мащаб. Очевидно те вече се напаснаха и дават все повече сигнали, че се разбират чудесно", каза още журналистът.

Тя прогнозира, че ще откликнем на призива да престанем да осъществяваме социален дъмпинг.

"На Макрон също му трябват някакви малки победи. Редките посещения на френски държавни глави винаги са в ключови моменти и всеки път са били базирани на ценности", добави Арман Бабикян.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
600 МИЛИОНА ЕВРО преди 1 година
от бедна БЪЛГАРИЯ за френския ВПК. Ама разбира се. Това се нарича ЕВРОСОЛИДАРНОСТ. А нашите заводи да пустеят. Завода за БМП и МТЛБ до ЧЕРВЕН БРЯГ отдавна е бастисан от "ДиМОКРАТИ" и евроатлантици. Браве бе управници. не стига , че ни набута дъртия крадец от МАДРИД с КУГЪРИ, които стават само ТИКВАТА да си вози шкембето на цената на 3 МИ171 последен модел. Нали на парада видяхме, че още летят старите съветски МИ8 още от времето на БНА+1 КУГЪР
28
1
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
каква снимка просто - нали се сещате как влиза на един французин тази прегръдка от бай боковец!
27
1
 
6
 
! Отговори
мармота с шоколада преди 1 година
До Я, па Я

Изрита ги Де Гол,щото беше мъж!Сегашните са послушковци като меркелица!
26
3
 
7
 
! Отговори
дреме му преди 1 година
Дошъл е да си вземе своето,а бочко ще стои мирно,и ще слушка!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боце, пази бабите от герП да не ги опляска набързо макарона.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу ЕС и нео-колониализъма!
23
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ние сме малка и бедна държава не сме ограбвали колонии и не желаем да влизаме
в конфликти с когото и да е било не желаем да купуваме оръжие от когото и да е
искаме мир не искаме конфликти със съседите и русия който е канил бежанци в
европа да се оправя да не ни намесва не виждам тази визита като полезна за
българия искат да си продават оръжието чисто бизнес дела
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сметката за свежа работна ръка от Африка е Азия,която си правеше Меркел и колегите и Еврогнусняри удари на къмък и претърпя пълен провал.Щото Шебеците искат да почиват и лапат пари,но без да работят!
За това,дай сега да го набиеме четвъртит с контрагайка на ония тъпаци от България!
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Микрон и за карикатура на Шарли Ебдо не става.
20
4
 
14
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 1 година
Стига с този Макрон. Някакъв французин доведе баба си безплатно на море -чудо голямо. Няма пари за здравеопазване, за намаляване на дълговете на държавата и общините ,а за френско оръжие има?!? Имахме заводи които произвеждаха военна техника за пехотата - да се възстановят с тези пари и да произвеждаме и изнасяме, а не да подпомагаме френската икономика. Да се попита герантофила защо иска да налага протекционизъм в ЕС в облостта на свободното придвижване на хора?!?
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка пародия на мъж. Борисов може да е всякакъв но поне има мъжка физика, а не като френската настъпена жаба
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешен комик.
17
4
 
17
 
! Отговори
Калта преди 1 година
Като му гледам нахилената тиква на пожарникаря си мисля: няма господ на този свят, иначе нямаше да търпи това безобразие.
16
11
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Само глупости плещите. Какво очаквате, подаръци ли да раздава. В наш интерес е да се избере най доброто за БГ. Да не забравяме, че Франция е в списъка на световните велики сили и е ядрена държава. Практически тя е на нивото на САЩ, Русия и Китай и е единствената РС държава която може да си позволи независима на 100% външна политика (ако пожелае). Да не забравяме как изритаха с шутове САЩ от територията си през 60те години и напуснаха НАТО, те и досега са само политически член, не и военен.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колониалните величества се кланят на господаря си. Какъв битак!
14
2
 
18
 
! Отговори
бучка захар преди 1 година
Пожарникаря цял месец тренира за срещата с Макрон - поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера. Като благодарност, Макрон ще му подхвърля по бучка захар!
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националният предател този път какво ще подпише..
Може би да нарежем на скара трите останали ни самолета и турцот на да охраняват небето ни и да ни пазят от лошите руснаци.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свобода, равенство, колбаси!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Суджук Нагъзвайски пак ще клекне с подвида опашка.
Прави, каквото му наредят Европейските му господари, а народът - кучета го яли.
Важно е Далаверата у комисионните да не спират.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отбрана не ни дават срещу най-голямата заплаха Турция. Шенген не спира бежанците и взривяват. Еврозоната не спаси Гърция от фалит и България ще плаща повече членски внос на други държави откокото са пенсиите.