Отбрана и социален дъмпинг... Макрон започва преговори

Сред другите теми вероятно ще бъдат Шенген и Еврозоната
25 авг 2017 10:15,
52

Обща европейска отбрана, отпор срещу тероризма, Шенген, Еврозоната и социалният дъмпинг ще са в дневния ред на разговорите на френския президент у нас. Това прогнозираха наблюдатели пред Bulgaria ON AIR.

Днес Еманюел Макрон сяда на масата на преговорите с премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. Държавният глава на Франция и неговата съпруга Брижит пристигнаха късно снощи във Варна.

Те бяха посрещнати от министър-председателя, външния министър Екатерина Захариева, френският посланик Ерик Льобедел и съпругата му, началникът на кабинета на президента Иво Христов и други. Борисов и Макрон бяха приветствани от почетен шпалир от матроси.

Още по темата

"Нормално е за всичко в ЕС да разчиташ на Франция, която е другият основен стълб заедно с Германия. Би било добре, ако влизането в Шенген е част от разговора", каза експертът Арман Бабикян.

Според него в България толкова години не е идвал френски държавен глава, защото не сме били интересни за Франция.

"Ключовите точки Варна и Бургас са изключително важни и за Франция. Стратегически тази линия става изключително важна, а Франция има решаваща дума в общата европейска отбрана и в Съвета на ООН", каза още Бабикян.

Журналистът от "24 часа" Кристина Кръстева смята, че визитата на Макрон е знакова заради задаваща се реформа в ЕС. Според нея Франция ни подкрепя за Шенген. Тя допълни, че въпроса с чакалнята за Еврозоната е по-сложно, но и там бихме могли да очакваме подкрепа от Франция.

"Отпорът срещу терора е официално обявен в изредените теми на разговори. Вече е ясно, че България е заделила 1,2 млрд. лева за закупуване на техника за пехотата от Франция. За пръв път президент и премиер са заедно домакини на визита от такъв мащаб. Очевидно те вече се напаснаха и дават все повече сигнали, че се разбират чудесно", каза още журналистът.

Тя прогнозира, че ще откликнем на призива да престанем да осъществяваме социален дъмпинг.

"На Макрон също му трябват някакви малки победи. Редките посещения на френски държавни глави винаги са в ключови моменти и всеки път са били базирани на ценности", добави Арман Бабикян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
600 МИЛИОНА ЕВРО преди 6 години
от бедна БЪЛГАРИЯ за френския ВПК. Ама разбира се. Това се нарича ЕВРОСОЛИДАРНОСТ. А нашите заводи да пустеят. Завода за БМП и МТЛБ до ЧЕРВЕН БРЯГ отдавна е бастисан от "ДиМОКРАТИ" и евроатлантици. Браве бе управници. не стига , че ни набута дъртия крадец от МАДРИД с КУГЪРИ, които стават само ТИКВАТА да си вози шкембето на цената на 3 МИ171 последен модел. Нали на парада видяхме, че още летят старите съветски МИ8 още от времето на БНА+1 КУГЪР
22
1
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
каква снимка просто - нали се сещате как влиза на един французин тази прегръдка от бай боковец!
21
1
 
8
 
! Отговори
мармота с шоколада преди 6 години
До Я, па ЯИзрита ги Де Гол,щото беше мъж!Сегашните са послушковци като меркелица!
20
3
 
9
 
! Отговори
дреме му преди 6 години
Дошъл е да си вземе своето,а бочко ще стои мирно,и ще слушка!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боце, пази бабите от герП да не ги опляска набързо макарона.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу ЕС и нео-колониализъма!
17
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ние сме малка и бедна държава не сме ограбвали колонии и не желаем да влизамев конфликти с когото и да е било не желаем да купуваме оръжие от когото и да еискаме мир не искаме конфликти със съседите и русия който е канил бежанци вевропа да се оправя да не ни намесва не виждам тази визита като полезна забългария искат да си продават оръжието чисто бизнес дела
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сметката за свежа работна ръка от Африка е Азия,която си правеше Меркел и колегите и Еврогнусняри удари на къмък и претърпя пълен провал.Щото Шебеците искат да почиват и лапат пари,но без да работят!За това,дай сега да го набиеме четвъртит с контрагайка на ония *** от България!
15
4
 
16
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Стига с този Макрон. Някакъв французин доведе баба си безплатно на море -чудо голямо. Няма пари за здравеопазване, за намаляване на дълговете на държавата и общините ,а за френско оръжие има?!? Имахме заводи които произвеждаха военна техника за пехотата - да се възстановят с тези пари и да произвеждаме и изнасяме, а не да подпомагаме френската икономика. Да се попита герантофила защо иска да налага протекционизъм в ЕС в облостта на свободното придвижване на хора?!?
14
4
 
19
 
! Отговори
Калта преди 6 години
Като му гледам нахилената тиква на пожарникаря си мисля: няма господ на този свят, иначе нямаше да търпи това безобразие.
13
11
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Само глупости плещите. Какво очаквате, подаръци ли да раздава. В наш интерес е да се избере най доброто за БГ. Да не забравяме, че Франция е в списъка на световните велики сили и е ядрена държава. Практически тя е на нивото на САЩ, Русия и Китай и е единствената РС държава която може да си позволи независима на 100% външна политика (ако пожелае). Да не забравяме как изритаха с шутове САЩ от територията си през 60те години и напуснаха НАТО, те и досега са само политически член, не и военен.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колониалните величества се кланят на господаря си. Какъв битак!
11
2
 
20
 
! Отговори
бучка захар преди 6 години
Пожарникаря цял месец тренира за срещата с Макрон - поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера. Като благодарност, Макрон ще му подхвърля по бучка захар!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода, равенство, колбаси!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отбрана не ни дават срещу най-голямата заплаха Турция. Шенген не спира бежанците и взривяват. Еврозоната не спаси Гърция от фалит и България ще плаща повече членски внос на други държави откокото са пенсиите.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 Като му това яде пенюгата не се оплакваше!
7
5
 
20
 
! Отговори
Димитьр преди 6 години
Защо го обиждате Макрон,какво лошо вие направил? Нека дойде и Путин ако щете и африкански президенти! Важното е Бьлгария да не е в лоши отношения с нито една дьржава!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ах, каква била работата. идвал да продава военна техника.а аз си мислех, че иска с нещо да помогне.обикновен френски продавач.
5
1
 
17
 
! Отговори
симитлиювския кмет преди 6 години
Бе кажи му на Боко едно канграчулайшън и е готов... За канграчулайшан ду.. дава.
4
3
 
20
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
ЕС разруши българската икономика със съдействието на българските политици и взе най-ценното децата на България!!!България произвеждаше военно оборудване за млрд. долари,но всичко е разграбено от новите политици-бизнесмени!!!