Учителка скандализира!: Децата със спецпотребности – "зверски опасни"

Родители скочиха, Етичната комисия ще реши как да я накаже
25 авг 2017 10:52, Петя Славова
281
Учителка скандализира!: Децата със спецпотребности – "зверски опасни"
Снимка: архив, Reuters

Децата със специални потребности са "зверски опасни", заявява в социалните мрежи една детска учителка.

Изказването й е по повод на 15-годишния Иван, който уби 11-годишната Никол.

На страницата си във Facebook Христина Шиндова обяснява, че децата със специални образователни потребности може да са "зверски опасни".

"Вие давате ли си сметка за какво става въпрос? Колко много деца и хора със СОП има, които се "интегрират" и си ходят без проблем сред нас. А ако тия хора не са достатъчно изследвани и не се занимават достатъчно с тях, те са зверски опасни! Спрете с "приобщаващото образование"! Върнете специалните градини и училища и пансиони за тези деца! Това е опасно за бъдещето на тази планета! Осъзнайте се!"

Още по темата

Коментарът й предизвика недоволство и няколко сдружения на родители с деца със специални образователни потребности (СОП) изпратиха отворено писмо до медиите: "Ние, родителите на деца със специални образователни потребности, сме изключително търпеливи. Години наред се надяваме една институция, която може да бъде изключително полезна за социализацията и развитието на децата ни да стане такава.

Тази институция е българското училище/детска градина. Години наред търпим обиди и пренебрежение от служителите й към нас и към децата ни. Търпим тормоза, на който са подложени децата ни в училище, не само от съучениците им, но и от служители на тази институция. Търпим омаловажаването, а често и покриването на жалбите и сигналите които подаваме до вас като институции, относно тормоз и нередности в училището.

Търпим проформа отговорите на тези жалби. Търпим некомпетентно отношение към децата ни, от хора, които би трябвало да осигуряват тяхната подкрепа. Тези хора са Ваши служители. Търпим, сменяме училища, когато вече стане нетърпимо, и се надяваме децата ни да попаднат на хора. Търпим и водим децата си със страх на училище, с едничката идея и надежда – те да се социализират", пишат родителите.

Христина Шиндова е учител в детска градина и се занимава именно с деца със специални потребности.

"Нито мога с лека ръка да застана на нейна страна, нито да я оневиня. Тя е един добър учител, млад, вярно е, че няма опит, но децата я обичат", каза Ивелина Иванова, директор на детската градина на учителката.

Общината е спряла отпуските на директорката и учителката, за да получи обясненията им.

Директорката Иванова увери пред Нова тв, че въпросната учителка ще бъде наказана.

"Дистанцираме се от тази позиция. Нашата детска градина работи от дълги години с деца, които имат специални образователни потребности. Учителката ще си понесе вината за казаното. Етичната комисия ще реши какво наказание ще й бъде наложено", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето от децата със СОП все им е едно дали ще да е нормално училище или не. Това е по-скоро каприз на родителите. Защо не наричате нещата с истинските им имена, защо не приемете, че децата са различни. Държавата би трябвало да осигури индивидуални грижи за всяко дете спрямо неговите потребности.
7
3
 
63
 
! Отговори
Симо преди 6 години
Защо истината е "скандална" и защо някой който я е назовал трябва да се накаже?
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шундова е права! Случващото се е потвърждение на думите и!
5
3
 
81
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Права е тая даскалица, послушайте я!
4
2
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какви са ?Опасни са си на 100%.Ще изкара ножът ще заколи някое дете?Какво ще го спре?Красивите думи изписани от изтрещели лелчета-пишман психоложки по европрограми? Булшит.
3
4
 
113
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е!!! Аз съм "преподавала" на едно такова СОП...даже и животно не мога да го нарека,плюеше,хапеше,въртеше се като бясно по пода...майка му беше в час с него, блъскаше я,храчки...а другите деца търпяха! Защо? Защото системата казва че трябвало да се интегрира... е, децата се преместиха в други училища и класове! Интегрираха го!
2
2
 
103
 
! Отговори
Mimoza преди 6 години
Вчера имаше огромна дискусия в друг сайт.Моето мнение е, че так наречената социализация на деца със СОП НЕ Е възможна и това само вреди на останалите нормални деца. Трябва да се върнат специализираните градини и училища. Тази учителка е права!
1
0
 
80
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Ресурсните учители имат график за работа с тия дечица по няколко часа седмично и то насаме с тях.През останалото време са в групата в която госпожата се грижи за трийсетина деца.Как се справят нямам идея.