Двама българи загинаха при катастрофа в Унгария

Две млади жени на настанени в болница в град Дьор
27 авг 2017 12:04, Красимир Ангелов
18
Двама българи загинаха при катастрофа в Унгария
Снимка: Reuters

Двама български граждани са загинали, а други двама са ранени при тежка катастрофа на 26 август на главен път М16 в района на граничен пункт Райка-Оросвар, съобщиха от МВнР.

Информацията е подадена от унгарската полиция пред българското посолство в Будапеща.
Дипломатическите ни представители са уведомили близки на загиналите и пострадалите.

Загиналите са мъж на 47 г. и жена на 46 г. Ранените са две жени на по 25 г., едната - тежко, а другата по-леко. Двете жени са настанени в болница "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" в град Дьор.

Катастрофата е станала между лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация.

Служителите на дипломатическото представителство са на разположение на близките и следят ситуацията.

Това е втори случай на тежка катастрофа с български автомобил в Унгария, след като вчера от МВнР информираха за друга катастрофа в страната, при която граждани на Република Македония, управлявали автомобил с български регистрационен номер с марка "Мерцедес", пострадаха на магистрала М5 пак в Унгария.

Всички близки и роднини, които желаят да получат повече актуална информация могат да го направят на дежурния телефон в посолството в Будапеща: + 36 20 534 4559.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Цифра 16 няма в десетичната бройна система, която използваме. Цифрите са десет: 0,1,2,,,8,9 в тази система. Ти да не изпозлваш бройна система с основа 17 или повече?
12
5
 
3
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 6 години
Има билети за по 10 евро на нискотарифните компании за където ти душа иска. Къде сте тръгнали бе, нещастници, с тия таралясници?
11
2
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Така е прав си, останал съм с впечатление ,че цифрата е 16!
10
0
 
3
 
! Отговори
До TIR преди 6 години
Визираш Е65 и Е 75 от М1 до Райка,може би?Това е М15. М16 няма!!!Даже и в проектите на пътното я няма. Справка:wikipedia,google и т.н.Аз също съм шофьор!
9
0
 
2
 
! Отговори
TIR преди 6 години
Има магистрала М16 но само е започната и става нормален път към Райка и Братислава!Всяка седмица минавам от там!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълъг път и умора, все се лъжем че още малко и стигнах, ама не е така. Случвало ми се е на 30 км от крайната точка да спра на бензиностанция и да подремна час време.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да ги прости!
6
0
 
14
 
! Отговори
Емо Г. преди 6 години
За да няма спорове, някой, който знае унгарски, трябва да си каже думата, а именно: аз. Та, "Пец Аладар Мегией Октато Корнац" се чете на български: "Пец Аладар медйеи октато корхаз", а градът се пише "Гьор", но се чете "Дьор". Това е!
5
2
 
10
 
! Отговори
Тео преди 6 години
До marry"Краскоооо ,града не е Дьор а Гьор!!!Абе Днес БГ подбирайте си кадрите!"Такааа ... тук, мери, не сте права. Това, че градът на маджарски се пише Györ, не означава, че се произнася Гьор! Точно Дьор е, така, че в случая се изказвате неподготвен/а/. Транскрипцията при унгарците е друга. Това е. Като не знаете, не се излагайте!!!Нека загиналите почиват в мир и пожелавам бързо оздравяване на пострадалите!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не се сещам къде на магистралата Будапеща - Сегет няма разделителна мантинела. Да не говориш за друга магистрала?
3
0
 
15
 
! Отговори
И аз преди 6 години
Полските туристически автобуси са потенциална заплаха и в България. Вчера едва избегнах страничен сблъсък с един полски автобус при това на магистрала. Полските тирове са напълнили пътищата ни, не се съобразяват с условията, карат некомпетентно. Шофьорите им са нахални. С една дума видите ли полско превозна средство - далеч от посредствените им шофьори.
2
6
 
9
 
! Отговори
marry преди 6 години
Краскоооо ,града не е Дьор а Гьор!!!Абе Днес БГ подбирайте си кадрите!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже карам ТИР и често ми се налага да минавам по магистралата Будапеща Сегет и всеки път виждам катастрофи. Тази магистрала няма разделителна мантинела с две платна е и въпреки че са широки винаги има катастрофи. Катастрофите се случват поради заспиване и преумора. Тези които идват от Австрия за да я преминат карат цял ден и вечерта пресичат Унгария и умората си казва думата. Навлизат в насрещното и става голямо мазало защото се удрят с високи скорости.