Скоро и у нас: При катастрофа автоматичен сигнал до 112

Парламентът ще дефинира понятието "електронно обаждане"
27 авг 2017 07:30, Красимир Ангелов
30
Скоро и у нас: При катастрофа автоматичен сигнал до 112
Снимка: Булфото, архив

Понятието "електронно обаждане" ще бъде въведено в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, става ясно в преходните и заключителни разпоредби на Закона за МВР, проект за чието изменение е внесен в Народното събрание тази седмица.

Нововъведението е в съответствие с европейското законодателство, съобщава "24 часа".

Става дума за спешно повикване от превозно средство към телефон 112, направено автоматично чрез активиране на бордовите сензори на автомобила или чрез ръчно набиране. Данните се подават към най-близкия център за приемане на спешни повиквания, а чрез мрежите на мобилните оператори може да се осъществи и разговор между пътниците и оператора на спешния телефон.

На този етап обаче не е съвсем ясно обаче дали българската система на 112 може да обезпечи технически това и евентуално кога ще стане.

С поправките се въвеждат промени и в Закона за българските лични документи, така че по желание на гражданина в личната карта и паспорта му да се съдържат данни и удостоверения за електронна идентичност и електронен подпис.

При регистрация на автомобили в КАТ пък вече ще се прави електронна справка в базата данни на държавата, в която първоначално е регистрирана колата.

Ако при годишния технически преглед на превозно средство пък се установи опасна неизправност, ще се свалят табелите му и ИА “Автомобилна администрация” веднага ще уведомява МВР за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Риск от земетресения преди 6 години
МНого страшни напрежения генерира тн ДОлнодунавски разломен сноп.Подава от видин следящи проблеми с режещи скенери монтирани на тирове и автомобили сечащи разломите по дунав мост две.Има засечена ТЪНКА ЧЕРНА ЛИНИЯ по река Дунав ..Пидерите които манипулират и МВР се стремят да ликвидират обитаемия дом за домашни хора от хилядолетия.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анкара растревожена преди 6 години
Заради тн дневни скенери /бели високо вредни скенери монтирани вместо безвредни жълти фарове има много жестоки напрежения по АНАдолския разлом генериращ земетресения с цел ликвидация на хората .Докладвайте на Ердоган да забрани движението с включени фарове и скенери денем .
26
0
 
0
 
! Отговори
аман от терористи преди 6 години
Да се арестуват нагли брокерчета прокарващи нагло престъпни проекто наредби през Парламента предлага река ДУнав:/заради тях има предложение:ЕКсперти да ликвидират КАТ веднага. всички teroristi s uniformi писали разорителни глоби срещу граждани вкл БЪлгари да се оставят трайно без работа като нагли престъпници.Утре заради тези може д а ни изгорят Европа подава охраната на река Дунав заради тежки увреждания на биосферата и атмосферата при Моста над Видин..
25
0
 
1
 
! Отговори
КАт да платят ГЛОБИ преди 6 години
Да се удържа десетократния размер на нагло престъпните разорителни глоби от терористи от КАТ.Тези нагли престъпници с е издържат само с ОГРАБВАНИ ПАРИ ОТ НАРОДА ПРЕЗ БЮДЖЕТА.ВМесто да пазят НАРОДА и да спазват ЗАКОНА слугуват на две три нагло вредни фамилии ограбващи БЪлгария през парламента.НАд седем милиона в БЪлгария с а пострадали трайно заради КАТ терористи.Увредена е биосферната охрана до одрин и Белград с холограмни оръжия лепени въпреки ЗАБРАНА ОТ ЗАКОНА
24
0
 
1
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 6 години
В БЪлгария за всички убииства по пътищата са виновни терористи от КАТ.Мръсните *** провеждащи масови убииства ползват КАТ за принуждаване на милион водачи да нарушават ЗАКОНА.Закона ЗАБРАНЯВА движението с включени фарове през ДЕНЯ.Терористите от КАТ глобяват зверски всички които СПАЗВАТ ЗАКОНА.При всички катастрофи вече първо се проверява имали заслепяване _ ИМА.От СОфия до Варна средно един водач на МПС денем е ослепяван над 200 000 пъти..с скенери против мъгла_ ЗАБРАНЕНИ
23
0
 
5
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Пак ли ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ...................
22
1
 
2
 
! Отговори
АМАН От МВР преди 6 години
ПОлзваха обемен контрол за разпиляване на МВР капаните по пътя..Озверяваха полицаи с спец софтуер срещу Българи ..Озверените полицаи пишеха актове разоряващи гражданите които не увреждат земята с включени фарове през деня/Закона забранява движението с включени фарове през деня ИЗрично. НАгли престъпни бяха прокарали през парламент аНАГло престъпни наредби които и досега са НЕЗАКОННИ..
21
0
 
1
 
! Отговори
Аман от убиици преди 6 години
Спомнете си деня в който бе застрелян афганистанец на границата.Провеждащи кървав терор срещу Сирия,Йемен, и други страни бяха нахендрили на МВР тежко терористична черна техника ..Трафиканти на хора с едно две натискания на екрана на таблета знаеха къде е всеки един служител ,автомобил и камера с точност до микрометри
20
0
 
1
 
! Отговори
АМАН от ТЕРОРИСТИ преди 6 години
ПОредна нагло престъпна античовешка система внедрявана от масови убиици през наркотизирани престъпници прецакващи БЪлгария през МВР>Позволява на терористи и масови убиици да следят всеки с точност до 3микрометра. Неудобнит е на мафиотите могат да бъдат убивани с блокиране на съзнанието на водача..
19
2
 
14
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
Най-вероятно първо ще ороработи автоматичното написване на акт за катастрофата - поради несъобразена скорост.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в Русия отдавна но има ! Системата там се казва Эра Глоннасс и се вгражда във всички нови коли от 2013 г. Целта и е при катастрофа да се свързва директно автоматично със спешния център и на мястотото където е позиционирана кола от сателитите се изпращат , пожарна линейка и полиция. Предполагам патента е техен!
17
5
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 18Новите лични карти са по желание.Чети после пиши
16
2
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Пари за увеличение на пенсиите и заплатите няма. За болниците няма. За куп други неща няма. За полицейщина обаче винаги ще се намерят.Някой ще каже ли колко пари на данъкоплатеца бяха дадени за новите автомобили на КАТ и новата им електронна система ?!Колко милионера отидоха ?!Само за сравнение ще кажа, че в Гърция има лични карти със срок 40 години !!!Нашите ги сменяме на 5 години.Е, питам ние по-богата и по-демократи ли сме от гърците ????
15
5
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А моя Москвич от къдя ши са обажда.От бобината ли или от радиоапарата
14
3
 
18
 
! Отговори
drun drun ta plqs преди 6 години
Колкото бутоните за набиране на поддръжката за асансьорите работят,толкова и тази система в беге шит ще работят.В беге *** всичко работи формално,на практика се обират чувалите с парите.
13
1
 
20
 
! Отговори
пари преди 6 години
Мине-не мине някой месец и почват да сменят личните карти, номерата на колите и т.н ;) последният път МВР щяха за 100 млн да правят някакви фабрики за печат на лични документи, сега нова схема някаква
12
2
 
16
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Отново ''Глупости под шипковия храст''!
11
6
 
7
 
! Отговори
лупи преди 6 години
И колко коли, продадени в България имат подобни устройства, които да сигнализират при катастрофа? Щото пред нашия блок няма спрени такива
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният абзац леко ме озадачава и не видях връзка с темата за електронните обаждания към 112. Къде е връзката между 112 и спирането на коли от движение заради техническа неизправност?
9
7
 
0
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Да видим, пак ще се избиваме като кучета