Диригент с петиция за ремонт на столичните тротоарите

Нели Пинтева - Банс пострада тежко след падане в София
28 авг 2017 15:30, Анисия Иванова
26

Диригентът Нели Пинтева - Банс стартира петиция за искане на ремонт на тротоарите в София, след като през юли се спъна на плоча на ул. "Московска" и счупи носа и левия си лакът.

Заради инцидента Пинтева трябва да претърпи две сложни операции, следвани от дълъг период на рехабилитация, което ще я отстрани от професионалния ѝ живот за известно време. Към момента петицията е събрала 672 подписа на граждани.

Още по темата

"Големият проблем ще бъде китката, защото имам разкъсване на капсулата на китката, а за моята професия са необходими движения, много по-интензивни, отколкото на обикновен човек. 672 подписа с много коментари показва, че това наистина е един голям проблем, защото това представлява опасност за здравето дори и опасност за живота", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Според нея състоянието на някои столични тротоари представя София в много лоша светлина и може да окаже негативно влияние върху туризма.

Желаещите да се включат в искането могат да го направят онлайн или в офиса на Асоциацията на пострадалите при катастрофи на ул. "Лайош Кошут".

"За мен е много важно тази петиция да направи нещо за хората, които са след мен, особено за тази генерация от пенсионери", разказа още Пинтева.

Неприятната случка наложи отмяна на ангажиментите ѝ, а сега тепърва ѝ предстои операция на носа, тъй като вследствие на падането има проблеми с дишането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анисия, кое не е наред в заглавието?
2
3
 
8
 
! Отговори
юрданкаа преди 6 години
що си не копам компиро...
1
7
 
4
 
! Отговори
Юрдана преди 6 години
Що не си мааш с клечката