Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
1
 
4
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 6 години
Нищо страшно, няма да е първата българска държава, която българите са изгубвали или харизвали на друг народ. Като се почне от Стара Велика България, превзета от хазари, та после първо Българско царство, второ Българско царство, византийско робство, турско робство и т.н. (за точен исторически порядък не претендирам) Просто е поредната загуба.
374
5
 
25
 
! Отговори
Пфуууу, преди 6 години
Локуми,ластици и познатите лафове и оплакване. Стига сте плюли бе. Точно вие,новоизлюпените демократи съсипахте родината ни,а сега бягате от потъващия кораб като плъхове. Ама че- племе. Нали искахте капитализъм,Борисов и Сие? Нали вождът ви твърди,че вБългария всичко е прекрасно. Ами,защо бягате от хубавото,бе? Бягате от неговото управление. Отивате в чужбина и гласувате пак за него,като обричате род и Родина. Как да ви нарече човек? Чипът,чипът е виновен...
373
7
 
3
 
! Отговори
За 416 преди 6 години
Ми сигурно ще искал Баце и деца да ти направи ;)На скапан муй Баце му е виновен;(
372
23
 
6
 
! Отговори
demograph преди 6 години
И на тоя Европа му е крива. Тя се точяла и заради туй и ние се топим та умираме. Безогледното прогонване на млдите, като потенциална опозиция на мутРуската мафия, е причината за смъртта на нацията.А мерките за оцеляване, които ни пробутва същата тази мафия са приспивателно за по лека демографска смърт.Комунистите русофили изтребват и прогонват българите от земята им за да дойдат руските кукувици. Това е истината.Има три мерки които Веднага ще доведат до обрат, но няма КОЙ да ги изпълни.
371
3
 
20
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
Абортите са повече от ражданията в пъти.Българката иска кариера и тяло- деца не ще.
370
1
 
14
 
! Отговори
deathfor.. преди 6 години
Баце каза че всичко е наред.. Е, не е уточнил за кого точно..
369
3
 
16
 
! Отговори
Не кради, не убивай преди 6 години
Проблемът е най-вече в сгрешената ценностна система на българина. Повечето мислят само за себе си, а не как да помогнат с нещо на страната си. "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" Всеки трябва да жертва малко от труда си, времето си, парите си, за да помага и да се бори за страната си, както са го правели през Възраждането. Ценностна система обществото може да изгради само с объщане към традиционните ценности. За това трябва да се въведе Вероучение. Да се различава Добро от Зло.
368
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалист Много добре си описал ситуацията в БГ. Да знаеш, че освен *** тука стана и зверилник. Мои братовчеди са на различни места в Западна Европа и те са на същото мнение като теб.Никакво връщане, колкото и трудно да ти е било в началото там , където си за децата ти има бъдеще. Бъди здрав и все така разумен.
367
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно,изнесли се от България стотици хиляди индуси и други не се родили от малолетни индуски още стотици хиляди....НИЩО И НЯМА НА БЪЛГАРИЯ,с една трета по-малко прави десет пъти по-голям износ!!А ДА, НЕ СА БЪЛГАРИТЕ ДВА МИЛИОНА КОИТО СА "ИЗБЕГАЛИ'АМИ СА ЕДИН МИЛИОН И ТО С ТИЯ ОТ "ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ "В ТУРЦИЯ А ОТ ДРУГИТЕ ДВЕ ТРЕТИ НЕ СА С МАЙЧИН ЕЗИК-БЪЛГАРСКИ!!Стига ревахте,едните ДА ПРАВЯТ ПОПУЛИСТКА ПОЛИТИКА А ДРУГИТЕ ДА ЛАПАТ ПАРИ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩА БРОЙКА НА "МАЛЦИНСТВОТО"!
366
1
 
23
 
! Отговори
Българин в Дания преди 6 години
Хайде пак прах в очите - тази демографска криза се дъвче от мноооооого време :) "Кучето си лае, кервана си върви" са казали хората. Аз и жена ми сме образовани и имаме магистърски степени (аз съм IT, жена ми е HR). Имаме 3 прекрасни българчета - но каква полза ?? (това е риторичен въпрос). Тя се явяваше на интервюта в продължение на 2 години, за да започне където и да е по специалноста си. Но колежките и когато и зададат въпросът "Колко деца имате ?" И когато чуят отговора ... Enjoy the silence
365
5
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Спокойно, много сме добре сега спрямо намалението на българското население, което предстои през следващите 27 години. Реално българите сме намалели от около 8 млн през 1989 -та до 5.5 млн. в момента в България.
364
3
 
64
 
! Отговори
реалист преди 6 години
за какво да се връщам ?заплатите китайски, цените европейски, престъпленията много, корупция навсякъде, селянния до шия, обществото чалгарско, политиците крадливи, съседите завистливи, улиците разбити (по тях глутници кучета), работа няма, софия пълна, селата празни, наркомания на всеки ъгъл в кварталите (легендите за пропадналия "запад" са неверни, зависимите от твърди дроги в Бг са в пъти повече), условията за децата нищожни, майките бедни, пенсионерите гладни, гетата големи, само нета е бърз
363
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРеферендум за влизане в майкя си *** нещеш ли?
362
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
б.лгаристан загива и изчезва тва е ясно въпроса е осъзнават ли го тая *** тая *** в парламента
361
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в света има около 200 държави. През последните 4 жиляди години от човешката история е имало над 1800 държави. Така че е нормално да се присъединим към по-голямата група от изчезналите държави
360
1
 
22
 
! Отговори
Св преди 6 години
Най - много ми харесва някой невъзвръщенец, наживял се по Европа, уреден от всякъде и каже - ще се върна, като положението се оправи. Демек аз ще си живея, ще си създам семейство, е уредената страна в Европа, пък вие баламите, които оставате, бачкайте, оправете ми положението, през това време аз ще си купя жилище, къща евентуално за старините, но и той не си вярва, че ще се върне, така ще си пустеят и новопостроениете им жилища, с цел инвестиция и някогашно завръщане ...
359
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да благодарим на политиците ни!
358
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдум за излизане от ЕС и присъединяване към Руската Федерация. Ако някой си мисли че това не е единственото спасения за българския народ много се лъже.
357
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
б.лгаристан загива и изчезва тва е ясно и на едно дете
356
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете мин заплата 320лв както предлагат т.н. "бизнесмени" и ще избягат не само българите, а дори и *** :)