Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
11
 
! Отговори
Калайджи преди 6 години
Това за изчезването на България е вярно,но нямали възможност всичко то това падение да се препише на Комунизма е социализма,а ние димукратите да останем на страна и да пратим Живков и другите на Народен съд, ание да си измием мръсните конки с тях?
334
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължение от 368 коментар. Масово предприятията и заводите бяха продадени но, всъщност бяха подарени за 1 лев на наши хора, които уж трябваше да погасяват задълженията на предприятията, но се оказа, че можело и да не плащат. Обраха ги хубаво, всичко нарязаха на скрап. Гушнаха по няколко десетки милиончета и си закупиха имоти в чужбина, а ние народа тук се чудихме къде да работим за да купим хляб на децата си. Ето така премина българският преход.
333
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България сега е, че в Полша, Чехия и Унгария имаше социализъм, а при нас имаше комунизъм, затова сега заплатите при нас са ниски и хората не раждат!
332
3
 
21
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Българите в чужбина сме около 4 милиона. Нещо не са ви верни сметките
331
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA VI USA NA NA NA PUKAITE OT MIZERIQ
330
4
 
6
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
До Анонимен #370. А ти правиш ли разлика между Социализъм и Комунизъм? Защото в другите страни, които цитираш имаше по-скоро първото, а второто беше "у нас"!
329
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма суджук за всички!!!!Кралят слънце 10 години вече папча.......
328
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA VI USA NA NA NA MRETE SEGA
327
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди имаше спокойствие, а ромите се страхуваха от тогавашната милиция сега полиция. Българите живеехме спокойно. Имаше сигурна работа. Можеше, да изтеглиш кредит и знаеш, че ще го изплатиш, и жилището ще е твое, а след това ще го наследят твоите наследници. Когато дойде демокрацията изведнъж започнаха предприятията и заводите масово, да не са на печалба по изкуствен начин защото трябваше, да бъдат прелапани от наши хора.
326
0
 
24
 
! Отговори
Aha преди 6 години
Прав е човека долу. Да се осигуряваш на реален доход е безобразие. Помислете какво правят с парите ви - подържат най- многолюдната шапкарска армия в европа (на глава от население); издържат публична администрация с невероятни размери (и като идеш при тях и ги помолиш да си свършат работата, те се рамотават, мръщят и ти губят врвмето и парите); дават помощи и инвалидни пенсии на *** граждани,а в същото време се подиграват с българакия пенсионер. Парите които получават от мен да са им пройлети.
325
2
 
16
 
! Отговори
суджук герберски преди 6 години
Кой не скача е червен, който скачаше -кр..ен.или скакаулецКое куче лаеше, ама кой да слуша...Няма икономически активни сили заинтересувани от възстановяването на българската държава. Това е истината..За хората на заплата трябва обединяваща идеология - кой да я създаде - боко и цецо - ми те само делят на едно, и хоризонтът им е два пръста. Собствениците за по-лесно ще превъртят активите в ликвидност и изфирясат а не да инвестират в държавата и хората. Това е. Цунг цванг при тази ситема
324
0
 
11
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Така е заради уоравляващите и роботодателите.
323
0
 
21
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Днес в Пз е модерно да си ром който си идва от чужбина за 1месец, купува си жилище тук и пак заминава.Модерно е защото само те имат пари за жилище!
322
9
 
10
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Това което посяха комунистите продължаваме да го жънем не само у нас, но и в сравнително богати държави като Чехия, Словения, Полша. Комунизма е по-лош от чумата...
321
3
 
6
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
...Освен наследството на Комунизма и заразителния Нихилизъм, който битува повсеместно има и една пряка причина за констатациите, които дава статията и повечето коментиращи. И според мен това е централизацията на бюджетите. Софиянец съм, но тази централизация съсипва Страната. Докато не се пренасочат (оставят) част от парите и към останалите Градове и градчета, няма как да задържим населението там! Само с Туризъм не става. Американския модел не работи у нас, понеже ни го налагат Комсомолци!
320
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
360, при турците раждаемостта също спадна, но не така драстично. Просто тяхната култура е по-патриархална и за тях деца не се правят, само когато можеш да ги храниш със златна лъжица.Българина че е беден, беден е, ама и културата му е друга. Прекалено много иска всичко да му е подредено, да е забогатял, да си е купил жилище, да е завършил висше и така става на 35, прави 1 дете и после се оправдава с мизерията.А турците си правят 2 деца до 25-30 и си гледат някак, ама и семействата им са здра
319
18
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Нормално е, когато 45 г. държавата беше превърната в лагер-затвор, ограден с бодлива тел, а по желаещите да напуснат се стреляше на месо, е нормално в следващите 25 г. да има известен отлив от страната на тошовото благоденствие, към "загниващия запад" и цивилизования свят. Това което го посяха комунистите, продължаваме да го жънем и сега, а от тях наследихме и ромите, които в консервните комбинати, птицекланиците и ТеКеЗеСетата си крадяха от държавното без някой да го е еня и се въдеха на воля..
318
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Робовладелеца реве че робите избягали като им махнал веригите. Ей, това цирк ли е или съм Ада?
317
12
 
15
 
! Отговори
до 349 преди 6 години
Причината за демографският срив е повече от ясна - мизерията, която дойде с демокрацията.-Причината за мизерията не е демокрацията - виж Западна Европа и Америка. Причината е, че БКП начело с Живков съсипаха икономически България. Тя фалира и демокрацията завари държавата напълно ограбена, при това с огромни заеми, които съсипаната икономика не можеше да връща. Освен това комунистите бяха ограбили здравните и пенсионните фондове - затова сега пенсиите са мизерни.
316
3
 
11
 
! Отговори
цоциалист преди 6 години
Нема млади да им цоцам живота.Избегаха ми.Помощ.