Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя на терминал 1. Всекидневно виждам как млади хора се изнасят с нискотарифните авио линии защото немогат да си позволят скъпи билети и направо се пръскам от яд. Вместо мутрите да се изнасят подгонени от власта се изнасят образовани млади хора! Докога младите хора ще напускат родината си подгонени от мизерията в мутроландия. Докога ще ни управляват ниско челести с по две гънки в мозъчната си ***? Докога ще търпиме това?
294
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България е, че 45 години беше под социалистическа система, а социализмът се оказа едно недосчи и за това днес хората не раждат.
293
11
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 6 години
Социализмът се провали, най-добрата система е капиталистическата система.
292
0
 
6
 
! Отговори
докато преди 6 години
съдиите и прокурорите са от фалшиви юридически факултети,докато ТЕЛК пенсионира хи-ляди здрави роми, докато няма мераклии за даскали /стани даскал Костадине, ама не мо-жеш само с балканистиката си/,така ще е , млади и високо образовани не ще останат,млади не ще се върнат в тази уродлива страна, страна на мутрите, с депутати 240 вмес-то 100, с олигарси, с приватизация кражба, с пари-дарение на роми, не, не, не .....
291
7
 
7
 
! Отговори
Демограф преди 6 години
Проблема на България сега е, че живковистите фалира страната 3 пъти за 45 години. При комунизма когато управляваха живковистите рухна демографската структура на България и населението започна да се стопява заради живковистката политика.
290
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистЗначи *** са най-богати в България. Ясно.
289
0
 
1
 
! Отговори
днес има а утре няма преди 6 години
- а за бъдещите ни деца ще има ли?
288
0
 
3
 
! Отговори
някой ден преди 6 години
До емигриралПак ще се върнеш при нас българите!
287
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Демографията реално рухва след 44-та при ударната урбанизация и вкарването на хората в заводи и ткзс-та, разбиване на семейства"и докато рухва демографията тайничко 6.5 млн стават 9млн, очакването е било до 2000 да станем 10+ милиона
286
1
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Те нещата са навързани: живееш относително добре, създаваш деца, обикновено две, по-рядко три, т.е. средно по 2,1 деца да кажем. В един момент жизнения ти стандарт рязко пада, примерно пада 10 пъти, както беше в България след 1989-та година и съвсем естествено спираш да създаваш деца, докато поне не си върнеш стандарта на живот от преди това. Чакаш, чакаш, ама годините си минават и в един момент за да не изпуснат последния влак, се решавате да имате едно дете, но то на стари години не е толкова
285
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографията реално рухва след 44-та при ударната урбанизация и вкарването на хората в заводи и ткзс-та, разбиване на семейства и тн и заместването им със партии и глупости на интернационализъм. Това след 89 беше просто опразване на килиите и затвора което по мирен или не начин щеше да стане така и така. Нещата не стават от днес за утре а това на което се е натресла България си е посято доста отдавна. За щастие и поне малко успокоение, жътвата също забавен процес и не пада от небето.
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 310Ама ти знаеш за Дугин?Щото нашите етнолози се правят, че такъв дзвер нема. А може и наистина да не го знаят, горките. Те са от БАН.
283
2
 
2
 
! Отговори
капиталист преди 6 години
До БългаринЗагниващият капитализъм се оказаха с по-голям опит а комунизма - ЕКСПЕРИМЕНТ...
282
7
 
8
 
! Отговори
емигрирал преди 6 години
за какво да се връщам? За да живея с арабите и новите българи - благодаря. Ще си гледам семейството и децата и ще бягам от държава на държава, докато оцелявам с християнските си ценности.Останалите, тарикати, марикати, демократи - вие сега се борете с арабите и новите българи. Аз отказвам да бъда жертва на жаждата за демокрация.Яжте си и демокрацията, и свободата, и пътят към Европа, и НАТО, следвайте САЩ.. Айде със здраве
281
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При капитализма всеки има шанс да стане консултант, пиар, може маркетинг, криейтив нещо, дизайн, фешън или просто поп- или фолк-стар.
280
1
 
8
 
! Отговори
ДО 307 преди 6 години
Има бая хора, които си живеят доста добре в България на фона на мизерията Обичам си родината, но това е като да обичаш човек, който знаеш, че си отива, а ти не можеш да направиш нищо. Номер 1 сме по загинали по пътищата на глава от населението в Европа, номер 1 сме по брой на пушещи и пиещи на глава от население, по брой смъртни случаи от сърдечни болести, и самоубийства, в следствие на депресии, и т.н. Не може да помогнем на никого, освен на самите себе си. Който не го разбира това,лошо занего
279
4
 
6
 
! Отговори
глас народен преди 6 години
До Ето 11Наложиха го всичко нашата банда комунисти!
278
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Това, което сега започват да говорят, като премълчават по-голямата част от истината, се знаеше още от 1992 година. Българките спряха да създават деца веднага след като демократите завзеха властта в България, т.е. след ноември 1989 година. От края на 1990 година родените българчета се брояха на пръсти и след като това продължи повече от година, от края на 1991 и през 1992 година това трябваше да бъде най-важната задача пред тогавашния режим, а не това, което те направиха - разграбваха България.
277
10
 
2
 
! Отговори
свободен демократ преди 6 години
Тодор Живков и Сталин са виновни. Русия и Путин също
276
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Без война, без катаклизъм" - май демокрация, свобода и път към Европа го наричаха. Нищо новите българи са по-тъмнички и се плодят, Бойко подписа да внасяме и араби. Абе идилия се оказа демократичния свят. Що не ходите на площада да скачате с двава пръста, а? Един глупав народ има ли право на държава? Според мен не.. демографите май са със мен!