Черно море – най си е добре! Половината българи там това лято

Оставаме си доминиращите туристи в родните курорти
170
Черно море – най си е добре! Половината българи там това лято
Снимка: Булфото, архив

Българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите на страната и през това лято. Вече над милион и триста хиляди пълнолетни българи са почивали на морето ни, а още на половин милион явно им предстои да го посетят.
 
Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен сред 800 пълнолетни българи.

Още по темата

37% от анкетираните заявяват, че са били на лятна почивка – това означава около 2 милиона души.

А 68% от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие, което е над милион и триста хиляди. Ако в сметката се прибавят и децата, то това означава , че близо половината от населението на страната ни е било или ще бъде на нашето Черноморие  през този сезон.

С най-голям дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София.
 
Това означава също, че спрямо очаквания брой туристи през летния сезон, повече от половината са наши сънародници, което ясно показва, че в родните курорти българският турист остава доминиращ.
 
В чужбина през това лято към настоящия момент са почивали около 350 000 българи.

Още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната.

Според анализаторите от "Галъп интернешънъл" очевидно по-евтините условия за началото на есента са особено привлекателни, а също така предпочитаният по-прохладен климат през ранната есен вероятно оказва влияние.
 
Други 700 000 пълнолетни българи са почивали или им предстои да почиват на други места в страната извън Черноморието.

Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват извън мястото, където живеят, през това лято.
 
Дейността на Министерството на туризма се одобрява от малко над 50% от пълнолетните граждани, а близо една трета са по-скоро критично настроени.

Същевременно контролът по плажовете от страна на министерството среща подкрепата на над 80% от интервюираните.

В огромното си мнозинство българите искат спазване на правилата по Черноморието и в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи.
 
Изключение, но само до известна степен, в това отношение са младите хора до 30-годишна възраст, но дори и сред тази възрастова група като цяло преобладава подкрепата за повече ред в туризма у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: ляточерно морекурорти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
4
 
! Отговори
скънка до #52 преди 6 години
Потвърдено.
44
4
 
17
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Тази година реших да пробвам как е на българското море, след като 20 години го бях отписал и ходех предимно в Испания и Италия. Платих десетина нощувки в уж най-хубавия петзвезден хотел на Елените, но си заминах на втория ден и в следващите 15-20 години едва ли ще се пробвам пак с българското море. Защо да се мъча в България, когато в Испания или Италия ще си изкарам една нормална почивка?! Няма да отида с кола, а с самолет, а и с кола до Гърция мога да отида и пак ще е в пъти по-добре от българ
43
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе, къде ги намирате тия неща? Бях на българското черноморие тази година със семейството. Водата беше кристално чиста, плажът чист, нямаше изобщо навалица, плажът си беше изключително запазен за хотелчето, хората учтиви, храната чудесна, никой от нас, включително 2 малки деца нямаше никакви стомашни проблеми. Тихо, чисто, спокойно, хубава храна. Не казвам, че за средния българин е евтино, но вие като се тикате из разни дупки, какво искате да е? Ривиерата за 30 лева и домашна пърцуца?
42
4
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
до 39 Едва ли някога си излизало от село-------на село съм стъпвал единствено до 12 годишна възраст през ваканциите и пак ми беше неприятно. Помагах на *** да затваря буркани,
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко няма нищо общо с чистата вода в Гърция, любезното отношение към туристите, спокойствието на плажа "без Азис", надписването на сметките, кожодерството за паргингите и като ти откраднат колата мутрите да ти върнат трите лева за паркинг.
40
7
 
8
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Между другото, сега като се замисля, наистина черноморието последните няколко години е доста по - добре. Дали пък причината не се крие във факта,че пълнежът плажува по Гърция?И другото много интересно - ако от няколко години сте в гърция на море,как знаете каква е ситуацията по българското черноморие,каква класа пребивава там и т.н. Само слабите хора нападат личността,когато диспутираме по съвсем друг въпрос. Но вие сте по - умни, по-практични.Само че половината не могат да спорят,без обиждане.
39
2
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Почнах да бачкам по баровете, още преди да имам 18. Тогава се правеха страшно много пари, ако изглеждаш добре, знаеш езици и не си *** от Сусурлево. Отказах се щото се отвратих. От шмекеруването, от селянията на собствениците, от мутрите, от боклу,ците с които тровят клиентите, от разреждането на алкохола. от ментетата, от надписването на пияните немци, от плащането на пиколата да вкараш к..ви в хотела...ИДЕТЕ СИ ТРОВЕТЕ ДЕЦАТА БЕ, АЗ НЯМАМ ПРОБЛЕМ. АЗ ВИ ПРЕДУПРЕДИХ ЧОВЕШКИ.
38
1
 
5
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До До Хариколкото толкова - нали говорим че вие сте много по-добре развити умствено, интелектуално и т.н., не ми се обяснява. Ако искаш почивка избираш това което ти трябва без значение от парите (условията са задължителни да са на виско ниво без значение пак казвам 5 звезден хотел и ли палатка в къмпинг), всеки си знае джоба но не трови другите че са избрали в случая нашето море
37
3
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Не знам дали са новата аристокрация, но професиите които изброи са едни от малкото създаващи реален продукт и се изисква квалификация, пък и акъл да ги практикуваш. Да не говорим че сигурно изкарват повече от теб. Доста тесногръдо е да се подиграваш на хора изкарващи прехраната си с честен труд и издържащи цялала държава с данъците си.---повече от прграмист едва ли земат, но не ми пука. Кви данъци плащат като всичко на черно?Къв акъл, кат който няма професия почва да лепи плочки, майстор :)
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип не харесвам да почивам на море, ама заради децата всяка година хидум за по 10-15 дена, до моналата година от 15 години насам не бяхме стъпвали по нашето море, обикновенно ходим в близките напралвения Турция, Гърция, Черна Гора, Южан Италия, та миналата година решихме да ходим на Созопол, какво да Ви кажа пълна трагедия, 1-во хотела те дере за паркинг на колата по още 20 лв. на ден, после на плажа чадъри и шезлонг, навсичкото отгоре някакви нагли руснаци навсякъде все едно сме в СССР)
35
5
 
3
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До Анонименне те знам какъв поклонник си ти - не харесвам никой от управляващите ни, а това че абсолютно всяка тема тук стига до тикви, суджуци, комунизъм (дори статията да е за производство на кибритени клечки например), с коментари от такива като теб още повече показва колко ни е зле интелектуално ниво като цяло. Евала ви - ходете си в прексната Гърция, тъкмо по-малко *** и човешки такива по нашите за съжаление малко останали такива но прекрасни плажове. Мерси за това, че не ви виждам :)
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция е на един ... място, на някои им е по-близо дори от Кафяво море, затова се сещаме за Гърция.Турция също е опция, но е малко неспокойно там, следователно - пак за Гърция се сещаме.Обслужването както и да го сравняваме, пак Гърция печели.Чистотата, плажовете... хайде няма смисъл да се обясняваме защо НЕ мислим дори за "чистото" ни море.
33
5
 
6
 
! Отговори
скънка доАнонимен#32 преди 6 години
Защото е избрал да почива в България е фен на Бойко ли?Не мислиш ли, че нормалните хора си изкарваме парите,без да обвиняваме властта,другите,а сме учили,реализирали и работещи хора,които с нищо не отстъпват на бачкаторите-гурбетчии,които ядат евтина храна,събират стотинки,за да скокнат до гърцийка.И най - *** е,че хора,които не са на вашето мнение, са обиждани под всякаква форма.КАто сте по - умни,възприемете най- накрая, че чуждото мнение се приема,не е нужно да натрапвате вашето,обиждайки
32
2
 
5
 
! Отговори
до аз-ът преди 6 години
Едва ли някога си излизало от село
31
5
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До AhaНе знам дали са новата аристокрация, но професиите които изброи са едни от малкото създаващи реален продукт и се изисква квалификация, пък и акъл да ги практикуваш-------мухаха ахйа ах ах аха ха ах аха ах ах аха хабегай, бегай че ще засъхне теракола...взимай баданарката
30
5
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
НА БГ-МОРЕ ходят:-селя.ни с 2 лева у джоба дълбоката провинция, които досега са се къпали на селския развъдник за пъстърва;-плеймейтки и мутри за които да се надрусаш и Оксижена си е върха на гъзарията. Не за друго, ами щото в Сен Тропе никой няма им позволи да си развяват коня на селските мутри и балкански цър.вули .- новата средна класа покрай бума строителството - плочкаджии и мазилкаджии.- мъжки и женски кифли, осъзнаващи че освен младостта си друга стока нямат и се мъчат да я продадат..
29
13
 
7
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Нашето Черноморие си е супер, просто дори и то не е за социално слаби и за безработни кибици, на които им е проблем дори и отиването да морето, а за после да не говорим ... То за определени индивиди, гроздето винаги е кисело .... !!!
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До скънка до ГеоргиосЩом като един е "нормален" замисли се малко.
27
4
 
4
 
! Отговори
Aha преди 6 години
До аз-ътНе знам дали са новата аристокрация, но професиите които изброи са едни от малкото създаващи реален продукт и се изисква квалификация, пък и акъл да ги практикуваш. Да не говорим че сигурно изкарват повече от теб. Доста тесногръдо е да се подиграваш на хора изкарващи прехраната си с честен труд и издържащи цялала държава с данъците си.
26
2
 
5
 
! Отговори
До Хари преди 6 години
А билета и летенето колка са ?