Закон и ред да има: Слънчев бряг – семеен курорт, да си остане такъв!

Хотелиери настояват, че купонджиите в курорта са единици
Обновена: 30 авг 2017 10:27 | 29 авг 2017 09:07,
38

Слънчев бряг е прекрасен семеен курорт и трябва да си остане такъв. В това бяха категорични членът на УС на БХРА Бранимир Миланов и директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Междувременно хотелиери и ресторантьори от Слънчев бряг настояват за спешна среща с премиера Борисов и са изготвили 7 конкретни искания. Действията им идват на фона на поредната акция на НАП, при която бяха иззети средства от касите на някои заведения, задлъжнели към Агенцията по приходите.

"Проблемите в Слънчев бряг са от доста години и е крайно време да бъдат решени. Слънчев бряг е семеен курорт. 99% от туристите в курорта са семейства с малки и по-големи деца. В хотел с 500 туристи 4-5 са дошли да се забавляват", посочи Миланов в "България сутрин".

Още по темата

Той настоя, че трябва да има закон и ред, които да се спазват, за да остане Слънчев бряг семеен курорт.

"Очевидно обществото не вижда свършена работа от тези, които премиерът е назначил и затова се обръща към него", коментира действията на хотелиерите и ресторантьорите Румен Драганов.

Според него премиерът взима отношение по случая бавно, защото е под натиск от страна на политическите сили и има противопоставяне между министър и вицепремиер. Драганов е на мнение, че у нас има непознаване на световната практика по туризма.

"В България наричаме туризма "летен морски рекреативен" - хората отиват на море, за да могат да се възстановят и да бъдат работоспособни. Портфолиото на Слънчев бряг можете да видите, когато видите брошурите на чуждестранните туроператори", обясни той.

Според Румен Драганов предложенията на хотелиерите и ресторантьорите звучат доста архаично, а самият той ги слуша вече 20 години.

"Учудващо е, че министерството на туризма взима страна против проверките. Оказа се, че трябва да се намеси вицепремиер, за да спре шума в Слънчев бряг", завърши директорът на Института за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благой Рагин да каже какво да направим.
10
2
 
49
 
! Отговори
Партизани с хотели преди 6 години
Много е смешно - Искаме да нахакаме на 5 км плажна ивица 500 хотела, но виждате ли, нека да идват, ако може, ВИП туристи. Е как да стане!?! То е ясно на всеки, че в такъв жилищен квартал с толкова бетон няма да дойдат свестни туристи. Всеки партизанин искаше да има хотел на морето - хайде сега водете си ятаците в хотелите. Ние простите и скромни хора отиваме на лошото в Гърция.
9
4
 
31
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 6 години
Слънчев бряг никога не е бил семеен курорт. Ще им се на мут.ренските хотелиери. Слънчев бряг се е превърнал в Содом и Гомор на едно място, а нашите политици сега се сещат. След като има правила за шума обаче, те трябва да се спазват. И не само правилата за шума трябва да се спазват, но хайде.......нека започнат от някъде.
8
2
 
54
 
! Отговори
Патил преди 6 години
Никой не е против музиката и младите да се забавляват. Вината е в кметовете , които дават разрешение да се откриват дискотеки в близост до хотели и жилищни сгради. Защо трябва непременно да са на плажа или в центъра? Направете ги в отдалечени места и никой няма да протестира. Така е и с ресторантите , които бълват чалга на метри от леглата на хората. Нека да има музика , но не музикален терор. Подкрепям Симеонов за това , което прави.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите за ***, те от какво ще се издържат? Друго си е да напият някой и оня да вземе да ги черпи!
6
1
 
38
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Семеен курорт беше при мен,сега е сборище на пияници и жрици на любовта !
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха, коя година е бил семеен курорт???? Ейййй, ми те малките там на лошави неща ще се научат бря... как може тъй? Там лоши батковци,там дрога...силна музика! Нидейти тъй бе...
4
18
 
13
 
! Отговори
пишман Турист преди 6 години
А какво пречи Слънчев бряг да е за забавления само и да се рекламира като такъв, а примерно златните, Албена, обзор да са семейни? Защо да не печелим от тези туристи?Защото вицепремиера не заработва от там ли? Няма за него от пая....
3
4
 
5
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Тоя директор ,колко пари е инвертирал в туризма или само си лаладжийства и си е на заплата към правителството
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не може
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да бъде семеен курорт Слънчев бряг.