30 години по-късно: Теснолинейката "Родопи" потегля!

Влакът е обновен, поставени са килимчета, пердета...
31 авг 2017 20:58,
11

След 30-годишна отпуска легендарният влак "Родопи" се завръща. Той не е бил в движение от 1987 г., а вчера бе първото му пътуване. В момента влакът се намира на гара "Септември".

"Размечтах се един ден влак "Родопи" да се възстанови. Дойде денят идеята за възстановяването му да бъде приета добре от "БДЖ - Пътнически превози". Пътниците бяха много приятно изненади и ентусиазирани", разказа пред Bulgaria ON AIR председателят на сдружението "За теснолинейката" Кристиян Ваклинов.

Той добави, че във влака отново са поставени килимчета и перденца като едно време, а хората са били много приятно изненадани от това. Пътниците се надяват влакът да се съхрани с годините и се ангажират да го опазят.

Преди влакът в разполагал с бюфет-вагон и други салони, съобщавани са гарите и спирките, както и кои са забележителностите в градовете и селата по неговия маршрут. Пускана е и българска музика в салона на влака.

От БДЖ са се ангажирали да възвърнат изцяло стария облик на легендарният влак "Родопи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано скоро и влакът Ямбол - Елхово.И жалко за теснолинейката за Оряхово.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете от къде минава този влак! 31
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се закупят влакчета с по-голяма видимост ще е много печалившо(като в Корсика и планините в Испания са едни с прозрачни покриви), дори заможни хора ще се качат и ще пътуват през живописния му маршрут!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Септември Добринище не е спирал. Този от къде минава?
4
20
 
11
 
! Отговори
Ушеф преди 6 години
Шамар за руснаците. Теснолинейката е Внос от Конфедерация Швейцария. Трудоустроеният за "министър" Московски е руска ***. Обещал е собственост на инфраструктура на руският окупатор. А трудовата му книжка е по-семпла от тази на Сергей Димитриевич Станишефски.......П.С Въпросче от Висшата математика Първа част в УНСС: Какво е Транспортна задача? Московски няма идея......
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Септември-Добринище. Изключително живописно пътешествие ;)
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУДЕСНА НОВИНА !!!!!!
1
1
 
38
 
! Отговори
ив преди 6 години
Какво му е "легендарното"?! Пътувах като ученик през 1970 ,но тогава вагоните бяха с открити площадки в двата си края,наистина легендарни! Като в каубойските филми,цяло приключение. Последно бях пътувал през 1983,но това си беше обикновен вагон,както и този от репортажа.Този маршрут е прекрасен и има бъдеще,но ако БДЖ внедри ретровагоните.