Българинът харесва тол системата: Справедлива е!

Всеки четвърти обаче с опасения как ще функционира тя
31 авг 2017 19:03, Красимир Ангелов
64
Българинът харесва тол системата: Справедлива е!
Снимка: Булфото

В края на 2018 година у нас трябва да заработи ТОЛ системата. Изграждането й вероятно ще струва около 200 милиона лева, съобщи в средата на август регионалният министър Николай Нанков.

ТОЛ системата няма да бъде за цялата републиканска пътна мрежа, а за не повече от 50-55 процента от нея, съобщи министърът. Според него, магистралите и първо- и второкласните пътища трябва да бъдат обхванати на 100 процента от системата.

Още по темата

При нея със сигурност ще има отделно таксуване за различните видове пътища, а тя ще се отнася само за тежкотоварните автомобили над 3.5 тона.

В разгара на вълненията около тол системата у нас, екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Одобрявате ли въвеждането й по родните пътища? В традиционната ни анкета участваха точно 2055 души.

Всеки трети (33%) анкетиран е категоричен, че въвеждането на тол системата е справедливо, защото по този начин големите камиони ще плащат толкова, колкото ще пътуват по пътищата на страната.

Други 16% също подкрепят нововъведенията с мотива, че по този начин тежестта ще пада върху превозвачите, които имат бизнес, а не върху обикновените хора с коли.

Всеки четвърти пък (25%) принципно одобрява въвеждането на тол системата, но изразява опасения от начина, по който тя ще оперира.

Едва 19% са тези, които са против тол таксите, защото според тях това нищо няма да промени и само се правят излишни разходи.

За останалите 6% от отговорилите няма значение как и къде ще се плаща, а важното е да има резултат и пътищата ни да са без дупки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: автомобилитол система
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
19
 
! Отговори
х преди 6 години
200 млн. ще бъдат изхарчени заради нечия хрумка, а колко тежко болни деца си отиват докато чакат да им отпуснат пари за лечение.Видяла жабата, че подковават коня....
37
2
 
29
 
! Отговори
Прошляк преди 6 години
Значи ние ще изплащаме на Боко - дюлгера магистралите, а някой коцесионер ще дойде да ни дере с още пари???? ТАЯ НЯМА ДА Я БЪДЕ!
36
1
 
15
 
! Отговори
Бащицата на нацията преди 6 години
Като нямате пари за хляб, яжте суджук (може и моя, макар да вони на тиква).
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обрахте ни, одрахте ни, какво искате още?И аз ставам веган, пари само за картофи останаха !
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бг няма нищо справедливо..............
33
1
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Да, българинът направо я обожава..
32
2
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Поправи ме ако греша, но прочетох статията два пъти и никъде не видях текст касаещ се до концесия!?!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои българи я харесват?Кибиците от кварталната кръчма ли?Че те коли нямат!
30
3
 
15
 
! Отговори
winetkite otpadat? преди 6 години
Винетките отпадат ли в този случай?
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфууу, с нетърпение я чакам! А тол системата само за лявата лента ли ще важи или и за двете, че тя дясната е на вълнички. Трябва не аз да плащам ами на мен да ми плащат за това, че карам по нея!
28
2
 
16
 
! Отговори
българина преди 6 години
Естествено че трябва да я има, но защо трябва да е частна питам??? Годишно България събира от концесии 40 млн, колкото от смс и паяци в софия, това е поредното ограбване, никаква концесия, не може да даваш на концесия бизнес който е 100 процента на печалба, като водата, тока, пътищата.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българинът харесва тол системата."---ТОЧНО ТОЛКОВА Я ХАРЕСВА, КОЛКОТО ХАРЕСВА ЦЯЛАТА ШАЙКА НА БАНКЯНСКИЯ ШО=ПАР. ЛЪЖЕТЕ КАТО "ВЪЗРАСТНИ РОМИ".
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и за колко време 3.5 тона? година или две.. а след това Тъпo Гоше??
25
0
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
До гошо тъпотоЧета бе Гоше, ама камионите и сега са длъжни да се облепят с винетки. Просто тези разходи ще влязат в цените на стоките и накрая ще ги плащаме ние - крайните потребители на стоки. Ще се вдигнат цените, а заплатите кога?
24
2
 
2
 
! Отговори
гошо тъпото преди 6 години
До Кратун чети 3,5 тона
23
1
 
2
 
! Отговори
радев преди 6 години
така през петрохан няма да се движат разни тирове
22
0
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Никъде не прочетох ясно, че ТОЛ системата ще замени винетките и данък МПС или акциза в горивата. В края на краищата, колко пъти ще плащаме за това, че караме кола? ТОЛ-системата харесвала на българииа..... Почвам да си мисля, че все повече българи, дето колкото повече ги налагаш (с данъци или със сопи, все тая) изпитват ор.газ.ми някакви.
21
2
 
10
 
! Отговори
ДО 14 преди 6 години
Брат , Извинявай , Но ти си Евройдиота на Годината .Там Няма ВИНЕТКИ .И бариерата е само на Магистралата , и струва 3 ЕВРО .Мааш като Жена без Мъж .
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да не говорим, че пътния данък е включен в акциза на горивата. Дали караш по черен път или така наречената магистрала си плащаш, нищо безплатно няма. ТОЛ таксата на практика дублира това което е включено в акциза... ще си плащаме два пъти за лунните пейзажи...
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги, още преди няколко години, когато се говореше за Тол система, разчетите бяха София-Бургас да струва около 50 лева. В ЕДНАТА посока! Не 3 или 5. Сега алчните гербави престъпници ще решат, че и това е малко. Ти съгласен ли си? Аз-не!