Българинът харесва тол системата: Справедлива е!

Всеки четвърти обаче с опасения как ще функционира тя
31 авг 2017 19:03, Красимир Ангелов
64
Българинът харесва тол системата: Справедлива е!
Снимка: Булфото

В края на 2018 година у нас трябва да заработи ТОЛ системата. Изграждането й вероятно ще струва около 200 милиона лева, съобщи в средата на август регионалният министър Николай Нанков.

ТОЛ системата няма да бъде за цялата републиканска пътна мрежа, а за не повече от 50-55 процента от нея, съобщи министърът. Според него, магистралите и първо- и второкласните пътища трябва да бъдат обхванати на 100 процента от системата.

Още по темата

При нея със сигурност ще има отделно таксуване за различните видове пътища, а тя ще се отнася само за тежкотоварните автомобили над 3.5 тона.

В разгара на вълненията около тол системата у нас, екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели с въпроса: Одобрявате ли въвеждането й по родните пътища? В традиционната ни анкета участваха точно 2055 души.

Всеки трети (33%) анкетиран е категоричен, че въвеждането на тол системата е справедливо, защото по този начин големите камиони ще плащат толкова, колкото ще пътуват по пътищата на страната.

Други 16% също подкрепят нововъведенията с мотива, че по този начин тежестта ще пада върху превозвачите, които имат бизнес, а не върху обикновените хора с коли.

Всеки четвърти пък (25%) принципно одобрява въвеждането на тол системата, но изразява опасения от начина, по който тя ще оперира.

Едва 19% са тези, които са против тол таксите, защото според тях това нищо няма да промени и само се правят излишни разходи.

За останалите 6% от отговорилите няма значение как и къде ще се плаща, а важното е да има резултат и пътищата ни да са без дупки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: автомобилитол система
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
s преди 6 години
До Анонименгодишна винетка ТИР до 1700лв.годишна винетка кола - 100лв.
57
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Господи, прибери си вересиите!Как можеш да харесваш нещо, което още го няма???
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така .така.То и винетките,щяга да махнат данъка,ама тои си остана.После щяха най много да плащат тировете,но плащат колите.Ами вместо да се променят таксите и да се въведе контрол,ще има тол система.вероятно се досещате че тази тол система ще я плащат колите.
55
0
 
5
 
! Отговори
USA преди 6 години
Тук няма винетки. ТОЛ- ла е за всички, но само на магистрала ( и не на всички ) платени са 6-7 магистрали. Другите са безплатни, а и който ползва I-Pas ( предплатено ) плаща 50%. И всички останали пътища са безплатни - от пътния данък.
54
2
 
5
 
! Отговори
Гого преди 6 години
До АнонименЗа каква справедливост да си говорим, когато при социализъма на всеки 3 работници имаше 1 да ги контролира, а сега един работник трима търтеи храни!Демокрация! Да ви е честита новата придобивка! Поздрави от Бай Тошо!
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не знаете да ви кажа, че първия път като въвели данаците, били само за богатите и масата веднага ги одобрили. Ама след няколко години постепенно станали за всички. Така и тол системата. Първо за тировете, после за бусовете и след някоя година за всички, даже и за моторите и колелетата. Простите хора най-лесно се манипулират.
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички медии на прас-чо са впрегнати да манипулират обществото. Всичко се прави за да се ограбва все повече народа. Сега умишлено фалират работещи предприятия за да ги откраднат. Не се наядоха крадливите мафиоти.
51
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-бързо се внедри тол системата, толкова по-добре.Абсолютно справедлива е тази система, само комунистите не я искат.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те 90% от второкласните ни пътища са непроходими те ток система искат да слагат.
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха още докато прочетох , че системата щяла да обхваща магистрали, първо-и второкласни пътища ми стана ясно що за "греда" ни чака от 2018
48
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ниш - Белград -200 - 10 евра. говорим за леки коли.
47
2
 
29
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тези магистрали трябва да се поддържат а и стандарта на живот на собствениците на Трейс, ГБС, ГП груп също. Солун - Атина 500 км. - 48 евра в едната посока. Очаквайте София -Бургас около 40-50 лв. в едната посока. На първо време. после - повече.
46
3
 
37
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Българина харесва ТОЛ-а, ама знае ли, че ще му вдигнат цената на стоките, за да избият таксите? Или българина очаква кожодерите производители да работят на загуба? :)
45
2
 
31
 
! Отговори
Страник преди 6 години
Как може да одобряваш нещо без да знаеш как ще функционира.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен един ден когато тол системата обхване почти всички главни пътища с носталгия ще си спомняме добрата стара винетка, и ще с викаме ВЪРНЕТЕ НИ ВИНЕТКИТЕ, ДВОЙНО ПЛАЩАМЕ!!!
43
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата е за тежките автомобили, дето правят коловози по пътищата, като по Тракия. Най-вече хилядите турски тирове. За леките коли е винетката. Що ревете?
42
2
 
24
 
! Отговори
:) преди 6 години
Хаааааа!!! Чакайте, да разбере, че ще плаща, хем ТОЛ, хем винетка... :) :) :)
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи веднъж си плащаш за да построят нещо, после плащаш да го ремонтират постоянно- защото умишлено е направено така че да се скапе и накрая имаш удоволствието да си плащаш за всяко стъпване по него... и това ти харесва... и не си ***... дали?
40
3
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
може и да я бъде, ако е на нормални цени, но ако е както говореха преди 2-3 години 10 ст. на километър..., че то на мен горивото ми излиза по-евтино.
39
3
 
34
 
! Отговори
Медийна подготовка преди 6 години
А така, набийте ни чрез платените бочкови медии колко е справедлива системата. После ще кажете, че толкова справедлива, че трябва да се махнат винетките. Ще ни кажете,че е толкова справедлива, че ще обхване и първокласните и второкласни пътища. Ето така се промиват мозъчета.