Майчинство напук: Ралица и смелостта й да бъде майка

Третото й дете се ражда с увреждане, но тя не се предава
31 авг 2017 13:00,
35

Ралица Енева е майка на три момчета. Тя е от малкото жени у нас, осмелили се да дарят живот на повече от едно дете, а с грижата се оправя само с помощта на съпруга си.

Много нейни познати напускат България, а една от причините – малката финансова помощ за всеки, решил да създаде семейство. Тя обaче остава тук.

Но това не е просто историята на майка с три деца. Това е историята за най-малкото дете на Ралица, което се ражда със спинална мускулна атрофия.

И въпреки нелечимaтa болест, тя не се отказва и дава живот на Радо, за когото се грижи и днес.

Какво разказа Ралица пред Bulgaria ON AIR - вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Великомъченицата" харчи луди пари за екскурзийки в Щатите и театри на Бродуей, Хелпкарма замазва хилядите евро с фалшиви документи, а Енева си вее г..а по протести и все държавата ѝ виновна. Погледнете ѝ профила и близането на МайМунолови и мутренски зад...ци.
19
1
 
2
 
! Отговори
до тарикатка преди 6 години
Аз и 1 дете няма да създам. Повече бели роби - не!
18
8
 
2
 
! Отговори
тарикатка преди 6 години
На българия повече от едно дете не раждам .Хич не ме интересува ,че нацията изчезвала .българия ако иска деца нека подоби стандарта на живот ,аз нямам намерение да създавам просяци и роби .
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не политиците ни са виновни,а ние самите за мизерията.Политиците не са се родили такива,някой ги е избрал, а някой както винаги не е имало за кой да гласува и е предпочел да плюе по форумите.
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са мъжете в тази пропаднала територия. Кажете в коя държава по света е забранено детето да търси произход от бащата след навършването на 21 годишна възраст? Значи някое сираче като излезе от сиропиталището и като не знае кой е баща му има срок до 21 г да научи кой е и да заведе дело! По цял свят е безсрочно - скоро 60 г жена поиска ексхумация на Салвадор Дали, за да докаже, че е негова дъщеря.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоTОВА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА НЕ Е ВИНОВЕН НАРОДА,А ПОЛИТИЦИТЕ,ТАКА ЧЕ НЕ ОБВИНЯВАЙ ЖЕНИТЕ.ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА И ДРУГАТА СТРАНА ДА СЕ СЪГЛАСИ НА СЕРИОЗНА ВРЪЗКА,ЖЕНАТА НЕ ИНИЦИИРА ВРЪЗКА.СЪЩО ТАКА ТРЯБВА ЖЕНИТЕ ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБЛЕКЧАВАНИ ОТ МЕДИЦИНАТА, А НЕ ВЪЗПИРАНИ ПОРАДИ ЗАВИСТ ИЛИ ИЗМИСЛИЦИ.РАЗБИРА СЕ ВАЖНО Е И ВЪЗПИТАНИЕТО ЗА ДА МОЖЕ ЧОВЕКЪТ И СЛЕД СМЪРТТА СИ ДА БЪДЕ НА ДОБРО МЯСТО,А НЕ ДА СЕ ОБРЕЧЕ НА ВЕЧНО СТРАДАНИЕ.
14
4
 
11
 
! Отговори
феро преди 6 години
Отгледани и възпитани с любов и в любов към себеподобните! Важното е качеството , не количеството !
13
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се уморихте да просите пари - финансовата помощ им била малко, трудно им било, аман от такива жалки просяци.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" а с грижата се оправя само с помощта на съпруга си." ами, това е нормалното! Нали знаете за многото баби и хилавото дете. Дори в България, ако и двамата родители са свестни и отговорни би следвало да не чакат чужда помощ. Пожелавам много сила и кураж на тази моя адашка!
11
5
 
18
 
! Отговори
мда преди 6 години
Пожелавам много кураж на майката и цялото и семейство и да пораснат децата и да станат Хора. Понеже вече хич не ме учудват коментарите на всезнаещия българин просто прегледах коментарите и цъкнах по един минус на тези които се имат за много умни, знаещи и можещи, но никога не са минавали през истински трудности в живота си...
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коментарите под мен се крие причината българите да сме се стопили с 1/3 за 30 години! Не трябвало да ражда 3, другата пък едва на 1 се навила, останалите пък родени генетици.Само ще вметна,че аз също имам 3 (напълно здрави) деца,като за две от тях докторите предпоръчваха аборт поради грешни изследвания в наши лаборатории - грешен положителен резултат за токсоплазмоза и грешен резултат за голяма вероятност за Даун.Само че какво се оказа накрая? Ами лаб.грешка!
9
3
 
13
 
! Отговори
Антипенчовец преди 6 години
До ПенчоКолко деца имаш бе ?! То е много лесно да казваш браво на такива като тази защото издръжката на децата няма да е на твой гръб ,а на чужд ! Като си голям патриот и виждаш ,че нацията изчезва , създай 5 деца и ние да ти кажем браво ! Хората едни или две деца не можат да издържат !
8
0
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
До Доктор Сър ПичукТи си пълен ***!Познавам лично това дете(Ралчето,дете,щото съм връстник с баща и).Третото дете е с увреждане!И пак,ти си пълен ***!
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майчинството в България не е 15 евро на месец
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно некоректно заглавие, Борянке. Съчувствам на жената, но това е последствие от нейно решение. Няма героизъм в тази история.
5
16
 
29
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Защо поклон? Защото ражда уврудено дете и не се е подложила на изследвания като фетално морфология и БХС по време на бременноста? Вярно изследванията не се поемат от ЗК и съответно се заплащат от бъдещата майка, на всяка отговорна жена ги прави!
4
5
 
19
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Абе ти *** ли си, бе? С увреждане е третото и дете, първите 2 са напълно здрави, как да и е минало през ума на жената преди това да си прави генетични изследвания? Нито пък някъде в интервюто е заявила, че има намерения да продължава да ражда, тя и сега обяснява че с 3 деца в България е трудно.
3
32
 
9
 
! Отговори
да се спасява преди 6 години
Много нейни познати напускат България, а една от причините малката финансова помощ за всеки, решил да създаде семейство. Тя обaче остава тук......................Щом се е направила на голяма патриотка и е останала в България ,нека да се спасява както намери !
2
1
 
10
 
! Отговори
Nick преди 6 години
В този сайт ще се научите ли да ползвате ѝ (и с ударение)? За който не знае - изписва се с shift + x.
1
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон пред тази българска майка!