Московски нареди проверка за свалените пътници на Wizz Air

Искат разрешение от Унгария за пълна проверка на авиокомпанията
18
Московски нареди проверка за свалените пътници на Wizz Air
Снимка: БТА, архив

По разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" ще провери ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air. Това съобщиха от министерството.

Още по темата

Разпореждането е във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече седалки от наличния капацитет на унгарския авиопревозвач, изпълняващ полети до и от България.

Инспекторите на ГД ГВА ще извършат SAFA /Safety Assessment of Foreign Aircraft/ проверки, които обхващат безопасността на полетите, техническото състояние на въздухоплавателните средства, документацията и екипажите на превозвача, както и дали компанията е спазила своите задължения за гарантиране правата на пътниците.

Българската страна няма правомощията да извършва цялостни проверки на дейността на авиокомпании, регистрирани на територията на друга държава.

ГД ГВА ще изпрати официално искане до унгарските авиационни власти, които са надзорен орган на Wizz Air, за извършване на пълна проверка на авиокомпанията и обяснение за причините за възникналата ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Балканска мутра ще проверява ингилизките мутри!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези фамилии Москов и Московски имат представители във всички правителства от 73 години насам.
11
0
 
4
 
! Отговори
Alster преди 6 години
До 9.Какво ги бъркат празните седалки, след като местата са вече платени. Причината е, че искат да имат сигурни следващи клиенти.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътувайте с Тюркиш аирлинес.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако не ти дадат разрешение какво..?
8
3
 
3
 
! Отговори
8 преди 6 години
Каква Европа, бе селски? НАВСЯКЪДЕ се случват такива неща. Не си летял достатъчно, явно!Ето ти домашно. Да го прочетеш на глас 3 пъти и да не се излагаш повече:"Скандал с американската авиокомпания "United Airlines". В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как пътник е свален насила от самолет, който трябвало да излети от Чикаго до Луисвил."
7
6
 
4
 
! Отговори
Стига хейт преди 6 години
Доколкото разбрах на Wizz им се е повредил самолет и са почнали да извозват с по-малък. Затова и са се получили тези неща. А иначе, всички авиокомпании продават повече билети - 5-10%, защото статистиката показва, че точно толкова са и хората, който заверяват билети за следващ полет. Вие какво искате, хем билет 50 евро, хем да има и празни седалки? Как може да стане това???
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България никога няма да се оправите. ТЕ ви изнасилват, вие се кефите. С тея селяни сте тръгнали да ги защитавате, продаващи вече продадени билети.И с ромите е така, плащайте им тока, и на топлофикация за тръбите, байкайте се и пийте рикия и хвърляйте салфетки по чалготеките. Това в Европа няма как да се случи, или ако се случи ще има сериозен скандал.
5
0
 
18
 
! Отговори
В КОЛОНИИТЕ Е ТАКА преди 6 години
гледайте влаковете в ИНДИЯ как пътуват с хора по покривите. Е, това ни чака. Те говорят за ШЕНГЕН, не ни искат там, Европа на колко скорости... А нашите НАДУПЕНИ УПРАВНИЦИ като ги плюят мислят, че така просто им обръщат внимание в ЕВРОПА
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Wizzair са една източноевропейска компания с източноевропейски манталитет на работа - дай си парите и се махай. За съжаление и аз им ползвам 'услугите' понякога-катастрофа. Летете с Ryanair, много по-добра и надеждна компания. Цените са 2-3 по евтини от унгарците. За серзис няма да говоря:- смяна на име на билет, смяна на билет - всичко е по европейски стандарт-все пак са Ирланци, не Унгарци.
3
0
 
20
 
! Отговори
В СКАПАНИЯ ЕС преди 6 години
не ни имат за хора. Затова си позволяват всичко. И визитата на МАКРОН е поредното доказателство, в ЕС има закони за БЕЛИ и ЧЕРНИ. Даже учениците на МОН сигурно някой от ГРАНТАДЖИИТЕ на СОРОС и АМЕРИКА граби БЪЛГАРИЯ е предложил. БЪЛГАРИ ЗНАЙТЕ СИ МЯСТОТО. В КОЛОНИИТЕ и не надигайте глас.
2
8
 
5
 
! Отговори
виз преди 6 години
Авиокомпаниите редовно продават повече билети, отколкото имат места. Разликата е, че нормалните такива те компенсират с пари и/или ти намират друг билет в рамките на деня. Кофти е, че и с такива мизерии Уиз няма да си навредят чак толкова на бизнеса, докато предлагат наистина по-евтини билети от другите.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да почват със солените глоби, пък те нека смеят след това да оставят пътници