Плащаш три месечни такси и късаш с... мобилен оператор

Отчита се повишено потребление с новите правила за роуминг
1 сеп 2017 13:15, Елка Василева
38
Плащаш три месечни такси и късаш с... мобилен оператор
Снимка: Dnes.bg

При предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори клиентите ще заплащат три месечни такси. Това съобщи във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, който участва в приемна на комисията в крайморския град.

Той уточни, че след дълги разговори и с приноса на Комисията на защита на потребителите са били убедени два от операторите - ако искаш да си прекратиш предсрочно договора, да заплатиш неустойка за три месеца, независимо колко остава от него.

Божков каза, че вчера е имал разговори с представители и на третия оператор. Те също са заявили, че са предприели стъпки и до два месеца ще въведат това правило.

Той допълни, че това означава, че всеки оператор ще се стреми да прави по-атрактивни оферти, с по-разнообразни и качествени услуги.

Божков каза още, че по отношение на операторите има още едни голям проблем и това е покритието. По думите му на територията на Варна ще бъдат изградени още 8 допълнителни станции на мобилни оператори, както и още четири в общините около областния център. По думите му това ще повиши качеството на услугата.

Божков коментира, че по данни на българските мобилни оператори от 8 до 18 пъти се е повишило потреблението на дадената услуга в чужбина след влизането на новите правила за роуминг. Той каза, че по отношение на роуминга в комисията има около 140 жалби.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Бибс преди 6 години
Към момента дали вече може да си прекратя договора с Теленор м.ноември 2017е сега
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярное затова в момента мтел дигна сметките питам аз на какво основание и някои хора цената е за целия срок на договора лично колкото пъти съм при тях все имам надписани сметки защо те знаят в ловеч наи добре като всеки един лоялни клиенти са тия ония като в всяка една свера плащаме а сигорно учудващо след рамадан баирям ми доиде фактура нее ли срамота българия на българите
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 31. Само ще ти кажа че стотинки беше започната процедура със съдия изпълнител. Така че не знаеш как могат да ти съсипан нервите. Проблемът е, че когато искаш предсрочно погасяване се почва едно мрънка не и 2 служители ми казаха 2 различни суми, един път сумите които държиш и един път за всеки месец разликата между сумата ако не си в договор 2 години и обикновената услуга, ползвал си промоция и сега плати разликата.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мтел отказват да прекратят договор от пълномощник с нотариален заверено пълномощно за конкретен случай. Това ясно показва, че в България няма закони и всеки си прави каквото иска. Такава им била политиката. А закона какво е. Не приемали пълномощно за прекратяване, не че не е ок текста. И така можеш с пълномощно да продадеш имот, но не и да прекратиш договор с Мтел.
33
5
 
6
 
! Отговори
Mobile operator преди 6 години
Хората ще плащат това,което им кажем.Защо ли ?Когато един народ не различава сим карта от телефон и не прави разлика между роуминг и международни разговори...за какво говорим..това не са хора ,а стадо.Вече толкова години ви източваме парите,и повярвайте ми има още хиляди начини да го направим.Има и друг вариант -да си комуникирате с гълъби или пощенски картички.
32
7
 
6
 
! Отговори
Мм преди 6 години
Добре де,аз преди няколко месеца сключих договор с Теленор,целият месец имаше промоция около великден.Сега плащам по 15 лв на месец с неограничени минути и 4000 мб интернет,което ми е напълно достатъчно.Незнам честно да ви кажа тази оферта ми звучи добре и съм доволен.
31
7
 
20
 
! Отговори
Men преди 6 години
Ами като правите договори постоянно така ще е.Ето аз им отказвам всяка година и съм си добре.А телефон си купувам от магазина.И там дават на изплащане.Е не е по 2лева на месец с такса 50лева, но е по-евтино.Смятай и чети.
30
11
 
18
 
! Отговори
Ози преди 6 години
Понеже от години не живея в ***, някой да ми каже - а какво ще стане, ако при предсрочно прекратяване не им платите и просто им кажете да го духат? Мутри ли ще ви пратят? Или пък съдия-изпълнител ще ви вземе апартамента за 300 лв дълг?По белия свят има "bad credit history", ама в БГ това все още нищо не значи, така че...Само питам...
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ami i az sam na viva com i neogranichen internet i minyti, i kato otida v rodopi naprimer na pochivka i nqmam obhvat, a drygite operatori imat.Ne gi hvalete tolkova.
28
1
 
3
 
! Отговори
tony t преди 6 години
Не забравяйте че сделката може да се сруши до 2 седмици след подписването !
27
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виваком :неограничени минути, 100 мб интернет-неограничен=18 лв.Звучи като реклама, но е реалността .
26
3
 
3
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Ami to I dosega beshe taka
25
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дране по български му е майката!!Няма значение на какъв оператор си попаднал!!Та да поговорим за една държава в криза малко на юг от нас:Карта като Прима на техен Q-Telekom към WIND-при първо зареждане на месец-моментално 1000 минути безплатно към тези оператори и 600МВ интернет,можещ да си вкараш и 100 минути към всички за 4 евро,за 4,40 евро-120 минути към стационарни и мобилни в България,7 евро-500 минути към всички/стационарни,мобилни/в България и 2 GB интернет...и това карта без договор!!!
24
17
 
5
 
! Отговори
От 16 преди 6 години
До 24 и 22 - това е следващото нещо. Няма евтино, няма скъпо. Договрите с частни лица са фиксирани и отказват каквито и да е корекции - или подписваш, или оставаш без услугата и си е твой проблем има ли алтернативи.
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете договорите, четете договорите....., а как да ги четем , като не ти ги дават! В най-добрият случай,можеш да хвърлиш един поглед на гишето в хаоса наоколо и т.н. Поискайте си договора предварително и вижте какво ще ви отговорят!
22
4
 
18
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Подписваш прекратяването без да знаеш каква сума ще платиш, получаваш я след това с фактура. Това е реалността. В клон на телеком ми казаха безбожно висока сума, поисках им я писмено, за да подам оплакване - отказаха. Отментнаха се, че е приблизителна и се изчислява след като подпиша да платя каквото кажат. Това твърдение вече го взех писмено. Да оспориш сългасие, което вече си дал, е трудно, след като ти сервират голямата сума!! И каква е тази 'система' над всичко - едва ли някой му стана ясно!
21
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16: и според теб кой точно служител го брига и иска да ти е гадно, че да те принуждава първо да подписваш, после да плащаш? И въобще наясно ли си с факта, че ако подпишеш без да си платил не се финализира нито сделка, нито отказ - самите системи са разработени така, че финализиране да има след заплащане на сумата. Лаете като песове за нещо, от което не разбирате и вечно операторите са ви виновни. А че ви се отваря третото око като чуете евтино и сякаш си стъпвате на ушите за подробностите?
20
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде в Европа ти предлагат неограничени минути и 10GB интернет за 15 EUR? Отворете сайта на Водафон Испания или UK да видите за какви цени става дума - там за 40EUR можеш да си вземеш нещо що-годе прилично.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"и си мислите, че за 5 кинта ще имате безброй безплатни минути, безкраен интернет и 1000 тв канала."Щом като в Европа го предлагат, защо и тук да не могат? Нали сме в ЕС все пак?
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е факт от доста време. Четете си договорите бе хора! Само че тези 3 такси са на стандарната цена на абонаментния план. ( а често вие сте подписали за промоция на двойно по-ниска месечна такса за 2 годишен договор)